Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 113
  • 812
  •   1
Отговори
# 615
Ако престоя е на 5-я етаж бебето непрекъснато ли е с майката, трябва ли да се носят дрешки за дните престой?

# 616
За мен една нощница за целия престой е крайно недостатъчна. Може да се изцапаш, да се потиш и т.н.

Дрешки не искат, всички бебета се обличат в дрешките на болницата, трябват  ти само за изписването.

# 617
Обикновенно си взимам душ два пъти дневно Simple Smile За това питам стига ли една?Защото не съм от София и няма как някой да ми пере дрехите всеки ден и да ми носи чисти. Смисъл живея в София, но сме сами със съпруга ми.

Трябват ти поне 3 нощници, ако през целия престой никой не ти донесе чисти. Цапат се доста от кърмата, която лека-полека тръгва и от кръв. Не разбрах точно питането за ходене до тоалетна. Ако си секцио си на катетър след операцията, след това раздвижване и вече можеш да си пишкаш спокойно сама. Относно фреша аз не бих пила нищо освен вода след операцията. Сокът можеш да го отложиш за 2-3 дни след интервенцията.

# 618
Нали за протичането от кърмата има подложки за кърма да не протича? Пък и за какво са сутиените? С коластра съм от 6 месец и половина и ползвам само спортни в момента и нямам никакви проблеми със зацапването. Има дни, в които съм като водопад.Питам за фреша, че е задължителн за секцио, а натуралния сок не е най-добрия вариант дори и за неопериран човек.

# 619
Е добре, ходи си с една нощница 5-6 дни. Питаш казваме ти, ти си решила явно. Кърмата обаче  не тече като коластрата, да знаеш.

# 620
Нали за протичането от кърмата има подложки за кърма да не протича? Пък и за какво са сутиените? С коластра съм от 6 месец и половина и ползвам само спортни в момента и нямам никакви проблеми със зацапването. Има дни, в които съм като водопад.Питам за фреша, че е задължителн за секцио, а натуралния сок не е най-добрия вариант дори и за неопериран човек.

Ами след като имаш готови отговори защо задаваш въпроси в темата?
Не знам как ще се къпеш по 2 пъти на ден за целия 5-дневен престой и ще слагаш една и съща нощница. Но щом ти ок така, давай смело! Относно фреша идея нямам кой е казал, че е задължителен след коремна операция, но ако му имаш доверие, давай смело!
Успешно раждане на здраво и спокойно бебе!

# 621
5-дневен обаче само, ако всичко е наред. Ако се наложи седмица и повече, пак ли с една нощница ще караш само, защото не ти се дават 10 лева за още една?

# 622
20 лева отгоре, всъщност Simple Smile Ако се усложни има кой да отскочи до Илиенци набързо.Или да поръчам, ако се наложи.Все пак те предупреждават кога ще те изпишат дали на 5-тия или 7-мия ден.Не е ли така?

# 623
20 лева отгоре, всъщност Simple Smile Ако се усложни има кой да отскочи до Илиенци набързо.Или да поръчам, ако се наложи.Все пак те предупреждават кога ще те изпишат дали на 5-тия или 7-мия ден.Не е ли така?

Съвсем приятелски те съветвам да успокоиш топката и да насочиш вниманието към съществени неща. Щом се хващаш за дребните ще кажа, че си купих нощници за кърмачки от един сайт за 9 лв бройката и бяха от страхотно турско трико. Също така не те съветвам да обличаш неизпрана и неизгладена нощница от Илиенци.

# 624
Благодаря за отговорите.

# 625
И аз си мислех, че за 3 дни една нощница ще ми е достатъчна, но все пак си взех две. Е още на първия ден се преоблякох. Ако си мислиш, че превръзките няма да ти пропуснат, много се лъжеш. И плюс това няма да си постоянно с подплънки за кърма, нали ще извадиш гърдата по някое време да кърмиш/цедиш и тогава потича където не трябва, особено ако бебето пусне и мърда много.

# 626
Дали е удачно да се вземат от еднократните чаршафи за болницата? Аз багаж ще нося в излишък, но за самото легло ми е съвестно.

# 627
Не, не те предупреждават. Всичко е от днес за утре. Бебето може да вдигне температура за една нощ и хоп изписването се отлага.

Не знам от къде ги взимаш тия нощници за 20 лева. Моята е от тези с копчетата, за 11 лева от Люлинския пазар. Другите са с тънки презрамки, най-обикновени пак за толкова.

# 628
Дали е удачно да се вземат от еднократните чаршафи за болницата? Аз багаж ще нося в излишък, но за самото легло ми е съвестно.

Не е нужно те си имат и слагат в болницата, ако се изцапа искаш да ти го сменят и така Simple Smile

П.п. А пък и леглото е с кожен матрак, така че няма как да го изцапаш до непоправимо състояние. Simple Smile Чаршафите също се сменят всеки ден, ако пожелаеш.

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 16:15 от Анонимен

# 629
Не, не те предупреждават. Всичко е от днес за утре. Бебето може да вдигне температура за една нощ и хоп изписването се отлага.

Не знам от къде ги взимаш тия нощници за 20 лева. Моята е от тези с копчетата, за 11 лева от Люлинския пазар. Другите са с тънки презрамки, най-обикновени пак за толкова.

Еми с този корем съм в момента не ми стават дори и моите си дрехи. Тази даже беше от най-евтините. При 3ХЛ заради корема цените скачат многократно.Дори и се чудя за сутиена за кърмачки като гледам подгръдната на всички едва ли ще ми стане и ще ми бъде удобен.И се чудя да се заредя със спортни, които много приличат на повечето сутиени за кърмачки.Явно, когато си по-голямо бебе корема пречи и не можеш да намериш подходящи дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт