Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 103
  • 812
  •   1
Отговори
# 630
Да разсеем и изместим въпросите от към нощници, исках да питам - има ли на разположение фотограф при изписването? В някой болници има:smile:

# 631
Да, има фотограф. Доста снимки ни направи и ти дава да си избираш кои да ти изкара на хартия. Май 2лв. на снимка беше, не съм убедена. Всички снимки общо ни излязоха 35лв.

# 632
Относно нощниците: Когато аз бях в болницата, след секцио много от момичетата бяха с пижами или клин с тениска. Аз лично бях взела 2 нощници(колкото и да не ми се даваха пари за тях), сменях ги всеки ден, от хигиенна гледна точка-не съм ги цапала нито с кръв, нито с кърма. Но е абсурдно да отидеш само с 1бр. От илиянци, без да я переш също.  Акушерките за мамчетата са супер, но не мога да кажа също за тези на бебетата. Изглеждат все едно в траурна агензия работят, груби са, не оцясняват нищо, не се усмихват...и още куп други теща. Бебето беше при мен през зялото време. Само 4-тата вечер попитах дали може до го вземат и ми отказаха. Не съм и настоявала, каквито бяха кисели предпочетох да не го оставям при тях. За изписването не казват предварително. Мен даже ме оставиха още една вечер въпреки че нямаше причина нито за мен, нито за бебето. Мога да кажа само, че обстановката и персонала на 5ет. И 6ет(патологията) нямат нищо общо. Все едно си в 2 напълно различни болници.

# 633
Здравейте, искам да попитам за да си следиш бремеността в Света София с направление може ли или се плаща за пакет за проследяване. Благодаря предварително.

# 634
Тъкмо вчера се регистрирах за следене на бременност. Плаща се на две вноски, първата е 300 или 350 лева. Цялата сума беше 500 или 550лв.(забравих точно). Бях си взела от личната лекарка направление (талон 9), но не ми го искаха. Докато плащах, една жена пита имат ли безплатна женска консултация само по здравна каса и й отговориха, че има, но не включвала почти нищо, а и трябвало да си намериш лекар, който да се съгласи на този вариант. Останах с впечатлението, че изобщо не го практикуват. Гледах бая пациентки от малцинствата и се чудя те дали се "бъркат" с 550лв...

# 635
Аз се следя в болницата по здравна каса,като се заплаща допълнително 350лв. за нещата които не са включени. Пакет по здравна каса. Тогава ми взеха и направлението за избор на ЖК. Пакета от 550лв. е за ЖК извън здравна каса. И на мен ми ги поискаха на касата,но им казах че са се объркали нещо. Не мисля,че трябва да е тайна,че и това е вариант,и на какво има да се съгласява доктора. Моята си ми го каза на първия преглед. А за дамите от малцинствата сигурно и.а и трети вариант... без пари.Grinning

# 636
  • София
Не знам за малцинсватаи аз се зачудих те как плащат.Аз  ходих януари исках там да се следя , казаха няма вариант по каса, отказах и съм на друго място, но ще раждам там.

# 637
Кога направиха пакета 550лв? Аз миналата година платих 450...

# 638
Явно има различни пакети,и явно си е до решение на АГ дали иска да ти води ЖК по здравна каса или не. Аз даже като отидох да се записвам ми казаха,че може да е 300лв даже,но сега те първа го променяли. Това беше февруари месец. Не настоях,50лв. е разликата. Напълно по ЗК без допълнително заплащане нямало как,защото не стигало за всички изследвания и гледане на бебето на ехограф. Като извън пакета си се заплащат БХС и ФМ,те се правят на други места. И така и на мен ми стана странно,че тези пакети са индивидуални ,но така е в БГ.

# 639
Здравейте Simple Smile
Аз родих в Тина Киркова средата на март, планово секцио, вип стая. Ще разкажа на кратко как беше при мен, може да е от полза за някой Simple Smile
Който иска, може близките му да чакат пред родилното и веднага им показват бебето.
В реанимация - на мен упойката ми подейства зле и от зверска треска минах към много обилно потене. Само в реанимация изхабих три нощници и пак ми бяха малко!
Вземете си малки шишенца с вода, не литър и половина. Дадоха ми да се напия колкото искам непосредствено след операцията и после чак след няколко часа. Аз обаче и много повръщйх от упойката, което допълнително отложи пиенето. Даваха ми по една-две глътки.
Същия ден и нощ няма никаква болка. На следващия ден започва да боли, но дават течен аналгин, дори и за кърмачки е ок.
Раздвижват още същата вечер с няколко крачки, на сутринта отново, правят тоалет и местят в родилното. Аз бях на петия етаж. Стаите не са нищо особено, да не кажа, че са мизерни в сравнение с патологията на горния етаж. Бях в двойна стая, супер тясна и малка. Добре, че не настаниха и друга жена, защото нямаше да се поберем и двете с багажа и бебетата. Тоалетната се дели със съседната стая.
Първата вечер ми предложиха бебето да спи при тяф, за да се възстановя и приех, тъй като нямах кърма. Обясниха, че ако искам може всяка вечер да го взимат за през нощта, влизало им в задълженията, но аз не се възползвах. Дава се един пакет мокри кърпи на акушерките и при всяко взимане на бебето за тоалет слагате един памперс при него в кошчето. Слагат си този памперс, който е даден, не ги събират от всички бебета и да сложат на което, какъвто се падне. За всички 5 дни не смениха дрешките нито веднъж, което за мен беше недопустимо. Никой не дойде да покаже един памперс как се сменя, изобщо никаква помощ от никой, относно грижата за бебето. Може би ако бях питала, щяха да пратят някой нещо да каже/покаже. На два пъти ми забравиха млякото за бебето, дори се наложи да се карам с хората от кухнята втория път, защото твърдяха, че нямало пропуск и акушерката ми даде да говоря с тях по телефона - оказа се, че някой си не бил ни подал (каквото и да значи това) за мляко и затова не били пратили и така два пъти за два дни. Ако бебето огладнее извън часовете за мляко, може и да ни откажат - и това ми се случи. Бебето се съдра от рев близо час, докато дойде часът за мляко. Обясниха ми, че се приготвя в машина на втория етаж за всички бебета и няма как да пуснат час по-рано доза само за моето бебе. Питах ги как е възможно в родилно отделение и то ВИП да не може да се отреагира с мляко, но отговор нямаше. На следващата нощ пък ми дадоха...Обикновено разтворимо на Хип. След тези случки мъжа ми донесе мляко, термус с преварена гореща вода и стерилизирани шишета, за да съм спокойна и са мога да си храня детето, когато огладнее.
За изписването ни казаха в същия ден. Удължиха ни престоя заради жълтеницата, дори в деня, в който ни изписаха, не се знаеше до последно дали ще ни изпишат.
Има фотограф, но на мен снимките не ми харесаха.

# 640
Дрешките и аз в един момент си мислех, че не ги сменят, но на изписването бяхме 4 бебета едно след друго и всички бяха с едни и същи дрехи./преобличат ги акушерките в зала на 1ет./ бях в единичен вип, наистина са малките стаите. Хигиената не е на много високо ниво. Само един ден санитарката, много възръстна госпожа почисти като хората и си говори с мен- по принцип е от 2ет, не от 5-ти. Мляко не са пропускали да ми носят, но ние се кърмехме от момента н които ми я дадоха и не винаги хапваше добавката. За нощното ядене в 4, ме питаха всеки ден дали искам да ми носят. Аз исках разбира се за всеки случай да си имам. На третия ден таткото ни донесе и биберон, които много я успокояваше, както и помпа за кърма. От едното зърно и беше трудно да засуче и се цедех.(мякото изхвърлях). Аз също бях след секцио. Бързо се раздвижих и нямах проблем със ставането и държенето на бебето, правех го постоянно. Леглото беше много удобно. Никоя от акушерките на бебето не ми показа нищо. Сама си сменях памперс, няма сложно в това- до този момент не бях го правила. Две от акушерките за мамчетата се опитаха да ми помогнат за кърменето- какато написах имахме пробрем със засукването на едната гърда, заради плоско зърно.

# 641
Някой раждал нормално при д-р Катя Златева  и мнения?
.     
 Аз раждах при нея, следих се при нея и до ден днешен ходя при нея. Пратих един куп познати и приятели. Мога да говоря с часове. Страхотен лекар и човек.

# 642
Моля да споделите отзиви и впечатления за д-р Катя Гогова? Някой следи ли се при нея и може ли без пакет, само по ЗК?

# 643
В болницата няма ЖК по каса.

# 644
Моята ЖК е по здравна каса+пакет 350лв. Иначе е 550лв. Поне толкова платих февруари. Но не съм при Гогова и може би някой лекари не предлагат тази опция.

Общи условия

Активация на акаунт