Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 753
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
Moмичета, в страшен стрес живеем всички...  Mr. Green С това забързано ежедневие, с тези графици, с тази надпревара с времето...  ooooh! А уж се борим с ранното остаряване... Има някакъв парадокс тука...
На първо място трябва да живеем по-спокойно, без стрес, в хармония със света около нас... Знам колко е трудно... И при мен е така, работя, две деца и мъж са ми на главата, без никаква помощ от никой... Но при добра организация, намирам време и за себе си - да надникна във форума, да изгледам някой филм, да поиграем с децата или да отидем на кино, да изведа кучето на разходка.... Събота и неделя отделям само за семейството, карам го по-лежерно... То времето никога не стига така или иначе....
Колкото до секса, наистина е важен за поддържане на искрицата и ако не се прави редовно някак си остава на заден план... Защото почти винаги сме изморени, а в секса трябва раздаване и взаимност... И трябва да носи удовлетворение, защото не сме в годините, в които само бройкането е важно... Mr. Green

# 316
Ами то лошо няма да живеем спокойно, ама много спокйно пак не е на спокойно Grinning. Явно забързаното ежедневие ни държи в час и поне на мен ми изпъва бръчките яко. И аз съм нямала и нямам помощ от никой. На майка си не съм хленчила да идва ни като родих, ни след това. Та думата „спокойствие“ не я знам точно какво значи. Обаче като видя мои познати от спокойствие как все депресирани, как за една година качили по 12 кила, туй не можели, онуй не можели, взема страх да ме хваща пък ако взема да се успокоя да не взема и аз в мрънкало да се превърна Joy. Така поне нямам време за депресии и го отчитам като по-малкото зло и май ми е по-добре. Пък и човек като свикне да я кара със 100км в час, си поддържа младежкия дух Peace.

Утре няма да съм на работа, няма да тренирам и даже и козунак ще меся. Не че ще го ям, но най-вече заради традицията, а и детенце се кефи като правим всички заедно нещо. Ще му дам да разбива с миксер, яйца да чупи и да ми отваря пакетчета с ванилия. Въобще семейната идилия ще е пълна и оценяваме тези така скъпоценни  моменти. Просто никоя козметична процедура или мазило не може да ми въздейства толкова подмладяващо.

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 22:34 от vici75

# 317

Stardust@, Понякога и след 5 дни всеки ден упражнения изглеждам тотално различно . После може да ме домързи и три седмици да не правя нищо.
Правя по 60 клека - три серии по 20. При изправяне държа стегнати мускулите на задни части. За крака и задни части клековете са много добри. После 50 коремни преси. После 60 повторения с този уред за вътрешна част на бедрата:

Благодаря ти много, в интерес на истината за мен това си е чисто претрепване. Но попитах и оценявам препоръките ти, Мариголд. Особено всеки ден. Клекове, коремни преси или лицеви опори са най-скучното нещо което може да ми се случи. Лицеви опори правя точно 2. Затова се кефя на жени, които спортуват, защото това е едно от нещата, с които не се справям. Ако ще спортувам или ще бягам в парка (далеч ми е) или йога пилатес явно. По-нататък. Засега не мисля да се гърча допълнително.

За помощта вкъщи. Винаги съм ползвала, защото ми се е налагало. Когато децата бяха много малки съм ги гледала сама и къща съм 'въртяла', до 12ч свършвах всичко оправях децата и излизах в парка. Когато не вали. Което тук е рядкост. Мотаех се в мола, обаче в един момент ми стана ужасно скучно и започнах да приритвам да започвам работа. Записах се на курс и някой трябваше да гледа децата докато мъжът ми работи, а аз се образовам. Както и след това, когато започнах работа. Не ми е трябвала помощ от гледна точка на несправяне, а от това и че работното ми време не позволява водене на училище и взимане.
Другото, което искам да уточня е, че с едно дете е много по-лесно, отколкото с две, т.е. времето се удвоява.
При мен това е основният проблем - да вместя всичко, което искам в 24 часа плюс поне 6 часа сън. За момента за съжаление нямам 1 час свободен за спорт. Дори да имам, както вече писахте включвам децата като правим баница, курабийки, тирамису или картофени спирали.
Вчера с девойката боядисвахме яйцата. До 12 вечерта. Днес ще ги украсим и ще направим курабийки. И аз обичам тези моменти, защото не се случват често. Мразя тълпите по шопинг центровете, но малката обожава и я водя. В магазинче за джунджурийки или канцеларски принадлежности висим по 30 мин. Но я прави щастлива и аз см доволна, че съм направила нещо по женски с детенце. Обичат и да ги водим на открити пъбове с градини, там прекарваме страхотни следобеди. Или просто да си седим в градината на слатака и морски деликатеси.
Спокойствието е изключително важно. Надявам се един ден децата като пораснат  и станат на едно 20г. да продадем един имот и да си купим малка къщичка на Канарските острови. Ще се наслаждавам на лято целогодишно, ще си пия шампанското на шезлонг и като ме удари съчмата - на шопинг в Лондон. Но за момента това спокойствие е само в главата ми.

Ваканциите са ни сакрални. Не позволявам нищо да ги развали, освен ако не е стечение на обстоятелствата независещо от нас. Тотален релакс плюс игри с децата. С малката играем на топка в басейна, мъжете ритат на плажа. Включвам се в уроците по танци обикновено и разсмивам моите хора. И във водната гимнастика  Joy Дори тичам по плажа 2-3 пъти за 2 седмици. Има голяма разлика, когато си отпочинал, мозъкът ти неангажиран, наспан и си закусил на плажа. Това ме зарежда.
4 почивни дни за нас сега. На това му казвам оргазъм аз.

Иначе за отношенията в спалнята - купувам си хубаво бельо редовно. Не модерно, а такова, каквото ми отива. Харесвам колекциите на Хайди Клум, Триумф, Плежър Стейт и Марли Декърс. Някои на Викториа също. Хубави качествени чаршафи навсякъде. Консерва съм аз. Такива модерни нетрадиционни места и неща не ме вълнуват.

Много се отплеснах.

Последна редакция: пт, 14 апр 2017, 12:13 от Stardust@

# 318
Подкарала съм 43-ия лазарник и много грижи полагам за кожата си още откакто навърших 30. Освен мазила и много вода и чай посещавам редовно козметичка и си правя различни процедури по нейни съвети. Доволна съм засега от резултатите. Разбира се, че не изглеждам като 20-годишна, но в никакъв случай не и като жена над 40-те години. За което впрочем благодаря на Господ и гените си. Grinning

# 319
Снощи за първи път ползвах крем с ретинол на Неострата и днес нищо необичайно на физиономията ми... newsm78 Mr. Green Да не би сега да съм от тези, дето Ретинола не им действа... Shocked А толкова се хвали и така искам и на мен чудо да направи.... НООО ще си го измажа аз това кремче, може и да се подмладя накрая... Joy

# 320
С един ден ползване нищо няма да усетиш, а и ретинола в такива кремове е в много малко количество.
И като стана въпрос за тренировките, на никого няма да повярвам ако каже че няма 20 Мин в които може да направи една бърза тренировка. На мен залата ми е точно до нас, но има дни в които предпочитам да си направя една тренировка от този сорт в къщи, а в залата ходя само заради щангите. Повтарям тренировката 3 пъти и съм готова за деня.

https://s30.postimg.org/9ytovin75/IMG_0446.png

# 321
То време ще намерим, ама мотивацията е важна...  Peace Докато се наканя и все ще се намери някой или нещо да ме прекъсват от упражненията... Миналото лято бях останала сама за известно време през ваканцията на децата и така хубаво си тренирах у нас, кучето разхождах с дълги уморителни разходки, колело карах след работа и бях във форма... Laughing Сега се опъна на земята и малкото веднага идва да ми досажда... Joy

# 322
lunna  Simple Smile аз пък съм намазана с 14% АНА сутрин и вечер. И пак толкоз хубост виждам. Голям крокодил ще изляза ей  Joy

# 323
Lunna,ако ползваш renewal cream,съдържанието на проретинол е малко.Дори не е чист такъв.Този нощен крем няма нищо общо с концентрираните ретинолови продукти.Дай му време,поне месец ще има резултат.Еквивалентът на ретинолов крем със силно действие на Неострата е този.И двата ползвам,така че споделям от първо лице.             https://www.neostrata.com/product/neostrata+skin+active+retinol+-+nag+complex.do 

# 324
 lanirema, ползвам  Neostrata Renewal Intensif 12 PHA, сега видях, че имало и 15 PHA, него трявбаше да взема... Дааа, знам, че е рано за някакъв ефект, но странно е, че не усетих нищо по кожата... А нали уж продуктите с ретин и ретинол били по-силни... newsm78 Тогава направо да вземам и аз Tretinoine... Mr. Green

# 325
lanirema, сега през пролетта ползваш ли пак кремовете с ретинол? Много ми се иска, а много ме е страх от комбинацията със слънце?
Ти виждаш ли стягане и избистряне наистина от тях?  Blush

# 326
lunna  Simple Smile те и от моята  14% АHA на хората им парело и то от мазане един път седмично  #Crazy, че чак и дълбоки белези от пъпки им заличило. Аз цяла седмица и сутрин и вечер се мажа, все едно с вода се плескам. Камо ли ако имам проблем да ми помогне. В срок на годност ми е серума. Всичко му е наред, ама а де....

# 327
 vici75, аз именно от това се опасявах, от парене, белене и т.н. То и на кремовете пише да се внимава с ретинола.... А аз съм с  чувствителна кожа, от някои кремове ми щипе при нанасяне, а този нищо.... Все едно не съм намазала... newsm78 Даже нощния на Корес с дива роза при намазване леко го усещам в началото като пощипване... Mr. Green Та за това споделих, че при мен няма никакъв проблем поне при първо нанасяне... Може да е слабо това кремче... Сега се оглеждам за друго подобно... И попаднах на това, дали има ползвали:

Или кой крем с ретинол е с по-висока концентрация?

# 328
Лунна,продуктите с ретинолови производни са не само различни концентрации.те са под различни форми.Това,което ползваш е проретинол,а 12%pha е полихидрокси киселина не е ретинол.Разчита се на кожата,сама да изработи витамин А .Другият продукт към,който пуснах линк е с чист ретинол,с много по-интензивно действие.Третиноина е ретинова киселина,най-силния вариант,предписва се за лечение,не за разкрасяване.На много места само с рецепта.             Мариголд,използвам ретинола и сега,но само два пъти седмично.Моята кожа реагира на по-често използване.Не си пека лицето и съм със слънцезащита.За сега мога да се похваля,че кожата е по-стегната и чиста.Тези продукти,обаче изсушават и винаги добре се хидратира при употреба.

# 329
 lanirema, доколкото разбирам ретинола е по-слаб от ретина, сега като изразходя това кремче на Неострата, мога да премина на ретин и третинион?

vici75, ти кой продукт с АHA ползваш?
Аз мисля това да поръчам:

Има ли доволни от него? Или да си взема просто отново  Слийп енд пийл на Филорга... newsm78
Те са с подобно действие...

Общи условия

Активация на акаунт