Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 750
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
От Глико А аз не съм доволна.

# 331
Лунна,аз лично не препоръчвам на пациенти,които нямат дерматологични проблеми третиноин.Кремовете с третиноин са лекарствен продукт,не козметичен.След като свършиш Renewal,ти препоръчвам да си вземеш мостра от продукт с по-високо съдържание на чист ретинол.Да пробваш как ти понася и след това се мисли за по-интензивна употреба,а не покачване на концентрации или преминаване на най-силния дериват на витамин А(третиноин).

# 332
Хареса ми как темата се завъртя край начин на живот, спорт и ежедневие. То ясно, че и с най-скъпите кремове да се плескаме, когато си постоянно на педал, ще се износиш. Борбата с остаряването, както и всяко нещо де, започва отвътре навън. Любов към себе си, приемане на всеки "недостатък", добра храна, качествено питие, делегиране на задължения, приятен спорт, чист въздух и изобщо не на последно място

Колкото до секса, наистина е важен за поддържане на искрицата и ако не се прави редовно някак си остава на заден план... Защото почти винаги сме изморени, а в секса трябва раздаване и взаимност... И трябва да носи удовлетворение, защото не сме в годините, в които само бройкането е важно... Mr. Green

редовен, а понякога и инцидентен секс.
И не задължително с партньор.

Весели празници, красавици!

# 333
Rainy day, навлизаш в опасни води с това 'не задължително с партньор'. Внимавай да не бъдеш оплюта сега  Joy

Lanirema, мога ли да попитам какъв лекар си моля те? Хубаво е, че имаме медици в темата.

# 334
......vici75, ти кой продукт с АHA ползваш?

Тоя ползвам lunna, но от седмица само та не мога да го препоръчам. Не знам ще прави ли нещо няма ли. Поне две седмици да минат и ще видим.

http://media.dermstore.com/catalog/501621/800x800/55946.jpg

А Sleep and Peel на Филорга не го усещам изобщо, ама изобщо. Ще го измажа и няма да го купувам повече. То като гледам от този с 14% не усещам нищо, та камо ли от тоя на Филорга.

# 335
Stardust,фармацевт съм.Работя в сферата на дерматологията.

# 336
Лунна,аз лично не препоръчвам на пациенти,които нямат дерматологични проблеми третиноин.Кремовете с третиноин са лекарствен продукт,не козметичен.След като свършиш Renewal,ти препоръчвам да си вземеш мостра от продукт с по-високо съдържание на чист ретинол.Да пробваш как ти понася и след това се мисли за по-интензивна употреба,а не покачване на концентрации или преминаване на най-силния дериват на витамин А(третиноин).

Как да разбера кой продукт с ретинол е с по-висока концентрация? това е проблема... Не искам да минавам на ретин и третиноин, ретинола е масов и го има в много продукти за лице, но как да ги познавам и кое по-концентрирано да взема? Доколкото знам ретинола е различен в различните марки, но кой е по-силен и на коя марка да взема следващия път като ми свърши Неостратата... newsm78

# 337
Лунна, този,на който ти пуснах линк.Аз лично го използвам.Той е с чист ретинол и с инкапсулиран такъв,с удължено освобождаване.Съветвам те първо да пробваш мостра,независимо какво решиш да вземеш.

# 338
  • София
Вие къде сега посред пролет и към лято се нахвърлихте да ползвате киселини и ретинол! Петна ли искате?

# 339
  • UK
Аз, още не съм в час, с тази материя, тепърва я зачетох, но м действителност, не трябва ли, през зимните месеци, да се ползват, този род продукти?

# 340
Аз доста четох по въпроса дали пролет и лято трябва да се спрат ретиноловите препарати... Те са за интензивна анти-ейдж грижа и не трябвало да се спират, даже се ползват 2 пъти на ден - сутрин и вечер, като сутрин задължително след ретиноловия крем да се слага слънцезащита с висок фактор... Когато се планира почивка на море се спират ретиноловите препарати 3 седмици преди това и по време на самата почивка и после се включват постепенно пак... Така съветват дерматолози и по доста форуми... Но това не е за фоточувствителни кожи най-вероятно... Peace Според мен е добре при излагане на слънце да се намалят само вечер или да се спрат...  Mr. Green

# 341
Момичета,винаги е добре да се вземат предохранителни мерки.Добре е тези козметични средства,да се използват вечер,ако вече са вкарани безпроблемно в ежедневна употреба.Слънцезащита-задължително.Без интензивно слънцепечене.Ако сега се започва употреба,обикновено не е подходящ момент летния сезон.Много кожи реагират с дразнене и фоточувствителност на тези продукти при въвеждането им,от тази гледна точка сезонът е допълнителен утежняващ фактор.

# 342
  • София
Не съм дерматолог. Имунолог съм. Но според нАуката какво казва, а не козметичната индустрия, в годишния период със силно слънце трябва да не се ползват ретинол и негови производни, както и киселини като алфа хидрокси , салицилова и т.н., също и витамин С в козметиката да се избягва. Това важи особено много за бременни и за кърмещи, както и за приемащи хормонални препарати. Самата аз приключих с изброените мазила още в средата на Февруари. И този пролет все още нямам петна.
За начина ми на живот... Какво да ви кажа. Класическа преумора, стрес, битовизми, служебен гърч, стари болни кисели родители, ученик, мъж и бебе будещо се от 5 до 7 пъти да цока. За спорт нямам сили, но ежедневните километри разходки и мъкненето на 14 килограмов дундьо са спорт та дрънка. И чистене, пазар, готвене... Ям неограничено и безразборно, спасява ме, че нямам много време, нито силен апетит. Пия добавки-за очи, за кърмене, омега 3 , вит С , шуслерови соли, Провиотик... И секс правя рано сутрин и вечер. Само по 1 седмица месечно почивам. Понякога много ми се спи и съм изморена, но апетитът идва с яденето. Лошото е , че тогава тъкмо се разгорещя и то вече приключило. Като се поспре сексът... сексът поспира. Като се прави всеки ден няма как да поспре. Хваща се вълната и не се слиза от сърфа.

# 343
P-r-o-l-e-t, bouquetТочно си го казала Joy

# 344
P-r-o-l-e-t, браво на теб, щом с малко бебе и намираш желание за секс... Обикновено тогава мамите предпочитат да спят... Joy
Днес си купих кростренажора и съм хепи, потренирах, уморих се и на 1-ва степен... Но като за начало е добре, раздвижих се.... Спокойна съм поне, че правя нещо по въпроса за борба с ранното остаряване... Grinning Сега като си помисля колко стълби качвам всеки ден в къщи по 1000 пъти, еми то си е чист спорт... Може би затова и не дебелея.. Mr. Green
И утре с кеф ще си хапна козунак без да боя калориите му... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт