Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 541
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
От салатите също може да се подувате, принципно зелените салати са трудно смилаема храна, като се добавят и нитратите, хич не е безобидно.

# 436
Предполагам, но как иначе да смиламе храните? Нали се препоръчват зеленчуци с всички хранителни групи, особено месо? Лично аз ако не консумирам салата поне 2 пъти на ден не мога да отида до тоалетната за номер 2. Нали се опитваме да не приемаме допълнително химия и то какво остана да се яде, което не подува?

# 437
Това с подуването е отврат направо... Подувам се главно вечер, независимо колко и какво ям... Рядко има вечери корема ми да не се надуе и да е спокоен... Mr. Green Направо се чудя какво да ям и как да го ям.. Rolling Eyes
То като гледам почти всички храни за 40+ пише да се избягват... И какво да ядем след тази възраст?
Понеже непрекъснато чета и се информирам по въпроса, попаднах на едно мнение, че подуването е поради намаляването с възрастта на някакви ензими, помагащи за разграждането на хистамина... А хистамин има в почти всичко което ядем и пием... И има едни специфични ензимни препарати за това, които аз само тях май не съм пила... Laughing И се коментираше, че ако се вземат тези препарати преди и даже след хранене, по принцип ще може да ядем всичко което ни подува... И имаше схема как се приемат и отзиви на доволни потребители... Та мисля да си ги поръчам и да ги пия за 1 месец да видим при мен ще имат ли ефект... Confused
Иначе трябва да спра окончателно плодове, зеленчуци, кафе, вино, тестени, млечни и сирена, хляб, месо, макаронени, ориз,  пица, натурални сокове, сладолед, сладко и любимия шоколад... Ами то остана ли какво да се яде? Sick

# 438
Ми дай да се гътваме тогава.  Sick
Лично аз не вярвам много в добавките и не мисля, че ще разрешат проблема.
Ако човек не сподели хубава вечеря със семейство, приятели и чаша вино за какво му остава да живее?
Да работи?
Какви пици, макарони и сладолед - ям такива 4 пъти в годината? Ядки рядко също - само в суров вид, без сол.
Аз и от водата се подувам.

# 439
Toва с подуването въобще не е от възрастта, а нещо не си в ред, провери се. Аз съм на почти 52 и нямам никакви проблеми с храносмилането. А ям сериозно и почти не се ограничавам Laughing Задължително пия и една голяма чаша вино вечер, друг алкохол не пия.
Имах периоди с подуване преди няколко години, но мисля че бяха от нередовно хранене и нерви и други подобни. Доколкото си спомням пробвах разни неща, ябълки, прясно мляко и какво ли не. Накрая си взех с пълно недоверие някакви Шуслерови соли не помня кои номера, пих ги към един месец и отшумя. Мисля, че бяха № 5, 8 и 11 или 10...

# 440
пийте много вода,наистина помага

# 441
Аз имам лек гастрит, салати ям всеки ден. Домати например няма как да подразнят стомаха, ако се белят люспите, със сигурност не може да има проблем.
Съобразявам се какво ям в някаква степен, но без да махам плодове и зеленчуци. Беля на всичко каквото може люспите и нямам проблем.

# 442
един линк въпреки, че маслото не е налично
иначе го търси като "кактусова круша", "кактусова смокиня", "опунция", "опунтия"
ако някъде го видиш на по-приемлива цена, то това е защото е разредено с евтини неща /една потребителка го обясняваше скоро, но не помня в коя тема точно/
Няма нищо вярно в това, не бъдете българисти е опитите си да превеждате - нито имате познания, нито пък ви се получава!
Говорим за
http://missargan.com/barbary-fig-oil.html
Нито е круша, нито пъпеш, нито нищо освен това, което е.
Четете за какво иде реч, а именно семки от плод на специфичен кактус. Много е скъпо маслото, най-скъпото, което съм срещал. Моля за коректност, или не взимайте отношение!
Уникално богато е на антиоксиданти, които имат роля в противостареенето, но не и в отслабването.

# 443
Скрит текст:
един линк въпреки, че маслото не е налично
иначе го търси като "кактусова круша", "кактусова смокиня", "опунция", "опунтия"
ако някъде го видиш на по-приемлива цена, то това е защото е разредено с евтини неща /една потребителка го обясняваше скоро, но не помня в коя тема точно/
Няма нищо вярно в това, не бъдете българисти е опитите си да превеждате - нито имате познания, нито пък ви се получава!
Говорим за
http://missargan.com/barbary-fig-oil.html
Нито е круша, нито пъпеш, нито нищо освен това, което е.
Четете за какво иде реч, а именно семки от плод на специфичен кактус. Много е скъпо маслото, най-скъпото, което съм срещал. Моля за коректност, или не взимайте отношение!
Уникално богато е на антиоксиданти, които имат роля в противостареенето, но не и в отслабването.

Това е форум, нямам нужда от специализирани познания, за да взимам участие - или от нечие разрешение, или пък напътствия. Спазвам правилата и това е напълно достатъчно.
Нямам претенции за специализирани познания или за верен превод, защото не съм превеждала. Така съм го виждала в интернет /пример/, така съм го написала тук. Дали е круша или ряпа, дали маслото се извлича от семки, корен или венчелистчета, също ми е все едно щом върши работата, за която съм го купила и е оправдало парите, които съм похарчила.

Допълвам поста си: и за отслабването не сте прав - хранителната добавка с въпросния кактус опунтия наистина намалява апетита /от опит, заради фибрите, които подобряват и перисталтиката, което често е проблем особено при дамите на диета или специфичен хранителен режим/, но за другите ползи от нея нищо не мога да кажа, защото нямам здравословни проблеми, които да предполагат подобрение и видим за мен резултат /което е чудесно, разбира се  Grinning/; в описанието пише, че е подходяща и за проблеми с простатата - нещо, от което може да се възползва всеки мъж при нужда

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 08:19 от bubanka

# 444
CI ти какво се впрегна толкова. Нали е показала какво има в предвид и от какво е останала доволна. Който се интересува ще си обогати информацията по някакъв начин. Дали с по-точен превод, дали с нещо друго.

А пък като рече уникално, мед ти потече от устата. То тук във форума всичко е уникално, не го ли разбра до сега. Само дето не сме видяли ни един умрял да възкръсне, един сакат да хвърли патериците, някой тежко болен да оздравее....Та кое колко е уникално е много относително. Щом като някой намира полза от него, какво значение има как по-точно е наречено. Аз за себе си съм се убедила, че всички от един казан бъркат и наливат в различни шишенца, макар че продължавам да инвестирам и в козметика, и в храна, и в масла. Повечето е за собствено успокоение.

# 445
  • UK
Аз, след раждането, се сдобих с някакви стомашни проблеми newsm78 или си внушавам,  че е следствие от секциото  ooooh!
Изразяват се в болки в горната част в между ребрието,  после слиза надолу. Минават, след като го изкарам по каналния ред. В тази връзка взех да консумирам тахан.
Тук няма разнообразие. Едвам намерих някакъв в полския щанд на Tesco.
Хапвам по 2-3 чаени лъжички и се надявам да не ме спохождат вече тези неразположения.
Защо не пробвате и него.

# 446
 kokona20, тахан и аз вземам. Два вида имам - този, който се бърка с мед и се яде и сухо полу-смляно семе, което го смесвам с малко кисело мляко за закуска...
Да ме е оправил за сега не усещам... Като че ли ми докарва запек, по-доволна съм от смляното ленено семе, то помага точно против запека... Peace

Та какво точно прави това масло от кактуса, в смисъл видимо какъв е ефекта? Защото аз ползвам доста масла, многооо по-евтини от това и виждам за сега поне само леко омекотяване на кожата на лицето и тялото... За косата един единствен път получих желан ефект от едно бадемово масло, което единствено май ми омекоти и изглади косата след измиването му... А съм ползвала за косата какви ли не, но не и не... Нямат видим ефект, а ги ползвам може би от няколко години... Или ако има ефект е временен, до следващото измиване... Което е крайно незадоволително като резултат... Но понеже ми доставя удоволствие да се мацам, продължавам да си ги ползвам... Joy Може пък след години да ме подмладят... Mr. Green

# 447
Аз имам лек гастрит, салати ям всеки ден. Домати например няма как да подразнят стомаха, ако се белят люспите, със сигурност не може да има проблем.
Съобразявам се какво ям в някаква степен, но без да махам плодове и зеленчуци. Беля на всичко каквото може люспите и нямам проблем.

Ами никави сурови плодове и зеленчуци при язва. Никакви бобови, никакви пълнозърнести хлябове. Гастрита ако се обостри и стане язва, и всичко е следствие на лошо хранене, то диета ще помогне но си на грешен път. Има бактерии които предизвикват стомашни неразположения, може да се изследваш. Не само корите дразнят, а плодовите киселини в цитрусите например. Фъстъците също много дразнят....

# 448

Лично аз не вярвам много в добавките и не мисля, че ще разрешат проблема.
Ако човек не сподели хубава вечеря със семейство, приятели и чаша вино за какво му остава да живее?
Споделям твоето мнение. Peace

пийте много вода,наистина помага
Всеки и на всякъде казва, ПИЙТЕ ВОДА! Аз съм от тези който от 10 години пия между 2 1/2 - 3 литра на ден вода, не го правя умишлено просто обичам да пия вода Simple Smile! Старая се да се храня здравословно, не спортувам заради здравословното си състояние и нито съм по здрава от тия дето не пият вода, нито съм с по хубава кожа, нито по слаба  Mr. Green  Не е честно!!!!!

# 449
От козметиката с масла съм си оставила едно единствено нещо, което е с арган  и въпросната кактусова смокиня
http://www.terredoc.com/uploads/images/produits/modals/ARG_modal_elixir.jpg

Eто това нещо
https://www.google.bg/search?q=figue+de+barbarie&client=fire … =1140&bih=614

Общи условия

Активация на акаунт