Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 637
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
В основата на отслабването стои добрият хранителен режим,а не спорта,така че ако ограничиш всичко тестено и сладко,ориз,картофи,газирано,сокове,намалиш плодовете най-вероятно ще отслабнеш и без спорт.За стягане и оформяне на фигурата обаче не знам как ще минеш без него.
Ограничила съм ги. Не става. Каланетиката също е спорт, де, немой така сега и ти...
Фри, душа нямам вече и за диети. Имам чувството, че щом нещо се забранява, цялата ми същност почва да го иска. Цял живот съм внимавала какво ям, ограничавала съм се, винаги съм се стремяла да държа теглото си в норма /около 60 кг, на 170 см, ама с едър кокал, здрава българка съм/ и сега последните две три години качих до 80 кг ми е драма. Както и да е, ще го мъча. Кардио, а у... щом трябва  Whistling

# 421
  • Пловдив
Не става заради хашимотото явно,ако си стриктна ще стане,но най-вероятно бавно и трудно.

# 422
Aз пък уж не пълнея, обаче в последните 1-2 години започна много да ми се подува стомаха... Понякога от храна (не ям много), понякога само от 1 ябълка например или от чаша вода... Надувам се и корема ми се подува, изглеждам като бременна в 4-ия месец... После спада разбира се, но докато спадне и се отпусне много зор виждам... Естетическия проблем е най-малкото, по-скоро дискомфорта, напрежението и болките отвътре са ужасни... Най-странното е, че таблетките срещу подуване и газове не ми помагат, пробвала съм какви ли не...Все се чудя от храна ли е, алергия към някаква храна ли е, от хормоните ли е? Защото четох, че доста жени в менопаузата страдали от подуване на корема... Дали и при мен не е нещо подобно...  Sick
Направо със страх понякога посягам към плод, десерт или даже към любимите салати... Confused
Някой има ли подобни оплаквания да сподели как се справя с проблема? newsm78

InnaBella, ползвам ретинолов крем на Неострата, който е с 12% AHA

# 423
И аз съм с подобен проблем,и още куп женски около моята възраст.Има и хормонална компонента,но изчерпването на храносмилателни ензими, според мен има по-силно влияние.Аз се справям като добавям по едно мизим форте към храненето.Продава се във всяка аптека.Друга възможност, е избягване на смесване между белтъчна и въглехидратна храна,или въглехидрат и киселина.Така се избягва ферментацията в стомашно-чревния тракт,а тя се причинява от продължителното и затруднено храносмилане от комбинирането на храните.

# 424
.....както съм и преустановила тъпкането със салати и плодове. На младини това ми беше основния вид прехрана. Сега съм ги намалила не на половина, ами на третина и всичко е наред. Обаче зададат ли се празници и на сладка приказка на маса, се поуливам неусетно и гледай какво става на другия ден...Пила съм и пробиотици и ензими и какви ли не добавки. Нищо не помага. Говорила съм с гастроентеролог. Направо ми се изсмя на това, че приемам тези добавки. Каза ми ако съм имала пари за харчене да си ги харча. И то верно никакъв ефект, не видях от тях. А като чета хората какви резултати постигали, чак се чудя дали някой не си измисля или преувеличава. То не случайно доктора ми се присмя....Инвестирах около 2 години в най-различни видове и марки и накрая ги зарязах. Сега като съм си наложила лимит на зарзавата и не мога да се оплача.

# 425
  • София
Аз също от време на време имам проблем с подуването и такива болки ме спохождат, че не мога да си стоя на краката. Забелязала съм , че една от причините са ябълки ядени на гладно. KFC  и Макдоналдс и всякакви полуфабрикати също ми действат така. Не е от ЕГН-то. От дете имам такъв проблем. Според мен в плодовете химикалите действат зле, а в полуфабрикатите ... бедна ми е фантазията какво...
Нещо кво се заоплаквахме от това ЕГН. Аз цял живот съм си кекава. Боли ме това-онова... Организмът ми е чувствителен и лабилен. Поне за сега нервите са ми железни.

# 426
Aз всички проблеми напоследък с ЕГН си ги обяснявам... Mr. Green Макар че познавам жени на тия години дето нищо не ги боли и от нищо не се оплакват...  Hug
За стомаха е може би генно предопределено, в рода ни това е слабото място.. Имаме непоносимост към някои храни и съставки... Мисля като се прибера лятото в БГ да си направя един Вега-тест за поносимост и алергия към някои храни.... Странното е друго, че една и съща храна веднъж не пречи, а друг път ми създава куп проблеми... Най-добре е да не се храня, но и това няма как да стане... Laughing
За ензимите и пробиотиците, пила съм доста и пак пия, но някои определено не помагат... Сега с програмата Лесно начало съм поела към 60 таблетки ензими и толкова пробиотици и пак си бях подута... Joy
Като се подуя си правя топло билково чайче, не че помага кой знае колко ама ми затопля душата... Heart Eyes

# 427
Ако беше алергична към някои храни, до сега да беше се обринала! Хранителните алергии не се изразяват в подут стомах.
Храни се с малки порции, на често и избягвай стреса.

# 428
Като прочетох за стомашните проблеми, все едно аз съм писала... На мен ми помагаха едни ензими, изпих една голяма опаковка от тях и сега почти не се налага да ги ползвам, но не знам мога ли да сложа линк тук. Ще опитам, пък каквото стане
https://rumitness.com/shop/super-enzymes-90-tabletki/
Имаше ги и в bb-team.org
Дано съм била полезна.

# 429
От няколо дни започнах да тичам,но при последната тренировка(снощи )получих мускулна треска,болките не са силни,но ми е трудно днес да пробягам същото разстояние и се чудех как да продължа ,дали да пропусна днес или да намаля самата тренировка.И още едно въпросче,досега приемах магнезий с бе-комплекс ,вчера си купих магнезиево олио,но при намазване с него получих сърбеж,зачервяване на кожата и парене,четох че в такъв случай се разрежда с вода,но притеснението ми идва от това,че сутринта се събудих подпухнала в лицето и пръстите на ръцете,дали е някаква нежелателна реакция?

# 430
  • UK
doroti1 възможно е да е и алергична проява.
Аз , пия магнезий на таблетки. Пия го, защото тук в uk всякакви , ставни болежки, ме връхлетяха. Не е, от егн-то ,тк в бг , нямам никакъв ,подобен проблем ooooh!
Със спорта, сэм меко казано, скарана  Joy
Ще си взема едни гирички обаче и смятам да поработя за ръце. Краката в панталон, не си личи особено, как са (аз сэм и висока)? но ръцете, един потник, вече не смея, да облека. И от бременността ми и наедряха сякаш, а бях с такива тънки ръце  newsm78

# 431
ava_67, пила съм и аз от тези ензими преди, не помня как ми се отразяваха... Трябва да взема пак да пробвам... Peace
С подуването забелязах, че при готвени от мен храни се получава също, а мислех, че е само от полу-готовите и замразени храни... А от пържени картофки и други подобни, които са обявени за "вредни",  не ми се подува... Това кажете ми нормално ли е?  Mr. Green

kokona20, тия ставните болежки май са от голямата влажност на въздуха... И тук много вали и при мен се обаждат понякога ставите...  Климата не ми понася откакто сме се преместили... И слънце малко има, и все мрачно и облачно... То да се депресира човек.... Laughing

# 432
  • UK
Лунна пътека и аз на тукашния климат го отдавам. Незнам в коя част сте вие но тук общо взето времето е като във бг. Слънце има често. Мъгли имаше по-скоро в зимния период . За валежи също не мога да кажа, че са чести. Но е по-влажно, пък аз, сэм морско чедо по принцип, но е факт,че тук, буквално се разглобих. Остана и да се разкърцам, като тъпите стълби в дървените им, къщи  Joy Joy Joy

# 433
Не съм в UK, но и тук е влажно и студено почти през цялата година...  Confused

Момичета, ползвате ли пилинг шпатула и доволни ли сте? Какво точно прави на кожата, т.е. прави ли нещо видимо?  Laughing
Аз имам домашно диамантено дермабразио и се чудя трябва ли ми и шпатула??? Thinking

# 434
Взех си активен въглен за подуването. Не го пия всеки ден, но от време на време, може би 2 пъти в седмицата. Имам и нервен стомах от студентските години.
Плодове и аз почти не ям. Ябълките ми действат огладняващо, направо остъргващо (като водата в големи количества). От цитрусовите получавам киселини ако изям повече от 1.
От всичко май се подувам и аз вече, не знам какво да ям. Хляб не консумирам, тестени, ориз - само басмати кафяв, киноа и оризови спагети. Салати ям всекидневно в разумни количества. Мляко прясно никакво.

Общи условия

Активация на акаунт