Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 643
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
5 кг е много, 2,5 максимум 3 кила ако не си някой живеещ във фитнеса Peace

# 406
  • Бургас/Пз
В някаква степен този въпрос съм го решила с ходене пеш ежедневно, обаче талията и ръцете трябва нещо да правя, и все отлагам
И на мен ръцете са ми голям проблем, особено в частта над лакътя, където като си вдигнеш ръката и се получава едно увисване, направо ми боде в очите.
Скрит текст:
Давай, има страхотни упражнения с гирички и без проблеми и на 55г ще носим рокли с прекрамки, без да ни виси оная гадна част на ръцете  Hug Hug Crazy

Нали? Дай боже... Wink Тук бабите с тия колелета дето ги карат постоянно, са със стегнати тела и крака и си позволяват и къси поли... Crazy
Най-много 2кг си вземи, после като посвикнеш, ще ги държиш с едната ръка.  Mr. Green

# 407
Момичета, виждам, че обсъждате темата за вагиналното подмладяване.. Не се и учудвам, че много от вас не са чували за този проблем. В БГ никой не говори за по-деликатните неща, все едно е нещо срамно. Sad  Confused

Deziderata приятелката ти те е питала за изпускането при кихане сякаш е нещо нормално, защото това наистина е много често срещан проблем.. Peace

P-r-o-l-e-t много неприятно, че при теб се е получавало изпускане дори само при тичане. Аз също имах разкъсвания след раждането и страдам от тях все още. За това днес бях на консултация за въпросното лазерно подмладяване, разбрах, че методът е надежден и съм решила да се подложа, за да се справя веднъж завинаги с този ужасен дискомфорт, който при мен се изразява в болки и отпускане на тъканите.. Позитивно настроена съм вече и нямам търпение да си върна старата форма и стария живот!  Grinning

# 408
  • Варна
ЛияЛ, стискам ти палци  Peace
Четох те и в другата тема.

# 409
ЛияЛ, не се предавай, ще се оправиш... Днес медицината е доста напреднала и съм сигурна, че има начини да се справи с доста проблеми... Срамна болест няма, трябва да се търси помощ и решение... Стискам ти палци... Peace

Галчудо, с този ролка сама ли се масажираш или трябва някой да ти помага? Аз все се каня да потърся остеопат или кинезитерапевт тук, за да ме види дали имам нужда от някакви масажи...  newsm78
Тази топка пилатес дали няма да ми свърши работа да си масажирам гърба? Rolling Eyes

# 410
  • Бургас
За самомасаж е.Кинезитерапевт го беше препоръчал на колежка.Много е подходящо за хора със заседнал живот, спортуващи. Peace  Има и някакви топки за масаж, но тях не съм ги пробвала

https://www.google.bg/search?q=foam+rolling&client=firefox-b … amp;dpr=1#imgrc=_

# 411
  • Варна
Лунна пътека,
вземи си фоам ролърPeace Аз съм с такъв проблем от години и това нещо помага доста за облекчаване и масаж не само на гърба.Има клипчета как се ползва.

В йогата има много подходящи пози.Ето тези например, повечето от тях са ми ежедневие:

http://sport.framar.bg/8-%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0 … D0%B8%D1%82%D0%B5
Разгледах позите, всичките ги правим на пилатес, но съм възмутена, че не са написали най важното в обясненията.
Всяко усукване на тялото става с издишване и прибиране на корема, защото вместо ползи, може да се получат големи травми.
При всичките посочени пози има поне едно, две места при заставане в позата, в които трябва да се стегне корема, да се издиша и така.
Ужас, ужас...

# 412
  • Бургас
Лунна пътека,
вземи си фоам ролърPeace Аз съм с такъв проблем от години и това нещо помага доста за облекчаване и масаж не само на гърба.Има клипчета как се ползва.

В йогата има много подходящи пози.Ето тези например, повечето от тях са ми ежедневие:

http://sport.framar.bg/8-%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0 … D0%B8%D1%82%D0%B5
Разгледах позите, всичките ги правим на пилатес, но съм възмутена, че не са написали най важното в обясненията.
Всяко усукване на тялото става с издишване и прибиране на корема, защото вместо ползи, може да се получат големи травми.
При всичките посочени пози има поне едно, две места при заставане в позата, в които трябва да се стегне корема, да се издиша и така.
Ужас, ужас...

Това е просто стречинг.Тялото инстинктивно ги заема, когато корема се притиска въздуха излиза.Просто си дишаш.И да искаш не можеш да издуеш корема си.В ежедневието правим най-различни движение -навеждаме се, протягаме се, сгъваме се и не мислим за дъха си. Peace

Ставната гимнастика на Норбеков също е добра, но е по-дълга и динамична.Има варианти за гърба и раздвижване,които не са трудни и не изискват много усилия, само на човек да му се правят.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 07:54 от Галчудо

# 413
  • Варна
Галчудо, това не е упрек към теб, а тези които са написали статията.
Аз цитирам инструкторката ми по пилатес, която на всяка тренировка обяснява кога се вдишва и кога издишва. И да, при стречинга също е много важно да дишаш правилно и да мислиш за това, защото е важно не просто да издишаш само от гърдите, но да свиеш коремните мускули и така става по дълбоко издишване.
Защото аз в началото точно това правех, уж издишам, но не стягам корема.
И тя също повтаря, че в ежедневието трябва да се научиш, да си го направиш навик, при всяко едно навеждане, усукване, клякане, да издишваш, както вече обясних.
На мен това ми отне сигурно една година и сега вече го правя несъзнателно, освен да издишам, но и да стегна корема.
Имам пълно доверие на инструкторката и й вярвам на 100%, че всичко което обяснява всеки път е точно така, защото е сертифициран инструктор, не просто някоя малко чела и гледала клипчета в нета и айде давай да водим тренировки.

# 414
Благодаря ви за подкрепата, момичета!  Hug

missNoir, мерси!  Hug

Лунна пътека, права си, че медицината вече доста напреднала. Аз за това вече гледам да се насочвам към по-модерни методи за справяне с различните проблеми. Тя за това напредва, за да ни е в помощ. Peace Надявам се скоро да мога да ви се похваля, че съм напълно възстановена. Поне се радвам, че няма да е нещо травмиращо, свързано с болка. Това ме мотивира още повече, че вече като си представя разни болници и дискомфорт - лошо ми става.  Grinning

# 415
Да дам отчет от някъде седмично ползване на ретинолов крем... Ползвах къде всяка вечер, къде през вечер, като редувах с Eucerin Hyaluron-Filler нощния крем... Сутрин слагах хидратиращ крем и слънцезащитен крем 50+ фактор смесен с малко ФДТ на Виши...  Та забелязвам изсветляване на лицето, в смисъл по-равен тен и двете линийки между веждите ми си личат по-малко... Може да си въобразявам, но не ми се набиват така на очи, както преди... Под очите не виждам съществена разлика, като че ли контура ми не е така сух както преди... Нооо има леко залющване на кожата около устата, с което хидратиращия явно не може да се справи... Трябва да ексфолирам май по-добре или да мажа с масла за по-добра хидратация... Другото което забелязах.. В началото нямах никаква реакция на кожата, но сега при нанасяне на крем на сутринта след измиване на лицето, усещам много леко пощипване... Самия ретинолов крем при мазане не ми щипе и пари, но другите ми кремове ми щипят, което е много странно... Rolling Eyes
За сега съм доволна, ако не се задълбочи това явно лющене на кожата и допълнително изсушаване, ще продължа да ползвам ретинола... Peace

# 416
Лунна,кой ретинол използваш? Точно такъв е ефекта и при мен,но моето излющване е по бузите.Така се бях докарала с ексфолирането,точно преди празниците,че имах червени петна два дни...За щастие кожата ми не е склонна към пигментация .

# 417
Има смисъл и да, ще отслабнеш и ще се стегнеш и ще заздравиш и мускулите, но само и единствено ако го правиш с такава интензивност, че да си вдигнеш пулса и да се изпотиш. Ако не се постига това ефект няма и мазнини не се горят.
E, тука ме съсипа нацело. И без това не обичам да се напрягам, та като разбрах, че заради Хашимотото не трябва да се задъхвам и ми дойде дюшеш. Ама и не отслабвам. С каланетиката може би позаякнах и хубаво се разтягам след целодневното седене по столове, но кг даже вървят нагоре и се притеснявам, защото отивам към менопауза и се страхувам, че нещата ще излязат извън контрол. Е, как хем да отслабна, хем да не вдигам пулса /че ми и става лошо като се задъхам, мани другото/.  ooooh!
Моля за акъл и се извинявам, ако не е за тази тема. Embarassed

# 418
  • Пловдив
Е, как хем да отслабна, хем да не вдигам пулса /че ми и става лошо като се задъхам, мани другото/.  ooooh!
Моля за акъл и се извинявам, ако не е за тази тема. Embarassed
В основата на отслабването стои добрият хранителен режим,а не спорта,така че ако ограничиш всичко тестено и сладко,ориз,картофи,газирано,сокове,намалиш плодовете най-вероятно ще отслабнеш и без спорт.За стягане и оформяне на фигурата обаче не знам как ще минеш без него.

# 419
Rainy day При теб задъхването е заради аритмията вследствие на Хашимотото и предполагам, че ти е изписан бетаблокер за това. Нямам идея дали ти е разрешено да правиш кардио тренировки в такъв случай, специалист трябва да ти каже.
А за отслабването, т.е. против напълняването. Аз като понапълня дънките правя едно олекотено подобие на монодиета, действа потресаващо бързо и е съвсем безболезнено и безвредно. Един ден (желателно е пълни 24 часа) приемам на корем неограничени количества само кисело мляко или само картофи (във всякаква форма - печени, пържени, варени с минимално подправки) или само плодове или само зеленчуци. По принцип монодиетите ги правят по 12 дни, но аз нямам толкова воля... Има такава поредица теми, килограмите с които отслабват там са много впечатляващи, направо им завиждам  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт