Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 648
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря за полезния отговор. Или може би това е, което искам да чуя, знам ли. Hug
При мен мотивацията не е толкова голяма, защото прекарвам 330 дни от годината на студено, без показване на крака и т.н. а през дрехите целулитът не си личи. За 4 и малко седмици почивки в годината ми се струва безсмислено да се гърча цяла година и да се лиша от малкото удоволствия, които са ми останали в тоя живот.

Другата тема не съм я чела и честно казано не съм се престаравала да правя влагалищни упражнения. Нямам някакви проблеми в секса, а и всеки път като отида не гинеколог ме питат раждала ли съм, което ми е странно след 2 деца родени нормално. В България лекарката ми каза че съм напълно възстановена. 

# 391
  • София
Първото си дете родих на 25. тогава имах шевове и се напишквах като кихна или се изкашлям. Даже като тичам ми се е случвало. Второто дете родих на 34. Нито шевове имах, а даже ми се оправи смъкването със самото раждане. Не мога да а си го обясня как се получи.
Това със секса си е до психотип. Не е толкова до възраст. И няма правилно и неправилно-всичко е индивидуално. Няма място за депресии по темата.
Хиалуроновите мазила имат само моментен ефект. Като ги измиеш, все едно не си ги ползвал. На теория следва да са страхотни, на практика не проникват в кожата и са си гола вода..р

# 392
Хиалуроновите мазила имат само моментен ефект. Като ги измиеш, все едно не си ги ползвал. На теория следва да са страхотни, на практика не проникват в кожата и са си гола вода..р

+ Peace Същото мога да кажа, за повечето мазила с ботоксови съставки. Общо взето кремовете и серумите действат повърхностно.

# 393
Благодаря за полезния отговор. Или може би това е, което искам да чуя, знам ли. Hug
При мен мотивацията не е толкова голяма, защото прекарвам 330 дни от годината на студено, без показване на крака и т.н. а през дрехите целулитът не си личи. За 4 и малко седмици почивки в годината ми се струва безсмислено да се гърча цяла година и да се лиша от малкото удоволствия, които са ми останали в тоя живот....

Относно мотивацията.... Честно казано и за мен външния вид не е твърде интересен, не ми е необходимо да се харесвам на някой, а и не ме интересува много-много чуждото мнение. Значително по-важен ми е здравословния ефект от спорта. Всички ние дами, кои по-рано други по-късно "подлежим" на остеопороза и обездвижване, с всички последици от това. + Затлъстяването не е само козметичен и естетичен проблем, а преди всичко здравословен. Но да не досаждам повече  Grinning

# 394
Относно мотивацията.... Честно казано и за мен външния вид не е твърде интересен, не ми е необходимо да се харесвам на някой, а и не ме интересува много-много чуждото мнение. Значително по-важен ми е здравословния ефект от спорта. Всички ние дами, кои по-рано други по-късно "подлежим" на остеопороза и обездвижване, с всички последици от това. + Затлъстяването не е само козметичен и естетичен проблем, а преди всичко здравословен. Но да не досаждам повече  Grinning

Ти си правя и не досаждаш - всички споделяме мнения тук и всяко мнение е важно и полезно. Затлъстяване е силно казано в моя случай тъй като боди мас индексът ми е под нормалния. Joy Външният ми вид е важен за мен, но явно добре се справям щом колегите ми мислят, че не излизам от фитнеса. Друг е въпросът, че като застана на плажа до някои майки (по-млади от мен все пак) се чувствам като Ники Минаж. Обездвижване - не е задължително след като както някои хора разхождат домашни любимци аз обикалям клиенти и понякога подтичвам за градския транспорт. Но ако говорим за здраве нивата на кортизона също е важно да са ниски, както и серотонина - важно е да правим нещата, които ни правят щастливи.
Не споря с теб.

# 395
И аз мисля, че на нашите 40+ години е най-важно да се чувстваме щастливи и обичани... То модели, манекенки и др. няма да станем, но поне да сме в хармония със себе си... Аз винаги съм била слаба, килограмите не са ми проблем, по-скоро обездвижването ми като начин на живот тук води до скованост на старини... Виждам от родителите ми и други хора с моя начин на живот - работа на бюро, никакъв спорт... Та за това искам да се раздвижвам, не за друго, а да съм спокойна, че поне правя нещо по въпроса... И откакто имам кростренажор съм доволна, не се натоварвам все още, по-малко и по-леки тренировки... Краката са ми много слаби, не издържат голямо натоварване... По карането на колело съм го забелязала, как ме подминават баби по баира с техните колелета... hahaha
Сега се оглеждам за гирички и ще продължа с тях за мускулите на ръцете... Wink

# 396
  • Бургас/Пз

Ти си правя и не досаждаш - всички споделяме мнения тук и всяко мнение е важно и полезно. Затлъстяване е силно казано в моя случай тъй като боди мас индексът ми е под нормалния. Joy Външният ми вид е важен за мен, но явно добре се справям щом колегите ми мислят, че не излизам от фитнеса. Друг е въпросът, че като застана на плажа до някои майки (по-млади от мен все пак) се чувствам като Ники Минаж. Обездвижване - не е задължително след като както някои хора разхождат домашни любимци аз обикалям клиенти и понякога подтичвам за градския транспорт. Но ако говорим за здраве нивата на кортизона също е важно да са ниски, както и серотонина - важно е да правим нещата, които ни правят щастливи.
Не споря с теб.
Мисля, че Фри изобщо нямаше предвид само затлъстяваното, а като цяло обездвижването. С този заседял начин на живот по цял ден в офисите е доказано, че жените страдат вече в много по-ранна възраст от първите признаци на остеропороза, отколкото преди години, когато най-малкото не се използваха толкова масово автомобилите като превозно средство. Имам приятелки, които са от вкъщи в колата, от колата в офиса и обратно. Единствената им разходка е в мола или в двора на детската градина  Mr. Green Не мисля, че само пълните хора или тези, които имат проблем с теглото си трябва да взимат мерки. Всички сме свидетели колко много млади и стройни жени, нямащи никакви проблеми с килограмите, са като мърди - отпуснати , вяли, без никакво желание за нищо. Е, не мерси. Мен спорта ме държи да съм в постоянен тонус. Снощи съм тренирала от 19.30ч до 21ч. Преди да отида имах чувството, че няма да мога да стигна до фитнеса, толкова бях скапана. Ама това беше само лъжливо усещане, защото след тренировката можех да се прибера да се оправя и да отида на дискотека, точно така се чувствах  Mr. Green Mr. Green Мразя да се чувствам отпусната и мързелива, пък било то и слаба.

Сега се оглеждам за гирички и ще продължа с тях за мускулите на ръцете... Wink
Давай, има страхотни упражнения с гирички и без проблеми и на 55г ще носим рокли с прекрамки, без да ни виси оная гадна част на ръцете  Hug Hug Crazy

# 397
Давай, има страхотни упражнения с гирички и без проблеми и на 55г ще носим рокли с прекрамки, без да ни виси оная гадна част на ръцете  Hug Hug Crazy

Нали? Дай боже... Wink Тук бабите с тия колелета дето ги карат постоянно, са със стегнати тела и крака и си позволяват и къси поли... Crazy

Момичета, дайте идеи за упражнения специално за гръбначния стълб, там ми е болното място на мен... Цял живот на стол, наведена към компютъра в една и съща поза... Гръбначно изкривяване сигурно имам вече...  ooooh!

# 398
# 399
  • Бургас
Лунна пътека,
вземи си фоам ролърPeace Аз съм с такъв проблем от години и това нещо помага доста за облекчаване и масаж не само на гърба.Има клипчета как се ползва.

В йогата има много подходящи пози.Ето тези например, повечето от тях са ми ежедневие:

http://sport.framar.bg/8-%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0 … D0%B8%D1%82%D0%B5

# 400
В някаква степен този въпрос съм го решила с ходене пеш ежедневно, обаче талията и ръцете трябва нещо да правя, и все отлагам

# 401
Аз ходя доста пеша, не ползвам кола, тук е безсмислено предвид таксите, глобите за паркиране в центъра и задръстванията, излизам много рано и като се прибера уча с малката ми дъщеря. Да не говорим, че мм се прибира по-късно и няма кой да я гледа, за да тръгна на фитнес от 7 до 9. Не стоя нон стоп на бюро, качвам се между етажите и правя инспекции, така че работата ми не може да се нарече заседнала работа цял ден на бюро. Сградата ми е построена след като 3 са били разрушени преди това и е доста голяма, ако не я познаваш можеш да се загубиш.
Лично аз предпочитам да прекарам останалите малко часове от деня с децата си, които спят като излизам. В молове стъпвам само за да поглезя дъщеря си, иначе нямам нито времето, нито мисля да се излагаме често на някоя потенциална терористична атака.
Имаме различно ежедневие явно и място за сравнение няма.

# 402
  • Бургас
Да добавя и нещо мотивиращо-понеже с ролъра може да се прави масаж на дупето и краката, възможно е да разнася целулита в някаква степен, но това съм се заела да го пробвам в по-дългосрочен план. Wink
Обърнатите пози с надолу главта пък влияят върху кръвоснабдяването на лицето и от там върху бръчките т.е с един куршум два заека един вид Mr. Green

И трето - позата по гръб със свити коленете към гърдите може да се изпълнява с леко люлеене в страни и напред-назад.Също ми е едно от задължителните и любими за гърба. Heart Eyes

♥ HAPPY ♥ , много интересни клипчета има този кинезитерапевт.Ще ги разгледам задължително  bouquet

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 15:46 от Галчудо

# 403
Пилатесът също много помага за гръб, бързо стяга и коремните мускули, а също така тонизира. Ако някой иска довечера мога да пусна линковете от ютюб, по които аз го правех (че и аз съм станала някакъв страхотен мързел напоследък).

# 404
  • Варна
Лунна пътека , внимавай с гиричките.
Зълва ми от тях си докара дискова херния на врата, май не използвам точния термин.
Докторите й казали, че най вероятно е от тях.
Тя никога не е спортувала, никаква двигателна култура, освен че работата й е на крак и постоянно в движение. Та си купила, май беше по 5 кг всяка гира и 2-3 в седмицата.

Общи условия

Активация на акаунт