Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 557
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
На мен пък ми е много интересно чая като какво може да се усвои от организма, като то си е дефакто една гореща вода. Говоря за чая без захар, мляко и добавки някакви. Билките само някакъв вкус му придават, отколкото чак пък така да му променят хранителната стойсност. Също  не говоря за отвари, тинктури или някакви концентрирани и целенасочени чаеве. Говоря за най-обикновен чай от лайка да речем или липа.

# 466
Чая е вода, динята е вода, фреша е вода, хората сме 70-75% вода, затова е толкова полезна да се пие. Кафето и алкохола, солта дехидратират, Ама на чая да казвате че не вода? А в йогийското прочистване водата е в големи количества сутрин на гладно, от там се прокарва, не заради солта.

# 467
И аз мисля, че чая е вода, стига да е чист без добавки... Аз пия по 1 или 2 чаши чай, 2 кафета с мляко винаги с по 1 чаша вода, между храненията пия още по 1 чаша вода и май това е... Вечер пия по-малко вода, за да не ставам до тоалетната... Забелязвам, че колкото и вода да изпия, еднакво ходя до тоалетна, което е странно... #Crazy
На мен сутрин ми се пие повече студена вода отколкото гореща... Но пък кафето си го пия с кеф... Mr. Green
Вие само минерална и изворна вода ли пиете? Или такава от каните с филтри?

# 468
  • Варна
Ние монтирахме йонизатор за вода, за да пием йонизирана и високо алкална вода и аз от тогава започнах да пия около 2 л  на ден.

# 469
И аз съм така, макар че 2-3л изпивам. Не съм от пикливите и проблем нямам с бъбреците, проверено. И много ми е досадно, защото например със ставането сутрин съм изпила единия литър, в колата до работа още половин. Първата ми тоалетна е чак към 11-12:00. И се чувствам издута. После като добавя и другия литър и половина, следващата ми тоалетна е към 6-7 вечерта. И това е. Реално си мъкна изпитото с мен целия ден, най ми тежи на тренировки, но няма излизане от мен тая вода. Може би защото я изпивам на глътки за целия ден. Ако е наведнъж предполагам и WC ще е неизбежно.
Вода пия от филтъра на чушмата. Понякога българска минерална си вземам, но и за нея противоречива информация колко се пие, колко се почива, та ме е страх да не си навредя. По принцип пия едни 5л от нея на месец, но не съм сигурна мога ли постоянно да я купувам. Тя е май с pH9.9.

# 470
Скрит текст:
един линк въпреки, че маслото не е налично
иначе го търси като "кактусова круша", "кактусова смокиня", "опунция", "опунтия"
ако някъде го видиш на по-приемлива цена, то това е защото е разредено с евтини неща /една потребителка го обясняваше скоро, но не помня в коя тема точно/
Няма нищо вярно в това, не бъдете българисти е опитите си да превеждате - нито имате познания, нито пък ви се получава!
Говорим за
http://missargan.com/barbary-fig-oil.html
Нито е круша, нито пъпеш, нито нищо освен това, което е.
Четете за какво иде реч, а именно семки от плод на специфичен кактус. Много е скъпо маслото, най-скъпото, което съм срещал. Моля за коректност, или не взимайте отношение!
Уникално богато е на антиоксиданти, които имат роля в противостареенето, но не и в отслабването.

Това е форум, нямам нужда от специализирани познания, за да взимам участие - или от нечие разрешение, или пък напътствия. Спазвам правилата и това е напълно достатъчно.
Нямам претенции за специализирани познания или за верен превод, защото не съм превеждала. Така съм го виждала в интернет /пример/, така съм го написала тук. Дали е круша или ряпа, дали маслото се извлича от семки, корен или венчелистчета, също ми е все едно щом върши работата, за която съм го купила и е оправдало парите, които съм похарчила.

Допълвам поста си: и за отслабването не сте прав - хранителната добавка с въпросния кактус опунтия наистина намалява апетита /от опит, заради фибрите, които подобряват и перисталтиката, което често е проблем особено при дамите на диета или специфичен хранителен режим/, но за другите ползи от нея нищо не мога да кажа, защото нямам здравословни проблеми, които да предполагат подобрение и видим за мен резултат /което е чудесно, разбира се  Grinning/; в описанието пише, че е подходяща и за проблеми с простатата - нещо, от което може да се възползва всеки мъж при нужда
Мдам, ако сте забелязали, опитвам се да налагам рационално и смислено виждане на нещата, като изхождам от презумпцията, че информирания избор е най-правилния. И ако не съм в състояние да помогна, не се ма'ам като мердуия на всяко гърне. И не къмто форум бля-бляк, който вие, изглежда, сте възприели, и то в качеството си на модератор. Надали ще пиете масло, което е 20-25 пъти по-скъпо от аргановото, си мисля. И надали, бихте били ОК, ако някой нарече нашата боза с име, което му хрумва най-напред, нали, да не конкретизирам. Маслото се добива от семките, и добива е около 8 %, цената му е 1200-1300 лв/литър при плътност 0.917. В маслото фибри няма как да има, а за отслабване е нуужно чисто и просто приетите калории да са по-малко от разходените и да се храниш разумно и правилно. Туй то. Нямам надежди да сте ме разбрали, но все пак, както сте споделили, това се чете и от други хора, на които, надявам се е полезно.

# 471
На мен пък ми е много интересно чая като какво може да се усвои от организма, като то си е дефакто една гореща вода. Говоря за чая без захар, мляко и добавки някакви. Билките само някакъв вкус му придават, отколкото чак пък така да му променят хранителната стойсност. Също  не говоря за отвари, тинктури или някакви концентрирани и целенасочени чаеве. Говоря за най-обикновен чай от лайка да речем или липа.
Пий си чайчета, ако си фен на науката, им направи течно-течностна високоефективна хроматография.
Сега сериозно - билките са букет от природата, който чрез чая се прави екстракция с гореща вода на активните им съставки, т.е. взимаш само усвояемото в доза така, че да е полезна. Ако е повече се изпишква. Говорим за билкови чайчета, не за зелен и черен и т.н., които са с висок % кофеин като кафето.
Много често, но изучени, се наричат екстракти на активни съставки е се ползват и в козметиката.

# 472
Скрит текст:
Скрит текст:
един линк въпреки, че маслото не е налично
иначе го търси като "кактусова круша", "кактусова смокиня", "опунция", "опунтия"
ако някъде го видиш на по-приемлива цена, то това е защото е разредено с евтини неща /една потребителка го обясняваше скоро, но не помня в коя тема точно/
Няма нищо вярно в това, не бъдете българисти е опитите си да превеждате - нито имате познания, нито пък ви се получава!
Говорим за
http://missargan.com/barbary-fig-oil.html
Нито е круша, нито пъпеш, нито нищо освен това, което е.
Четете за какво иде реч, а именно семки от плод на специфичен кактус. Много е скъпо маслото, най-скъпото, което съм срещал. Моля за коректност, или не взимайте отношение!
Уникално богато е на антиоксиданти, които имат роля в противостареенето, но не и в отслабването.

Това е форум, нямам нужда от специализирани познания, за да взимам участие - или от нечие разрешение, или пък напътствия. Спазвам правилата и това е напълно достатъчно.
Нямам претенции за специализирани познания или за верен превод, защото не съм превеждала. Така съм го виждала в интернет /пример/, така съм го написала тук. Дали е круша или ряпа, дали маслото се извлича от семки, корен или венчелистчета, също ми е все едно щом върши работата, за която съм го купила и е оправдало парите, които съм похарчила.

Допълвам поста си: и за отслабването не сте прав - хранителната добавка с въпросния кактус опунтия наистина намалява апетита /от опит, заради фибрите, които подобряват и перисталтиката, което често е проблем особено при дамите на диета или специфичен хранителен режим/, но за другите ползи от нея нищо не мога да кажа, защото нямам здравословни проблеми, които да предполагат подобрение и видим за мен резултат /което е чудесно, разбира се  Grinning/; в описанието пише, че е подходяща и за проблеми с простатата - нещо, от което може да се възползва всеки мъж при нужда
Мдам, ако сте забелязали, опитвам се да налагам рационално и смислено виждане на нещата, като изхождам от презумпцията, че информирания избор е най-правилния. И ако не съм в състояние да помогна, не се ма'ам като мердуия на всяко гърне. И не къмто форум бля-бляк, който вие, изглежда, сте възприели, и то в качеството си на модератор. Надали ще пиете масло, което е 20-25 пъти по-скъпо от аргановото, си мисля. И надали, бихте били ОК, ако някой нарече нашата боза с име, което му хрумва най-напред, нали, да не конкретизирам. Маслото се добива от семките, и добива е около 8 %, цената му е 1200-1300 лв/литър при плътност 0.917. В маслото фибри няма как да има, а за отслабване е нуужно чисто и просто приетите калории да са по-малко от разходените и да се храниш разумно и правилно. Туй то. Нямам надежди да сте ме разбрали, но все пак, както сте споделили, това се чете и от други хора, на които, надявам се е полезно.

всъщност в капсулите няма масло, което прави постът Ви не-до-край-информативен-и-полезен  Wink

пп безкрайно сте ми симпатичен, но за толкова години писане заедно не само в бг-мамма, но и в дир.бг преди време, така и не успяхте да го разберете  Grinning

# 473
# 474
CI пия аз, полза не съм видяла кой каквото да ми каже и да ми цитира, и да тръгне да ми доказва как някой си оздравял от нещо си като пил чай. Харесва ми аромата и по-лесно мога да притикам 3л вода. Черен и зелен чай не понасям. Все го асоциирам с индийци, азиатци и тем подобни нечистоплътници Sick, които също не понасям. Та друго си е да замирише на лайка, липа, джинджър, нашенско. Аромата на липа го асоциирам с миризмата на бебе Heart Eyes.

# 475
Чая е вода, динята е вода, фреша е вода, хората сме 70-75% вода, затова е толкова полезна да се пие. Кафето и алкохола, солта дехидратират, Ама на чая да казвате че не вода? А в йогийското прочистване водата е в големи количества сутрин на гладно, от там се прокарва, не заради солта.
По същата логика и газираните безалкохолни трябва да са вода, както и всички плодове, зеленчуци, манджи...
А при йогийското прочистване солеността на водата я прави физиологичен разтвор и не се усвоява по начина, по който чистата вода, точно затова минава през храносмилателния тракт, а не стига до пикочния мехур - така съм го чела  Peace

Благодаря за споделянето  bouquet
От Глава 12: "Тялото се нуждае от вода. Нищо не може да замени водата. Кафето, чаят,
безалкохолните напитки, алкохолът и дори млякото и соковете — всички са различни
от водата."

# 476
Фата Моргана, ако след като изядеш половин диня, още вода пиеш и се притесняваш, че ще умреш от дехидратация си е твой проблем. Безалкохолните са Менделеевата таблица, как може да сравняваш с чай. Водата в плодовете може да е в достатъчно количество. А това йогийско прочистване съм го правила, макар отдавна. Имам спомен да беше и със сода, но може и да греша. С чиста вода да го правиш ефекта е същия. Водата морската е солена и дехидратира, същото е със супите. Та ти си спори, на мен не ми пречиш.

# 477
Целта ми не е да споря  Peace
Това е информацията, която имам и споделям, защото много хора смятат, че като приемат каквито и да е течности е достатъчно, но те наистина не заместват чистата вода.
Прочетете пак за прочистването, което сте правили, ако не ми вярвате, както и споделената от stasy_f книга - много е полезна  Peace

vici75, пробвай да пиеш само вода - без чай и направи сравнение  Peace

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 10:42 от fata_morgana

# 478
"АЗ "и другите, лоша поличба да се смятат всички освен АЗ-а за зле информирани. Не прочетох някой да смята, че като изпие 2 литра кола и уиски да смята,  че се е хидратирал. Прочистването го пробвай, тайната е в количеството вода, сутрин на гладно, не в солта.

# 479
  • Бургас/Пз
ani_d, за тия 40-45 мин ходене след изпиването на 300 мл вода не ти ли се прихожда до вц?
Не питай, понякога тичам по стълбите до 4тия етаж, хвърлям чантата и палтото и съм във вц-то. С годините обаче пикочния мехур се контролира. И ако първоначално ми се дохождаше още на 20-тата минута, сега вече спокойно издържам и 40.-60минути.

Общи условия

Активация на акаунт