Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци - 61 - април 2017

• 142 784
  • 2 463
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, връщам се от НАП. Не можах да си подам данъчната декларация. Оказа се, че служебната бележка трябва да е оригинал, аз носех разпечатана от имейла /от играта на Здраве - 50лв/. Спомням си, че тогава и друга съфорумка беше спечелила. Вашите бележки в оригинал ли са? Има ли други подали декларации с копие?
Сега се декларират доходите за 2016г. А за нея промяната в закона не е валидна. Промяната е от 2017г. и всичко спечелено през годината се декларира следващата година. Иначе да, оригинална бележка ти трябва
до ма ко: За първи път подавам декларация. Сумата е от 2016г. По имейла получих служебна бележка, че не дължа данък, но трябва да подам декларация. Сега трябва да си търся оригинала от тях, така ли!?

# 256
Имам си бонбони ММ, нямам си сайт, може ли малко помощ? newsm78
Днес обиколих Русе с Въпроси за:1. Сникърс, 2. Ментина, 3. Бритос....ама къде на гъ.. на географията живея, навсякъде ме гледаха като полезно изкопаемо, но пък намерих Туикс hahaha

Заповядай: http://promomars.bg/mm_kaufland/form

# 257
  • при късмета
Скрит текст:
Здравейте, връщам се от НАП. Не можах да си подам данъчната декларация. Оказа се, че служебната бележка трябва да е оригинал, аз носех разпечатана от имейла /от играта на Здраве - 50лв/. Спомням си, че тогава и друга съфорумка беше спечелила. Вашите бележки в оригинал ли са? Има ли други подали декларации с копие?
Сега се декларират доходите за 2016г. А за нея промяната в закона не е валидна. Промяната е от 2017г. и всичко спечелено през годината се декларира следващата година. Иначе да, оригинална бележка ти трябва
до ма ко: За първи път подавам декларация. Сумата е от 2016г. По имейла получих служебна бележка, че не дължа данък, но трябва да подам декларация. Сега трябва да си търся оригинала от тях, така ли!?
Как така хем не дължиш данък, хем трябва да декларираш нулев доход? Ако в бележката пише, че дохода е необлагаем, не би трябвало да пускаш декларация. Не ми е съвсем ясна ситуацията.
За 2016г. това, че се дължат данъци за предметни награди над 30лв. не важи. Т.е. за 2016 и да са с много по-висока стойност са необлагаеми и нищо не се декларира.
Иначе по принцип декларациите се подават с оригинална бележка.
Аз ви съветвам догодина кота си подавате декларациите да оставите копие и на бележките и на самите декларации и за вас. Оригиналите отиват в НАП

# 258
Ох, вече нищо не разбирам. Хем се консултирах със счетоводител. Утре започвам отначало.

# 259
И аз знам, че важи от 2017, по тази логика за Нутрибулета също трябва да подавам данъчна декларация.

# 260
  • при късмета
Ох, вече нищо не разбирам. Хем се консултирах със счетоводител. Утре започвам отначало.

Каза ли на счетоводителя за какво именно е бележката и какво пише в нея?

# 261
да, изпратих й я на имейла и въз основа на нея и бележка от фирмата, в която работя, тя ми попълни декларацията

# 262
  • Сандански
И аз знам, че важи от 2017, по тази логика за Нутрибулета също трябва да подавам данъчна декларация.
Дръжки  Grinning

# 263

ПС. Не било Здраве, Билка било, но това е без значение. Прилагам имейла, който съм получила. Дано не се смята за спам.
Здрaвейте!

Изпращаме в прикачен файл служебната бележка за изплатената Ви награда
от промоцията на Bilka Dent.

Данък по изплатените награди не се дължи, той е изцяло за сметка на
плaтеца на дохода.

Всички суми изплатени до 31.12.2016г се декларират до 30.04.2017г. с
Данъчна декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на
физическите лица и там се попълват Приложение № 6 доходи от други
източници по чл. 35 от ЗДДФЛ.
Всички суми изплатени след 01.01.2017г декларират до 30.04.2018г. с
Данъчна декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на
физическите лица и там сепопълват Приложение № 6 доходи от други
източници по чл. 35 от ЗДДФЛ.

Поздрави,
Bilka Dent

При мен става въпрос за парична награда от 50лв.

Последна редакция: пн, 03 апр 2017, 20:49 от Sonnenlicht

# 264
  • Русе
Имам си бонбони ММ, нямам си сайт, може ли малко помощ? newsm78
Днес обиколих Русе с Въпроси за:1. Сникърс, 2. Ментина, 3. Бритос....ама къде на гъ.. на географията живея, навсякъде ме гледаха като полезно изкопаемо, но пък намерих Туикс hahaha

Заповядай: http://promomars.bg/mm_kaufland/form
Mnogo blagodarq bouquet

# 265
Ще чакат да подавам декларация за миксера от брашното. Flutter

# 266
Между другото майка още не е получила служебна бележка за хлебопекарната, тя се води на нейно име, да му мисли. Joy

# 267
  • Под Слънцето
Аз пак да ви върна на моя  опит за регистрация на ММ . Защо, ако не съм писала К / на латински/ ни изобщо , веднагически получих смс с код за потвърждение?

Едва ли съм била първата , опитваща се да регистрира  код по обяд...
Утре ш'са занимавам, че ми е по-свободно. Днес търчах насам -натам

# 268
  • при късмета
Sonnenlicht,сега разбрах. При това положение трябва да пуснеш декларация. С бележката те уведомяват, че те са внесли данъка, а ти трябва само да го декларираш. Внесли са го те, защото наградата е парична и тогава платеца внася данъка. Това данъчните го вкараха в закона да им е по-сигурно.
В задачата се пита защо изобщо са го внесли този данък, като за миналата година тези награди са необлагаеми. Счетоводителя на Билка е налял едни излишни пари в данъци  ooooh!
ще ти трябва оригинална служебна бележка, както и такава от работата, ако си на трудов договор. Няма да ти начисляват данъци, защото са внесени и от двете места, но ти трябва да я пуснеш, защото от Билка вече са внесли данъците. Малоумници  ooooh!

# 269
 Joy Извинявам се, но това е направо....

Имаше и други момичета спечелили от Билка, дано четат, за да знаят какво да направят.

Общи условия

Активация на акаунт