Отговори
# 615
  • софия
Писах преди време, вчера си взех епикризата с хистологията от Шейново- мат. от екзоцервикс: фрагменти от порцио вагиналис с папиломатоза и огнища на цин 1 на сквамозния етител, хрон. възп. промени в стромата. Мат. от ендометриум- аденоматозен ендометриален полип, ендометриум в ранна към междинна секреторна фаза. Лекарката, която ми разясни биопсиите каза след 6 месеца ново цито и не смята, че имуностимуланти или модулатори помагат.

Взеха ми секрет заради жълто течение след изписания ципрофлоксацин след сепарираното абразио и днес трябваше да занеса и стерилна урина заради често пишкане и всъщност непрекъснато усещане за пишкане и силни болки в кръста, обаче снощи ми дойде цикъла. Все се надявах малко да закъснее, но не, сега започвам да се чудя дали 1 седмица след  абразиото е достатъчна за заздравяване, иначе не ползвам тампони. Ако някаква инфекция тръгне да става да следя за температура и какво друго? Питам, ако някоя от вас е минала по този път, все се надявам антибиотикът да предотврати някаква инфекция. Иначе в понеделник ще отида за секрета и ще питам.

# 616
Megsss,балгодаря ти за успокоителните думи bouquet,а трябва ли да настоявам да направя биопсия за наличие на дисплазия на този етап?

Честно казано не знам.При мен ище на цитонамазката беше излязла 3 група,дисплазия и папилом и толкова се бях шашнала,че не помня изобщи правиха ли ми биопсия, не ми ли правиха...Общо взето за 2 седмици 3 пъти ми правиха цитонамазка при различни лекари. Но ако не си сигурна какво да правиш най-добре отиди при друг лекар за второ мнение.

# 617
Megsss  на мен цитонамазка март 2017 - 2 група.... май месец 2017, началото - пак втора група, но на колпоскопа находката е с 2 см в диаметър. С положителен за ЧПВ - високо и ниско рискови, без типизиране. Сега ще правя биопсия в първите чисти дни след цикъл. С две думи..... моето мнение е задължително колпоскоп и ако има находка - биопсия.

Успех, миличка.

# 618
Aqua, и аз имам раничка от много години, но само ми казват да я следя щом цитонамазките са втора група. Последно Карагьозов ми каза да не се съгласявам на третиране ако няма колпоскопски атипизъм и лоши цитота.

Пейдж, иди при Дянкова или Ганчева за трето мнение. Дянкова има 3-д ехограф и много ясно се вижда след цикъл. Поне моят полип го видях и аз.

# 619
evtixia123, ще правиш биопсия защото лекар ти е препоръчал, или защото ти така си реши?

MarcheT, щом не ползваш тампони, не се притеснявай. Старай се да поддържаш много добра хигиена - сменяй на два часа превръзки, изплаквай с вода когато можеш, задължително измиване след ходене по голяма нужда - стандартните неща. Добре е да пуснеш стерилна, ако продължават проблемите, АБ понякога отключва инфекции на пикочните, но с добра хигиена може да избегнеш прехвърляне към влагалище. Възможно е първият цикъл да е по-дискомфортен от обикновено. Дано секретът е ОК и течението се окаже естествено от заздравяването.

# 620
  • София
Момичета да ви попитам понеже в момента съм на глобули полижинакс,а след това на видермина заради стрептококи но искам да си направя биопсия възможно най-скоро макар според Докторката при която си правих профилактичен преглед( 2 Ц група и ЧПВ 33-положителен) да нямам нужда,а само от имуностимуланти на топзи етап(Изопринозин и Силаут),та въпроса ми е,колко дни след като съм спряла полижинакса мога да направя биопсия и после след нея кога мога да започна да слагам глобулите видермина,а след него и силаута?

# 621
ninkata80, биопсия не се прави по желание, а когато доктор прецени, че има нужда. По-скоро ще предложи друга цитонамазка известно време след като изследванията покажат, че си изчистила стрептококите. Та не след полижинакса - свършваш с всичко, когато мине цикъл след него изследваш стрептококи. След това евентуално може да се мисли за цитонамазка (когато си здрава, с чиста микробиология) - дали още в същия или след няколко месеца, и едва ако резултатът от нея налага - биопсия.

# 622
  • София
Оф много ми е притеснено,вкарах се в едни филми,че цитонамзката може да не е вярна и нещата да са много по-серизони а аз да си седя така и нищо дане правя по въпроса и затова искам биопсия за да се види с точност какво е положението.

# 623
Излекувай си нещата, отворена рана и стафилококи добре ли ти звучи? Биопсия се прави за 3Б и нагоре, или упорито 3А, или 3А с нещо съмнително. Какво значи нищо да не правиш, като изброи една торба лекарсва?

# 624
datura_inermis Димитров от Щерев каза - за биопсия си, но сега не си в "подходящите дни". Та аз до ден днешен се чудя защо именно първите 1-2-3 чисти дни след цикъл, се наричат "подходящи", а през останалото време.....не са подхозиящи дни за биопсия.

Поздрави.

# 625
datura_inermis Димитров от Щерев каза - за биопсия си, но сега не си в "подходящите дни". Та аз до ден днешен се чудя защо именно първите 1-2-3 чисти дни след цикъл, се наричат "подходящи", а през останалото време.....не са подхозиящи дни за биопсия.

Поздрави.
Защото трябва да Заздравее раната от биопсията, преди следващия цикъл, предполагам

# 626
  • София

Поздрави.
Защото трябва да Заздравее раната от биопсията, преди следващия цикъл, предполагам

Точно така.
Ако не е заздравяла раната, по нея могат да се полепят ендометриални клетки, което да създава дискомфорт в бъдеще.

Това е и причината много често конизираните жени да имат някакво зацапване преди цикъл.

# 627
Здравейте, Момичета,
Утре ще се подложа на Електрокоагулация,
Стискайте палци.... малко ме е страх  Embarassed

# 628
Надежда,

стискам палци! Дано всичко е с положителен резултат !!!

# 629
Здравейте, Момичета,
Утре ще се подложа на Електрокоагулация,
Стискайте палци.... малко ме е страх  Embarassed
Успех и от мен.
]Предполагам , че е подобна на манипулацията , която ми правиха и на мен. Не е болезнено, усеща се като затопляне .

Общи условия

Активация на акаунт