ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatan sensin/

• 56 704
  • 729
  •   1
Отговори
# 75

https://www.kanald.com.tr/vatanim-sensin/ozel-klipler/haluk-leve … irtina-tuttu-bizi

...............................

И медиите пишат за песента  Peace

http://www.gazetevatan.com/vatanim-sensin-de-haluk-levent-surpri … i--1055823-medya/

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 15:01 от HELEN60

# 76
Берг на разходка с приятелката й Есра.

# 77
Варна  Hug прекрасница е Берг! Heart Eyes Heart Eyes

Изглежда чудесно!
        ............

Клипчета с Берг и Есра Peace

https://scontent-sjc2-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17745902_95 … 24807374848_n.mp4

https://twitter.com/Vatanim_sensin_

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 18:44 от HELEN60

# 78
Привет!

Изгледах серийката. Леон е моят герой. Браво на момчето! Знае какво иска.
Другата женитба е според предварителните резюмета, независимо, че зрителите /по-точно феновете/ се надяваха да не стане. Рейтингът е хубав, дори прекалено хубав за мазалата на сценаристите.
Джевдетови - малки и големи  - нямат оправяне  Joy Joy Joy Joy Joy
Това тичане на Джевдет изобщо не го възприемам. Първо за писмото на Ешреф до Азизе, сега като разбра , че ще се омъжва...Ами като се е разделил с тях, просто да ги остави да си живеят живота. Родината, родината, вазифе, вазифе, ами върши си работата и си носи кръста. Другите също.

-------------------------
Но, Берг е сладушка! Heart Eyes

Хубави пролетни празници на всички! bouquet

# 79
Добро утро!

Честит Лазаровден!

Статия, в която са цитирани критични мнения в социалните медии, свързани със сценария.

Заглавието е "Влезе ли "Ти си моята родина" в задънена улица?"

http://www.reytingkurdu.com/vatanim-sensin-cikmaza-mi-girdi/

Цитат
Ами като се е разделил с тях, просто да ги остави да си живеят живота.

Това е наистина най-хубавото, което Джевдет можеше да направи.
Намериха си Хасибе и Азизе най-после така търсения ангел-хранител Тефик, да си живеят с него.
Джевдет заслужава нов живот.
За съжаление, накрая ще си прибере обратно цялото домочадие.
Още след две-три серии ще почнат да му тропат на вратата да ги спасява от Тефик.
Трябва да си наистина глупав, за да смяташ, че някой ще се ожени за теб без да предяви претенциите си на съпруг и да направи опит да се разпорежда с живота ти.
Но Хасибе и Азизе никога не изневеряват на глупостта. Едно от малките неща, в които образите им са последователни.
Хасибе, Азизе и Хилял са ми най-неприятните образи.
Йълдъз е ясна от първата серия. Тя поне не се прави на добра и морална.
Отрицателните герои ги изключвам, защото те са отрицателни, това им е работата, да вършат лоши неща.

# 80
Привет!

Хубав Лазаровден и от мен! bouquet

Варна, моля те, когато ти остане време/нямам предвид днес или утре, само да погледнеш думите на Джевдет, когато Азизе отиде при него и думите му, които каза на Йълдъз.
Колкото до превратностите в живота на Азизе и Джевдет - очаквам всичко - да ги събират с други, да ги разделят, нещо, което използват във всички други турски сериали, ама до един. Колкото и режисьорите да твърдят, че "не са от тях", това е поредната сапунка, добра идея, но потенциалът им е толкова, на сценаристите имам предвид. Притиснати от фенщина, цензура, клишета и най-вече - задачата да надраскаш 300 страници за три дни, с които трябва да изпълниш над два часа снимки, че да имаш и да режеш при монтажа...

Да, Джевдет заслужава нов живот, има нужда от една добра дума, от някакъв пристан, от минутка спокойствие, да опре глава на едно рамо. Но не знам дали ще е щастлив, ако го заформят с някой от женските образи. Ясно е, че  пред очите му ще е отново Азизе.

А колкото до Тефик, той се разпореди в момента, в който Азизе каза три пъти  "да".
Какво имам предвид, че не възприемам бягането на Джевдет. Единствено това, че го карат да реагира като младеж. Бягаше с някаква неестествена радост, на фона на всичко случило се към болницата, за да види възторга на Азизе от писмото, вместо да изчака след всички обвинения тя да го потърси, а сега като чу за годежа....също. Те решили, извикали ходжата, какво очаква...Да се унижи, да ги разубеди, да ги види с очите си?! Но...отново сценаристите така са го решили. Зрителите да реват на песента. Не знам...за мен образът му беше принизен в тази сцена.

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 10:19 от Mydream

# 81
Здравейте, приятели! Hug

ЧЕСТИТ ЛАЗАРОВ ДЕН!
Честит празник на всички, които празнуват днес!
Благоденствие, здраве, щастие и късмет! Flowers Four Leaf Clover Flowers Rose

Скрит текст:

.............................................

За усмихнат ден - отново прекрасната Берг!  Heart Eyes Grinning

.....И Азизе...

Пресата

http://www.izleyiciplatformu.com/turkish-series-have-raised-the-bar/

Слънчев, цветен да е за всички денят!  Flowers Rose Flowers Sunflower Hug

Скрит текст:

# 82
Хел,  bouquet!

Само да допълня, че според сценаристите най-вероятно, Азизе трябваше да се нахендри при Тефик, за да и дойде акъла в главата. А той Тефик добре се справя с непослушните жени. Очаквам в един момент, когато започне осъзнаването на Азизе да стане толкова брутален, че тя и бабата да разберат кой е олум , кой кум, кой брат и кой сват.  Joy Joy Joy Joy

# 83
Здравейте!
Азизе толкова убедено вярва във всичко, което й казва Тефик, че не зная какво трябва да види, за да разбере истинската му същност. Какво трябва да стане, че вместо герой и патриот, когото Ешреф паша е определил за свой заместник, да види в негово лице убиец, лъжец и предател. Съмнявам се, че и самите сценаристи в момента имат отговор. Започнали са историята, без да са избистрили за себе си какъв приемлив за зрителите път, трябва да извървят героите, за да стигнат до очакваното разкриване на истината.

# 84

Джевдет каза на Йълдъз, че бракът й с Леон е невъзможен.
Трябва да се ожени за турчин, човек от тяхната вяра, народност, който зачита техните традиции.

Йълдъз го попита не иска ли да живее до него. Тя е единственият човек от цялото семейство, който винаги е бил на негова страна.

Джевдет отговори, че той е в гръцкия конак само по служба. Това е различно.

Каза й да слуша майка си и я предупреди, че разговорът им трябва да си остане само между тях.

После ще погледна и другия разговор.

Руският превод е излязъл.

https://vk.com/ayturkofficial?z=video-120644984_456239644%2F6d1a39c28cb89da271

# 85
Благодаря за превода! bouquet bouquet
Предполагах, че и каза нещо от този род на Йълдъз. Тогава защо беше нужно да я има онази разправия с Азизе след като Васили каза, че трябва да се оженят Леон и Йълдъз. Поне, докато бяха насаме можеше нещо по-разумно и по-истинско да се случи, вместо за пореден път да се карат. Всяка тяхна среща е пореден скандал. Въпреки това, което се случи, ми е жал за тях. Така се отдалечиха и нагрубиха.А сега и това си причиниха. Ама след развода в крайна сметка Джевдет какво да очаква?
То е смешно - днес сме разделени, утре идвам и те целувам и ти си моята прекрасна любима!
Друг е въпросът, че сценаристите държаха Тефик и Азизе да се вземат. Ами да им е честито! Grinning
Не се задълбочавам много, да не кажа грам. Просто си следя сериала за спорта, но най-вече заради възможността да ги гледам.
Ако съм на Джевдет няма да ги погледна повече. Но съм сигурна, че още в следващата серия пак ще имат общи сцени.
Руският превод не го следя. Каквото разбера, това е.

# 86
То те и досега имаха общи сцени, но за какво ги имаха изобщо.

Сега Азизе ще ходи по приемите като съпруга на Тефик, Джевдет ще бъде с Люси и ще си правят напук.

И аз си повтарям, че е само един турски сериал, но толкова съм разочарована от посредствеността на сценария и липсата на всякакво уважение към зрителите, че ми действа тотално демотивиращо. Не само не искам да превеждам, нито информации ми се следят, нито коментари в социалните медии, нито ми се гледат сериите дори по диагонал. "Следя" го чрез коментарите в турския форум.

Ако това ми беше първият турски сериал, а не "1001 нощ", щях да си спестя 8 години във форума.  Grinning Grinning
Съдба.  Mr. Green

--------------------------------------

За другата сцена

Азизе иска Джевдет да й обясни защо е дошъл в болницата, защо я е целунал, каква бележка е трябвало да прочете.

Джевдет отговори, че е допуснал грешка, да не се разстройва повече, да се прибере вкъщи и да си почине, защото изглежда уморена.

Азизе продължи да настоява. "Кажи ми нещо. Кажи, че не можеш да говориш. Кажи, че има неща, които не можеш да ми кажеш. Не ме оставяй сама. Ако ми кажеш, ще чакам. Ще чакам до края на живота си."

Дж: Не мога да ти обещая нищо, не мога да ти кажа да чакаш, Азизе. Аз съм това, което съм. Така стоят нещата. Не мисли, че има нещо друго, защото само ще си утежниш живота. Забрави за това и дори не го споменавай. Вече говорихме. Спомняш  си, нали, говорихме вече за това.

Аз: Джевдет, не забравяй този ден. Не забравяй, че дойдох при теб и те молих. Помолих те за последен път. Не забравяй този ден.

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 12:40 от varna_2

# 87
Аз нямам предвид да гледам само и единствено техни общи сцени. Интересно ми как се справят с ролите си, все пак те играят това, което са им написали.

Колкото до 1001 нощ, няма такова нещо в живота - да се повтори отново като тръпка, като случка, като усещане. Дори на пръв поглед да е еднакво, само факта, че си един ден по-стар/по-възрастен/ те прави и самият теб - различен. Всяка сутрин правя едно и също нещо - оправяйки се за работа, но преди 10 години тичах и го правех, защото бях на 30 и....сега съм на 40 и....както и всичко останало.
Ако сега гледам 1001 нощ,съм сигурна, че по друг начин бих възприемала нещата. Изобщо не сравнявам сериалите, те са несравними, говоря, точно за същото - за съдбата.
Хубав разговор са си спретнали двамата, но твърде закъснял. Много се отдалечиха,много мигове пропуснаха...Те бяха в едно легло, че нищо не се случи,  а сега разведени, разделени емоционално и физически....Предвид и вазифето.

Колкото до инфо и всичко друго около сериала извън дните на излъчване - просто нямам време, физическа възможност да следя нещата, а и езикът си е сериозна бариера.

Но Берг не престава да ме усмихва. Гласът и вчера ме зареди по начин, по който само тя умее Heart Eyes

Благодаря за превода! bouquet

А, между другото, чакам с нетърпение Азизе и Тефик да отидат на прием....Хахахах! Като няма любов, да има сеир. И без друго манджата с грозде е тотална!
Люси и Джевдет....Нежна, изискана европейка срещу огнена, но недосетлива туркиня  Joy Joy Joy Joy

А, Варна! Забравих...Наистина много ги преживяваш тези разочарования от сценаристите. Не бива, просто един сериал, наистина. Няма застраховани актьори, които никога няма да попаднат в нескопосани проекти по отношение на сценарий. Дори хора, които са имена от световна величина - имат знакови проекти и други, които не се харесват или най-малкото никой не си спомня за тях, а това е сериал, и то турски за широка употреба. Другото, което е, ами рейтингът им дори и спаднал не е толкова лош, особено в едната група си е направо мечта за други сериали. После, работят в един и същи проект. Ето имат и своите награди. Получават си хонорарите. Все пак всяко нещо има и хубавата си страна. Така, че изобщо пък няма място за такова огромно разочарование. Ако ги спрат, ще имат нови предложения. Пък и да си починат една година, има ли лошо....

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 13:14 от Mydream

# 88
Честит празник ! Hug

Варна, благодаря за преводите!  bouquet

Цитат
Азизе продължи да настоява. "Кажи ми нещо. Кажи, че не можеш да говориш. Кажи, че има неща, които не можеш да ми кажеш. Не ме оставяй сама. Ако ми кажеш, ще чакам. Ще чакам до края на живота си."

Дж: Не мога да ти обещая нищо, не мога да ти кажа да чакаш, Азизе. Аз съм това, което съм. Така стоят нещата. Не мисли, че има нещо друго, защото само ще си утежниш живота. Забрави за това и дори не го споменавай. Вече говорихме. Спомняш  си, нали, говорихме вече за това.

Всички страдаме с Джевдет , а аз страдам повече с Азизе. Grinning
Джево хем се зарадва и тръгна да я целува защото се надяваше, че тя знае истината за него , хем не иска да и даде поне малко светлина и надежда. Sad  Думите и към него са един последен горчив вик.
Прави сте , че все пак това е турско дизи с посредствен сценарий , колко ли още глупости ще видим  ooooh! ама много ми се искаше да е нещо различно и не мога да спра да се ядосвам.  Joy
Само като ги видя двамата в реала ръка за ръка и ми минава. Joy

Хубав ден!  Hug  Heart Eyes

# 89
Цитат
Наистина много ги преживяваш тези разочарования от сценаристите. Не бива, просто един сериал, наистина.

То не е толкова преживяване, колкото недоумение и възмущение, че може да се работи по този начин.

Моят принцип е като се прави нещо, да се прави като хората.

Ако бях на мястото на Нуран, отдавна да съм поискала да ме освободят от екипа. Сама щях да си дам сметка, че съм некадърна. Нямаше да има нужда хората да ме заливат с гневни и възмутени коментари.

Също и ако бях на мястото на актьорите.  Освен, ако не съм много, много финансово притисната. А те не са. Или ще направите сценарий като хората, или моето участие е дотук.

В крайна сметка, има период, в който актьорът е начинаещ, не подбира, играе всичко, докато направи име. Но след това има право да се придържа към определени принципи, критерии, изисквания.

Общи условия

Активация на акаунт