Радостните мами МАРТЕНЧЕТА гушкат - дано да са ни здрави и много да ни слушкат!

• 47 080
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Дам,имало и други будни 😃мойта мадама само се напъва,пръхти и ръмжи.Слава богу отново яде добре
Ама както казахте вече не спи толкова и това е нормално.От три дни гука и сутрин щастлива,чак врещи едно такова,опитва се да каже нещо,смее се,върти се,рита с краката,една такава превъзбудена,и много се заглежда най-вече навън през прозореца,по светлината и по хората.

# 661
  • От Луната
Добрютрооо
Биба давам, но не я иска... Само в критични ситуации я цока нервен.

И ние гукаме, смеем се, мята ръце и крака. Големи са сладури.

Зайче, искренно ти съчувствам ... Аз сигурно бих си тръгнала в тази ситуация.

# 662
Синеока, те са й на гости, как да си тръгне...
Виж, аз мога, ама няма къде да отидем Sad
Тази сутрин обаче дружно спахме до 9:30 с малкия, голям кеф! Дори сутрешното тряскане на свекито в кухнята не е могло да ме събуди...

# 663
И при нас биба не се иска, точно както каза Синеока,  ако е на голям зор я хваща и нервно смуче.
 Електра, блазе ти, мен точно свеки с лопането в кухнята ме събуди в 8 , ама какво да прави човек.... обръщам се към теб и тези, които живеят със свекъри - как и по колко давате бебето при свекитата, аз го давам сутрин , докато се оправя и вечер за час преди баня, и свеки постоянно ми повтаря ходи си в стаята да почиваш , ами не си ходя ако нямам нещо за вършене. Тя иска да съм й го давала да спи при нея и като заплачел щяла да ме вика да го храня, отказах категорично и се жалила на позната, че не съм й го давала, оставиш и го насаме и цяла фотосесия направила в телефона скришом😑 Вече се чудя аз ли съм лоша или тя прекалява😕 Вчера се оплаква на гостите, че дядо тръгнал на работа без да го види, че сме си били в стаята, е не помълчах казах ами сутринта със зор простирах нямаше кой да го гледа спаха всички, на обяд детето спа и тя млъкна. Ами не мълча вече .

# 664
Жеран, нашата също обичайно точно в 8 започва да тропа с някави чинии, аз ставам и затварям вратата на кухнята да не се чува толкова. Но тя не се светва и всяка сутрин едно и също. Явно е нарочно.
За даването на бебето - не го давам изобщо. Веднъж се жалва, че не съм давала да ми помага и не могла да го види. Аз разказвах за тази случка, чак се беше оплакала на мм преди да ми каже на мен каквото и да било. Тогава й разясних, че помагането (непоискано) и виждането са две различни неща. Като иска да го види да заповяда, а ако ми трябва помощ аз ще й кажа.
Скрит текст:
То от тази случка май почнах още повече да не я харесвам и реагирам по-бурно на всяка нейна тъпотия.

# 665
  • От Луната
Електра, от мола, бих я зарязала там ... И после ще кажа че за бебето трябвало нещо. Даже още там ... Казвам и си тръгвам. Няма да я чакам и 5мин.

Аз не се оплаквам от свекърите ми. Помагат ми много, също и моите родители. Просто много дълго го чакахме този малък бонбон и сега всички му се радват. Не искам да ги спирам. Сега ще ходи при баба си, без мен. Аз ще изчистя, сготвя и ще поработя. За мен е голяма помощ, а когато не сме залепени един за друг се чувствам мн по добре.

# 666
О, да, бих я зарязала и аз там...
При нас няма как да стане по-дълга раздяла от два часа, кърмим се, а той вече не желае шише. Сигурно трябва да е зверски гладен, за да яде от шишето.

# 667
  • От Луната
Цедя се, докато той е навън, а те му дават ам. Може да опиташ да замразиш някое и друго пликче кърма за такива случаи. Аз така бих направила. Но за съжаление ние си изяжсаме всичко изцедено с охота Simple Smile

# 668
Самото шише не иска да захапе.
А другият проблем е, че за помпата не пускам кърма, само за малкия..
А и честно казано сама навън с него не бих я пуснала - трети проблем. Нея я е страх да му смени памперса, а ако вземе да й повърне не знам какво ще го прави.
Затова и не търся помощ за него, няма с какво да помогне на този етап. По-добре да изчисти и да сготви. След вчера и това не съм сигурна дали искам да направи, обидно ми стана от идиотския конентар.

Последна редакция: нд, 30 апр 2017, 11:36 от Elektra.13

# 669
Аз пък никога не съм си представяла,че ше го кажа,обаче сякаш не ми се иска много да я давам.То не,че е ревност или нещо такова.На моите родители-да,обаче на свекитата някак не ми се иска.Много й се радват,ама се дразня,защото в момента само я разнасят и сме толкова много народ,че е ужас.(нали са ни на гости).Аз искам да свиква с хора,обаче ме е страх да не би да се изнервя с многото народ и да не свиква с другите,които я гледат много,много(баба ми и майка ми).Да си знае родителите,колкото и тъпо да звучи.А сега всички скачат само да ревне.

Последна редакция: нд, 30 апр 2017, 11:58 от Каролин Бингли

# 670
Хич не ми звучи тъпо, защото се чувствам по същия начин.
А моята майка е в друг град и дори не го е виждала още, само на снимка. За това най-много ми е мъчно...

# 671
  • От Луната
И аз се чувствам така, сигурно е нормално, но и някак поставям неговите нужди на преден план. Не искам да реве от нови хора, а и те не са чужди. Спазват каквото съм казала и няма проблеми. Единствено го пускам с еднократен памперс, понеже изпитват трудности с поставянето на многократния.
Искам да е самостоятелен човек и да не зависи само и единствено от мен.
Сигурна съм че знае кой е мама Wink и от къде идва млякото. Това не ме притеснява. А и с времето всички ще си намерим точното място в неговия свят. Бих искала да си има различни занимания с различните хора. И все пак ние живеем отделно. Вечер сме си сами. Цялата нощ си е само с мен и той ми разказва на сън какво е правил Wink ... Много смешно бърбори по бебешки на сън. Смее се, папа, гука, дори плаче Wink

# 672
Хич не ми звучи тъпо, защото се чувствам по същия начин.
А моята майка е в друг град и дори не го е виждала още, само на снимка. За това най-много ми е мъчно...
Много ли е далече?Като порастне малко ще отидете.Не е лошо никак да имаш помощ.Аз я оставям на бабите й за по 1-2,ч. като си имаме да пазаруваме или да пием кафе някъде.Тя много обича да спи в стаята на баба ми-успокоява се,приятно й е на това легло и при нея и заспива за кратко време.😊Явно усеща някаква много позитивна енергия,не знам.
Такива свекита и мрънкалници,че и да се оплакват на чуждите хора,ужасия!Аз снощи им казах(по повод,на това,че много съм я гушила),че детето е мое и ше правя както намеря за добре и ще я гуша колкото си искам.Млъкнаха всички и нищо не можаха да кажат.Аз не я уча на ръце,дори нарочно в налото не я вземах много,но сега плаче от колики и си иска гушната.Малка е,защо да не!Тя си е свикнала в мен,топло й е и спокойно.Тъй,че така ще е,аз не мога да я оставя да реве.

# 673
И при нас е както казва Синеока - много ми е хубаво да сме заедно, но не отказвам и помощ, ако спазват моите правила!! И от двете страни имаме много добри отношения и получаваме много помош, с френската страна доста ни се разминават културните разбирания за отглеждане на дете, но те ме слушат. Там работят много, кърмят кратко, захранват както им падне, предимно с глупости, не правят гимнастики и масажи, мъкнат ги напрен-назад тия деца, без режим и правила... Няколко пъти съм казала - който има дете да си го възпитава както иска!! Сигурно понякога им се струвам луда майка, но се съобразяват! Разбира се и аз преглъщам понякога заради мм и общото благо Simple Smile
Съчувствам ви, Електра, Жеран (много добре си им казала за прането Grinning ), Зайче (знам какво е да ти гостуват чужденци, с разлини разбирания и понякога неусещащи се... с първото дете имахме малко ескалиране на напрежението, но вс си научихме урока и с второто е много по-добре!) и други в такава ситуация Confused Сигурно и на мъжете ви им е гадно между чика и наковалнята? Дано се наредят нещата скоро, както искате вие, че... тъпа работа! Ама и вашите свекъри звучат като проклети хора! #2gunfire

Последна редакция: нд, 30 апр 2017, 12:29 от Sis_87

# 674
Аз съм сигурна, че ще успеем, аз и мм, да го научим на самостоятелност и без да го давам на човек, който го е страх да прави нещо с него различно от гушкане. Дори не съм сигурна, че и да ядеше от шише изобщо ще успее да го нахрани. Тя се държи неадекватно с него, все едно никога не се е грижила за бебе.
Освен това искам първите месеци да си е с мен, не случайно се нарича четвърти триместър.
И накрая, убедена съм, че тя ще го научи да получава всичко на секундата, защото в началото само да мрънне и веднага се втурваше в стаята ни ако аз съм в кухнята примерно. Сърцето й се късало. С две думи, имам усещането, че ще го разглези много.

Сис, пазя мира точно заради мм. Той обича и двете ни и гледа да сме доволни и двете. Аз поне го щадя и не се оплаквам от нея. Което не може да се каже за нея, беше го почнала още от вратата веднъж, като се прибираше от работа ooooh! И вместо като влезе да ни целуне и да ни се радва, както е обичайно, той влезе скапан и разбит, с въпроса защо била обидена Нейно височество.

Общи условия

Активация на акаунт