Радостните мами МАРТЕНЧЕТА гушкат - дано да са ни здрави и много да ни слушкат!

• 47 884
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
И аз съм зиморничава Simple Smile
Води се по себе си. Представи си се (или дори се облечи) опакована във всичките тези дрехи и завивки, дори зиморничава ще усетиш, че няма да ти е комфортно. Така се чувства и бебето.

# 616
  • От Луната
Електра, ще взема и аз Т, ако имаме ваксина. Ние обаче ги отлагаме за месец и ще мислим тогава. От сега ми е мега спечено.

# 617
Значи и аз си мисля,че няма как да се развали АМ,но карай.Не се стигна дотам да го давам.От три дни има някакво бутане,свиване и ядосване при кърмене,дърпане.И съм на ръба...направо е мъка кърменето.Стачка ли е,какво ли,не знам.Ние още сме малко жълти,нещо мн дълга жълтеница караме.Питах го сто пъти за глюкоза-не,само вода и захар.Аз обаче не давам вода не мисля,че е необходимо,а и така се задавя,че ме е страх.Но щом не минава май да почна да давам ли?Какво ще ме посъветвате?Или може да е кърмаческа жълтеница?
то толкова време вече 40 дни.

И при нас е същата история. Особено вечер е като побесняло куче - ръмжи, превива се, суче като осверипял.

Не знам, момичета... и при нас е така на някои хранения. Вече съм сигурна, че не са колики, а по-скоро свършва млякото или отслабва струята и той почва да се ядосва. В началото засуква спокойно и по някое време рита, скъмти, нервничи Tired Да ама после като дам шишето си продължава спокоен. Сигурно се разглезва и от шишето, защото там става по-лесно, дори и ако е специален биберон. Вие също ползвате шишета нали? Ако и при вас забелязвате такива неща, едва ли са колики..
Мис, и аз съм вече на ръба. Пия чай на ХИП пък сега, пореден опит за стимулация. Нали ти киза, че си доволна от него. Да, ама не забелязвам подобрение. Малкият след седмица става на 2 мес. и съм си казала, ако до тогава не забележа промяна, ще започна постепенно отбиване... Sad

# 618
Ох, абе не знам.....всичко възможно правя, само и само да е на кърма. Чак се чудя на себе си колко упорствам, и не знам как досега не съм се отказала. Обаче вече ми се реве и много се обвинявам, защото аз искам да кърмя поне до 6 месеца. Ако трябва и ще се изцеждам постоянно.
То това е нечовешко, не мога през 5 минути да я слагам на гърда и да я гледам, че се мъчи и не иска.
И на мен ми се струва, че намалява, или че няма или не е гладна и затова не яде.
Ама то не може по 1 час да се мъча, давам едната, другата,слагам силиконка-махам силиконка, превивам се, чудя се как да застана  и това нощно време...и не може да се е наяла така, кой каквото ще да ми казва.

# 619
Тъкмо се връщаме от педиатър. Наддало е 1200 грама.
За това гърчене и превиване, каза че били колики или се е научил на лесното - на шишето.

# 620
За това гърчене и превиване, каза че били колики или се е научил на лесното - на шишето.

Е, хубаво, ама аз давам много рядко шише, 1-2 пъти и освен това си сучеше добре. Ти, шише даваш ли?

# 621
Пуууу ние тук сме в др България - мъгла , студ, вятър  дори дърветата не са раззеленени -едвам 11-12градуса. Какви слънцезащитни кремове, ние тр да се мажем със затоплящи  Simple Smile Иначе като морски чеда ще ползваме най- вероятно на Биодерма. Мн харесвам ла рош , но на спрея пише да се използва след 6 мес.
В това време нося толкова мн неща в чантата ( за студено и евентуално, ако се позатопли нещо по тънко), че тя тежи повече от количката Laughing
Самото кърменето не ме изнервя токова,въпреки че и ние се кривим(не спряха тези колики), колкото самата диета която тр да спазвам. Лишаването от ядки , повечето зеленчуци , плодове(ягоди Sad) а скоро и от череши ме ядосва. За килограмите не ми се говори- за първите две седмици след раждането свалих почти вс кг,оставаха само 2. С това ограничение на храните и тъпкането с ориз и картофи(които не обичам ) пак съм качила 6кг. Каквото и правя не мърда кантара.
Да помрънкам - ние сменихме ден с нощ Cry Денем спи ,вечер едни усмивки, една веселба ...И миналата вечер кошмар - баткото с 40градуса Т, а тя иска внимание , игра...от 21ч до 5ч сутринта...Пробвах тези лепенки кул пач на баткото - майтап работа. Има ли някой доволен ? Предстои ни ваксина др седмица и така се притеснявам да не се е заразила. Предполагам ,че до три дни ще стане ясно.     
Аз също съм от щастливките с МЦ Party , че ми дойде и две поредни седмици по за три дни.Нямах никаква промяна на количеството на кърмата. Вчера бях на контролен преглед и доки каза , че е нормално.Повечето ми конци на матката са ми паднали, раната зараства добре, миомата си е на мястото...
Някой направи ли ваксината за ротавирус?

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 12:33 от dididg

# 622
А защо ядеш само ориз и картофи?
Всичко може да се яде като кърмиш, стига да е с мярка.
Суровите ядки са много полезни. Фъстъци не може само, защото спират кърмата.

Ние направихме ротавирусната ваксина. Тя не е страшна, дава се през устата. Хареса му и на вкус и искаше още hahaha

# 623
А защо ядеш само ориз и картофи?
Всичко може да се яде като кърмиш, стига да е с мярка.
Суровите ядки са много полезни. Фъстъци не може само, защото спират кърмата.

Ние направихме ротавирусната ваксина. Тя не е страшна, дава се през устата. Хареса му и на вкус и искаше още hahaha
От една страна заради коликите , а от друга доки каза да не ям храни алергени.Ето днес пак  сме с обрив - почва едно чудене какво съм яла вчера...И най - вероятно е от бадемите, позволих си само 50гр.

На един ден ли направихте ротавирусната с др две ваксини?
Малко ми притеснено с имунизациите, защото мм има непоносимост и няма нито една. Не вярвам да има връзка, но все пак имам едно наум. Naughty

# 624
Аз ям всичко без фасул и леща, като шоколада се опитвам да избягвам, но не нацяло. Не пия кафе, безалкохолно и алкохол.
Аз купувам спрея на la roche за баткото и взех да прочета, но никъде не видях да пише, че е за над 6 мес възраст. Според мен вредите от слънцето биха били по-страшни от слънцезащитната козметика. И с баткото от самото начало използвам, по препоръка на педи.
Вигантола от ортопеда знам, че се дава до 6 месеца след затварянето на фонтанелата. А педи казва, че се дава само в месеците в които няма"Р", докато се затвори. На баткото давах до 2 години без прекъсване, защото беше с голяма фонтанела и чак тогава се затвори ( и на дребния му е голяма 2,5см). А уж според Сигридов, приемайки аз Вит Д, бебето няма да се роди с голяма фонтанела, е Да, ама-Не!
За разходка слагам боди с къс ръкав и тънък памучен гащеризон и завит с най-тънката памучна пелена.
Ние сигурно скоро няма да слагаме ваксина, че баткото пак е болен. Два месеца не беше ходил на ясла и го пуснахме само за един ден, че да не се налага после да правим всички изследвания...и се събуди на др ден със сополи  #Cussing out бясна съм на родителите, които си водят болни децата. Обадих се на г-жата и тя се ядосва и вика че цяла сутрин се разправя с родителите на болните деца. Много съвестна жена, но казва нищо не мога да направя, като се върнат с бележка от джипито. Опитала да обясни, че имаме бебе вкъщи, но хората не ги интересува, всеки гледа себе си. Оказа се че трябва здравите деца да си стоят вкъщи, защото болните ги водят на градина. Дори мисля да го отпиша, че няма смисъл да плащаме такса, а той да си седи у дома. Извинявам се за мрънкането, но не се сдържам, защото детето иска да ходи, а не може заради"съвестни" родители.

# 625

Е, хубаво, ама аз давам много рядко шише, 1-2 пъти и освен това си сучеше добре. Ти, шише даваш ли?

Давам му, да. През нощта яде само от шише, защото не ми стигат силите да ставам и да кърмя. Спи ми се много.

# 626
Да ви се оплача - приеха ни в болница за повръщане. Десет дни стояхме в гастрото без да ни лекуват с абсолютно нищо и накрая ни изписаха с бактерия в урината - клебсиела. Оказа се, че малчо е резистентен към всички антибиотици, с които се лекува, освен към два и то венозни. Хич не ми се връща в ужасната болница. Ако знаете частна клиника в Пловдив, където биха приели два месечно бебе, ще съм ви благодарна да споделите.

# 627
  • София
Добър ден, добър ден! Simple Smile

Бяхме и ние вчера на ортопед, пу-пу всичко ни е наред. Показаха ни нови начини как да го носим, говорихме си за проходилки (бебета, които имат проходилки не лазят, а е важно да си минат през всички фази, затова няма да купуваме), слингове, носене, пълзене, всичко. Доволна съм. Бяхме с направление, но си платихме 25 лв за ехограф. Явно навсякъде е различно, на едни места се плаща, на други - не. Важното е децата да са добре.

За обличането, аз внимавам да не го претопля и по-скоро за ужас на майка ми, го държа "гол". Тези дни си е топло, излизаме по боди с къс ръкав, гащеризон (или блузка/риза с дънки/панталон) и ако спи му намятам тънка памучна завивка. Толкова.

В началото на месеца сме на преглед и ще се разбираме за ваксините. И аз ги мисля от сега.

П.П. От погачата имаме много нови дрешки, но съм фен на едни жестоки дънки и едно боди-риза. Толкова ме усмихва, когато е облечен като голям мъж. И когато ми се усмихне.  Heart Eyes

# 628
  • София
И аз като Електра преценявам. Представям си какво ли ще ми е да съм така облечена и решавам. Покривало на количката не слагам (за Софийското време става въпрос). А вкъщи е по-студено от колкото навън. Вчера например се наложи да съблека детето само по боди, че направо си се потеше. Но като влязохме вкъщи, още от вратата ме втресе и се облякохме и двете.
 Днес бях със слинга и същите дрешки, с които сме вкъщи. Е, топличко беше. То си пече слънце и като не духа вятър, направо си е жега.

През телефона не виждам кой спомена диета, но кърмачките не са друг вид хора, че да се налага друг модел на хранене. Това с коликите и храната е такава рядкост, че изобщо не си заслужава човек да си рискува здравето. По-скоро една от широко разпространените заблуди. Ако има ясна връзка между сериозен проблем при детето и конкретна храна, си струва жертвата, но определено твърде много се вменява вина на храната на майката, а всъщност масово децата изобщо не се повлияват от ядене или неядене. Пъпките може да са хормоналното акне, може да е и от претопляне. Може и от храната да е, но изключване на толкова много храни от менюто изобщо не е в полза на кърменето.

Слънцезащитен крем мисля да не ползвам докато е възможно. Ще се пазим от слънцето, когато е възможно, пък когато не е, няма да излизаме в най-големите горещини. Имам и едни органични масла с нисък фактор, но според мен по-важно е овлажняването и подхранването, от колкото самата защита. Едното беше от пшеничен зародиш, другите са с по-висока защита, но не помня какви бяха.

# 629
И ние днес сложихме Ротарикса, а след седмица другите две.
Аз пък избягвам бобовите храни и цитрусите, но си ям друго. Дори няколко ягодки вчера, бадеми, сокове, прясно мляко, понякога чаша бира. Нали уж чрез кърмата бебчето научава и заобича новите вкусове Wink

Общи условия

Активация на акаунт