Радостните мами МАРТЕНЧЕТА гушкат - дано да са ни здрави и много да ни слушкат!

• 47 081
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз днес го махнах капака. Като прочетох за прегряването ми се изправи косата. Започвам да го събличам, няма да се ръководя от глупавите си страхове.То по-безопасно е да настине, отколкото да прегрее.

# 631
Сложихме шествалентната ваксина и ротавирусната в един ден. Другата, която се слага мускулно (забравих името), ще слагаме другия месец. После пак шествалентната и така ще ги редуваме. Просто нашето педи така процедира и ме устройва.

За храненето точно педи- то ни каза, че всичко мога да ям/ пия с мярка. В блога на Хедра също пише това.

А днес в парка една мама размахваше малко бебе (на месец-два, колкото нашите) с голи и боси крачета, само по боди. Че беше жега - беше. Обаче малко прекалено ми се видя, то аз не бих се пуснала още по къси панталони да кажем. Нали трябва малко да се климатизираме.

# 632
  • От Луната
Ние днес мн се претоплихме. Трябва да поръчвам късите панталонки вече. Купих шапка за слънце и се чудя какъв крем за слънцв да взема.

# 633
  • София
И ние отворихме сезона на късите ръкави. Алекс беше с боди с къс ръкав и панталонки и чорапки, памучни. Бях взела също и памучна жилетка и леко одеалце, в случай че се наложи. Облякох му жилетката чак след като се прибрахме вкъщи, защото беше по-хладно отколкото навън.
Хора, ние днес се изпокарахме. Свекито е уникален егоист. Плюс това комуникацията на пет пръста с човек от различна култура, който е заинтересуван повече от лятната колекция обувки в мола, отколкото от внука си, но иначе си прави снимки с него, ме изкарва извън релси. Вчера влязохме в мол Сердика  за да сляза до Хиполенд да взема дреболии за детето, тази се залепи за първия магазин за дрехи, на мен ми стана мило да й угодя (нали е гост) и се оказах в ситуация в която тя мери 50 (!!!) минути 3 панталона, аз съм с количка около колоните, търча (аз, да, с количката) за други размери, Алекс е насран до уши и врещи от глад, а тя се гледа с розов панталон. Исках да режа парче по парче от нея, сериозно. Имаме още една седмица с това нещо. Мм се видя в чудо, неговият хроничен здравословен проблем се обостри от стреса и сега едва ходи. Накрая  това чудо има наглостта да попита " А вие двамата често ли се карате така защото не е хубаво". И почти я изгонихме, и двамата. Няма такъв дзвер, вервайте ми.  #2gunfire

# 634
  • София
Зайче   hug аз съм злопаметна и сега, години по-късно помня с много горчилка всички тези случки. И се ядосвам на себе си. Единствено на себе си. Че съм сложила общия мир ( и това да не ме обвинят, че съм чепата) пред нуждите на детето ми. Стискам зъби и си викам: "само да мине, после сме си спокойни сами". Само че детето страда в този момент.  В никой случай не насърчавам да скачаш срещу свекървата, със сигурност има цивилизовани начини да се разбереш с нормален човек (стига да е нормален човека...) само споделям, че моето "подлагане" на детето, вместо да си гледам неговия интерес ме кара и днес да се упреквам. То случаи много за 10 години, но например едно от нещата, които не успявам да си простя: мъжа ми се разбрал с баща си да отида с автобуса до тях, от там свекър ми да ме вземе с бебето и да ме закара в КАТ, където единия ще се реди на опашки, другия ще гуши бебе. Свекър ми ме взима от спирката и ме кара.. в тях! Казва ми да оставя бебето на свекърва ми и да ходя сама в КАТ. И аз слушам, защото съм тъпа овца  Close КАТ е на няколко километра от тях, но няма автобуси. Повече от половин час ми е ходене само в едната посока, ако бързам (а аз бързах много). А за оправянето на документи се редих на три опашки и то дълго (тогава по медиите редовно даваха за прословутите опашки в КАТ). Прибрах се чак привечер. Детето плакало, свекърва ми се чудила какво да го прави. Предлагала водичка с лъжица, мислела кисело мляко да му бърка, накрая го завила дебело и то заспало от топлина и изтощение.
 А можех да си грабна детето, щом не може свекър ми да ми съдейства и да се оправям сама. Ама нали е важна моята особа, да не кажат, че снахата е чепата, оставих го.
 Сега може да изглеждам много крива за много хора, но парен каша духа. Не само свекърите, а сума народ роднини и познати (даже основно с други роднини се е случвало). Нека си говорят зад гърба ми, аз знам, че жертвата не си струва (а и пак говорят, каквото и да направиш). То това край няма.

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 01:51 от skrech

# 635
Хахаха,и моята свеки ни пита два пъти защо все "се караме","обича ме ли се изобщо"(два пъти е питала това).При което казах,на ММ,че ако има трети път ще стане страшно.А ние така си говорим,такова ни е общуването,спорим си(ММ го раздава голям всезнайко и също подозирам,че от моята рода може да бъде обвинен за "чепат",само защото си държи на своето и въпреки,че много го харесват).И така още се напасваме като характери и аз в момента подвиквам и малко лошо се държа с хората около мене,ама от изтощение и това,че съм изморена си ми идва в повече.
Обаче да чакам коконата в мола с наакано бебе категорично няма да стане-доста несъобразително свеки.
Вчера беба слава богу вечерта яде,на док.звънях,с приятелки говорих,и с консултантка по кърмене се свързах и доста съвети ми даде,надявам се да ги изпълня и да се справим.Бебка повърна много вчера,като на фонтан,всичко се изля,явно не познава вкуса на АМ и не й понесе.Сега от 9 вечерта до 04,пауза направи,та и поспах.

# 636
Офффф, Зайче Shocked

И аз съм от сутринта със случка.
Скрит текст:
Влизам в кухнята полузаспала, свекито там. Поглежда ме и мълчи. И аз не казах нищо. И тя избухва: поне едно добро утро кажи! А аз й викам: ти защо не казваш? Тя: ти влизаш в стаята, ти трябва да кажеш. Аз: защо, не е задължително, който каже пръв - каже. Тя: ти няма да ми държиш сметка. Аз:   ти ми държиш сметка, аз не държа на никого за нищо.
И това още преди да съм отворила очи ooooh!
А вчера в 7 сутринта мм ме буди, за да пита еди какво си къде било, което й трябвало, за да й угоди Rolling Eyes А аз съм спала 4-5 часа и гледам да поспя още малко, докато спи и детето. Е, цял ден ми беше криво от недоспиване... Поне да го беше използвала веднага, за да не ме е яд, а тя чак към обяд го взе #Cussing out
Как си мечтая да си стъпим на краката и да се разкараме от там Cry

# 637
Хахаха,и моята свеки ни пита два пъти защо все "се караме","обича ме ли се изобщо"(два пъти е питала това).При което казах,на ММ,че ако има трети път ще стане страшно.А ние така си говорим,такова ни е общуването,спорим си(ММ го раздава голям всезнайко и също подозирам,че от моята рода може да бъде обвинен за "чепат",само защото си държи на своето и въпреки,че много го харесват).И така още се напасваме като характери и аз в момента подвиквам и малко лошо се държа с хората около мене,ама от изтощение и това,че съм изморена си ми идва в повече.
Обаче да чакам коконата в мола с наакано бебе категорично няма да стане-доста несъобразително свеки.
Вчера беба слава богу вечерта яде,на док.звънях,с приятелки говорих,и с консултантка по кърмене се свързах и доста съвети ми даде,надявам се да ги изпълня и да се справим.Бебка повърна много вчера,като на фонтан,всичко се изля,явно не познава вкуса на АМ и не й понесе.Сега от 9 вечерта до 04,пауза направи,та и поспах.
Мис, сподели някои трикове. Моя все така продължава.

# 638
Скреч, от това което съм чела за теб някак си не ти отива да си "злопаметна"  Laughing Нали знаеш, че ключът към щастлив живот е късата памет. Хвърляй всичко зад гърба и толко.

Аз си имам гербова марка. В момента, в който я оставя в кошчето - реев, в момента, в който напрАвя две крачки в страни реев. Ей спи и се две не вижда, нося в в мен и затваря очи, като я оставя и пак се почва. А разбираемо е, че не мога да я държа нон-стоп. Майка ми си тръгна в понеделник и резултата е минус едно кило веднага. Не знам какъв апетит да имам като не мога да стигна до хладилника, за това ми е странно като казват, че се пълнеело докато кърмиш. Майките със спокойни деца сигурно  Laughing

# 639
  • София
Май единственото положително на некърмещите е, че не са толкова привързани децата към ръцете на мама.В моя случай е плюс, но вероятно идва и от това, че няма кой да го глези.В повечето време съм сама и няма кой да го свиква на ръце. Да не казвам голяма дума, но се надявам в това отношение нещата да не се променят.

# 640
Аз затова си купих слинг. В момента ми спи в скута дори. Мога ли да го оставя да реве в леглото...

Влязох да питам нещо всъщност. Колко време се държи лепенката за пъпче като се сложи? Водоустойчива е.

# 641
Момичета, мислите ли да ползвате комарник за количката? При нас в парка вече има бая летящи гадини и ме е страх да не я ужили пчела, оса и т.н., но пък имам чувството, че с тоя комарник съвсем няма да има въздух в коша Simple Smile Ясно е, че ще има, но такова ми е усещането Simple Smile

# 642
Влязох да питам нещо всъщност. Колко време се държи лепенката за пъпче като се сложи? Водоустойчива е.
На мен педи ми каза около 10 дни. След това ако има нужда се слага нова.
Аз пък искам да питам, някой знае ли, дали лимфодренажния масаж с апарат е съвместим с кърменето?
И да си сверя часовника, по колко време будуват вашите бебоци? Защото ми се струва, че моя младеж взе да прави големи НЕспящи паузи!

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 15:41 от musleto

# 643
H/I защо не пробваш да сложиш бебчето да легне нощем до тебе и ще суче спейки, а и ти ще заспиш така. Аз така си реших проблема, само по някое време я прехвърлям на др гърда.
Днес бяхме на безплатен преглед в Токуда, гледаха я на видиозон фонтанелата и коремни органи. По принцип програмата е за недоносени или деца доносени, но на които се е наложило да се дава антибиотик или др лечение. Можете да се запишете по тел и е само веднъж в месеца.
Слава богу мойта е добре, а се роди с зелени води и бяхме на антибиотик

# 644
musleto, и моята от няколко дена прави големи неспящи паузи. Преди си спеше между храненията, сега по половин час, макс един. Малка ми се струва да будува толкова  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт