Сватба 2017 - IV част

• 58 174
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,

предстои ми сватба на 1.7.2017. Датата решихме и запазихме преди седмица.  Joy Знам, че е малко прибързано и се надявам да се справим. За момента имам запазена само дата и ресторант. Тази вечер най-вероятно ще уредя и фотографа. Притеснявам се за видео и ди джей, дали ще намеря читави за толкова кратко време, които разбира се да са свободни. От Бургас съм, ако някой случайно има някакви наблюдения за региона, ще се радвам да ги сподели.

# 166
Здравейте,

предстои ми сватба на 1.7.2017. Датата решихме и запазихме преди седмица.  Joy Знам, че е малко прибързано и се надявам да се справим. За момента имам запазена само дата и ресторант. Тази вечер най-вероятно ще уредя и фотографа. Притеснявам се за видео и ди джей, дали ще намеря читави за толкова кратко време, които разбира се да са свободни. От Бургас съм, ако някой случайно има някакви наблюдения за региона, ще се радвам да ги сподели.
Един съвет ако позволиш - запази си час за ритуална зала и църква ако ще имаш църковен ритуал.

# 167
Здравейте,

Един съвет ако позволиш - запази си час за ритуална зала и църква ако ще имаш църковен ритуал.
Гражданското и ресторанта бяха първите две неща. Без тях няма какво друго да организираме. За църква не сме решили, за това, ако се решим, а се окаже, че заета можем да го направим и в друг ден. Фотограф също уредихме, останаха ди Джей и видео, което не е малко, а е от особено важност, всички други детайли ще ги наредим... предполагам.

# 168
  • София
Pgeober много сте експедитивни,браво Grinning

# 169
Здравейте,

предстои ми сватба на 1.7.2017. Датата решихме и запазихме преди седмица.  Joy Знам, че е малко прибързано и се надявам да се справим. За момента имам запазена само дата и ресторант. Тази вечер най-вероятно ще уредя и фотографа. Притеснявам се за видео и ди джей, дали ще намеря читави за толкова кратко време, които разбира се да са свободни. От Бургас съм, ако някой случайно има някакви наблюдения за региона, ще се радвам да ги сподели.
Извинявай, тази бърза организация в кой град ще бъде? И аз си мисля, че може и за кратко време да се организират нещата, но младите ме убеждават, че трбвало поне година. За София става въпрос. Чета и чувам за дълги срокове, но аз все си мисля, че при много стегната организация и за по-кратко време ще може.Съвсем в началото на обмисляне на сватба на синът ми сме и всеки съвет ще ми бъде от полза.  Някъде назад в темите бях чела списък със стъпките за подготовка, но ако може някой да го покаже или сподели ще съм благодарна. Със броя на гостите ли се стартира? После определяне на дата, час за реторант и от там назад записване на часове за гражданско и църква, после фотограф и т.н.??? Правилно ли съм схванала началните стъпки?

# 170
  • София
1. Дата, ритуална зала, църква
2. Ресторант
3. Фотграф, дж, видео и т.н

Другите неща могат да почакат. Броят на гостите може само ориентировъчно да го уточните, тъй като по всяка вероятност ще настъпят някакви промени.  Simple Smile За София не знам, но в Пловдив от ноември месец започва записването в ритуалната за следващата година.

Моята сватба я организирах 8 месеца.  Simple Smile 1 трябваше да я организирам от друг град и 2 нямаше да ми се отрази добре на нервите да правя всичко в последния момент.  Crazy

# 171
  • London, UK
Аз лично започнах от датата, като това беше нещото което знаех от самото начало и не исках да правя компромис. Тъй като беше преди ноември не запазих ритуална зала и църква веднага, а започнах с търсенето на ресторант, фото, видео и дж. Това стана около 1 година преди сватбата, ресторанта, дж, фото и видео резервирах 10 месеца по-рано, като по това време имаше ресторанти които вече бяха заети за нашата дата. Хубаво е да знаете примерен брой гости, за да знаете колко голям ресторант търсите, защото някои имат минимален брой гости, за да направите резервация. Стига датата да не е много желана и по-малко време ще ви стигне. Единствено ще трябва да уточните часовете за ритуалната зала и църквата когато резервирате, така че е добре да обмислите как ще протече деня, кога ще е фотосесията на младоженците, в колко часа искате да сте в ресторанта.
Успех с организацията и сме насреща да помагаме с каквото можем Simple Smile

# 172
Благодаря! Със сигурност ще имам нужда. Естествено е, че младите ще имат първи думата, но ще обменяме мнения и ще черпим опит. Вече почти изчетох блога на фотографа Николай Митев, който ми е много полезен и мнго забавен. Сега съм го препорчала на кандидат-снахата. Надявам се да го прочете. Аз харесах хотел - ресторат Акорд и й го показах на снимки. Тя също от раз го хареса, но да видим колко гости ще бъдат, че там има изискване за мин. брой куверти. Първоначално пресмятах повече гости - около 100 - 120, но ММ , не ме подкрепя  и иска да се вместим в по-малко. Сватовете също казаха, че няма да канят много гости, така че най-вероятно бройката драстично ще падне. Харесах идеята за вечерна сватба в петък, така всичко се опростява по сроковете в организацията, по-лесно за резервации на всичко, но не съм сигурна че другите ще искат. Булката  май има желание за определени дати през лятото на 2018 г. На мен ми се иска да е по-рано, но в крайна сметка те ще решат. Изчетох и разгледах в нета много ресторанти, но ако имате свежи отзиви от някой по-малък в София или до София - но близо, моля да споделите! Склонна  съм и на вариант изнесена сватба в планината, но ще видим. Миналото лято наблюдавах такава в комплекс Пири в с. Баня до Банско и много ми хареса като организация и като идея. Там куверта беше около 45 лв. нощувката за гостите 15 лв., което е добре, на фона на кувертите в Со ия в повечето ресторанти. Знам, че има трудности при отдалечена организация, но не е невъзможно.

# 173
Опитваме се поне да бъдем експедитивни, обстоятелствата го налагат.  Confused
Иначе при мен става въпрос за Бургас. Запазих последния свободен час за избраната дата (всъщност 1.7.17 се оказа доста желана дата).
От там определихме ориентировъчен списък с гости, поканихме кумовете и тръгнахме от ресторанта. В Бургас няма кой знае какъв избор, а за извън града имаме известни предразсъдъци тъй като голяма част от гостите не са от Бургас, не познават района, пък ние си знаем и за какви задръствания става дума в разгара на сезона. Та от 10 ресторанта, които проверихме имаше 5 свободни, обиколихме ги и избрахме. Ди джеи има свободни, но още се колебаем, искаме да съберем малко информация. Видеото ни притеснява само. Поканите също са пуснати за изработка и сме обсъдили дребни детайли по украса, подаръчета и тн. Вярно е, че за толкова кратко време действа малко изнервящо, особено, ако имаш други ангажименти както е в моя случай, но смятам, че не е невъзможно и ще се справим.

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 14:50 от pgeober

# 174
Благодаря! Със сигурност ще имам нужда. Естествено е, че младите ще имат първи думата, но ще обменяме мнения и ще черпим опит. Вече почти изчетох блога на фотографа Николай Митев, който ми е много полезен и мнго забавен. Сега съм го препорчала на кандидат-снахата. Надявам се да го прочете. Аз харесах хотел - ресторат Акорд и й го показах на снимки. Тя също от раз го хареса, но да видим колко гости ще бъдат, че там има изискване за мин. брой куверти. Първоначално пресмятах повече гости - около 100 - 120, но ММ , не ме подкрепя  и иска да се вместим в по-малко. Сватовете също казаха, че няма да канят много гости, така че най-вероятно бройката драстично ще падне. Харесах идеята за вечерна сватба в петък, така всичко се опростява по сроковете в организацията, по-лесно за резервации на всичко, но не съм сигурна че другите ще искат. Булката  май има желание за определени дати през лятото на 2018 г. На мен ми се иска да е по-рано, но в крайна сметка те ще решат. Изчетох и разгледах в нета много ресторанти, но ако имате свежи отзиви от някой по-малък в София или до София - но близо, моля да споделите! Склонна  съм и на вариант изнесена сватба в планината, но ще видим. Миналото лято наблюдавах такава в комплекс Пири в с. Баня до Банско и много ми хареса като организация и като идея. Там куверта беше около 45 лв. нощувката за гостите 15 лв., което е добре, на фона на кувертите в Со ия в повечето ресторанти. Знам, че има трудности при отдалечена организация, но не е невъзможно.

Надявам се да не ми се обидите за коментара, но от поста ви ми се струва, че не оставяте възможност на младоженците да изразят свободно желанията си, те да кажат колко гости искат да има на сватбата им, кога да се проведе и в какъв вид. Може и да се лъжа, но оставам с такова впечатление. Казвим ви го не, за да ви натъжа по някакъв начин, сигурна съм, че с много желание и добри намерения искате да помогнете на бъдещето семейство да организира най-хубавото сватбено тържество. По-скоро отправям коментара си като съвет за избягване на конфликтни ситуации, на които аз лично съм ставала свидетел и които в един момент развалят удоволствието от организацията на такова хубаво събитие. Дайте повече свобода на избора на младоженците  Peace Надявам се да ме разберете правилно. Успех с подготовката ви желая, трудоемко си е  Simple Smile

# 175
  • София
Ще успеете разбира се.  Hug

# 176
Аз също се присъединявам към мнението на Mimische, позовавайки се на:
Цитат
Булката  май има желание за определени дати през лятото на 2018 г. На мен ми се иска да е по-рано
Цитат
Склонна  съм и на вариант изнесена сватба в планината

Оставам с впечатление, че вие ще поемете разходите по тържеството и затова сте взели толкова навътре организацията, но въпреки това смятам, че е редно да оставите решенията на двойката.
И аз се надявам да не се обидите, но препрочетох поста ви няколко пъти и на места направо не е ясно кой ще се омъжва  Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 14:07 от Poliiii

# 177
 В грешка сте! Аз само ще помагам, т.к. съм свободна в момента и с булката, с която се познаваме от 10 г. се разбрахме аз да разглеждам неща и да събирам инфо. Тя в момента има държавни изпити по стоматология и е доста ангажирана. Разходите по гостите ще са разпределени ние за нашите, сватовете за техните, а младите за техните приятели. За другите разходи също в голяма степен ще помагаме ние. Това обаче изобщно не значи, че ще командваме парада. Младите ще избират и решават всичко. Те са много практични хора и не са по изхвърлянията "дай да се покажем"!
Те самите са били на изнесени сватби и също много им е харесало. По тази причина споменах и такъв вариант, а не защото аз така искам. От 3 год. те живят зедно и с каквото можем  помагаме. Имаме прекрасни взаимоотношения и се надявям и в бъдеще да ги съхраним.

# 178
  • София
pgeober, 2015 година бяхме кумове - на 1 юни ни поканиха, а сватбата беше на 11 юли и то в София. Въобще не се притеснявайте, време има, важното е да сте спокойни и да сте склонни на конпромиси все пак.

Щом вече си имате кумове ги включвайте смело в подготовката, ние доста помогнахме, чак и ергенско/моминско успяхме да спретнем и нищо не си спестиха бъдещите младоженци заради кратката подготовка.

Ние на 20 май ще подпишем, другата седмица е моминското и вълнението е все по-голямо. Единствено нямам обувки, което малко ме притенява, но да кажем, че имам време... Тези дни трябва да купим чаши, поръчала съм късметчетата за хвърляне, трябва да изберем тортата и да раздадем поканите Simple Smile

Има ли други булки тогава в темата?

# 179
 А колко време преди датата си раздадохте поканите или обмисляте да ги дадете? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт