Сватба 2017 - IV част

• 58 174
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
^  и как са младоженците, разбират ли се?
Понеделник е ден на Луната и там има много чувстване, състрадание, но и обидчивост.

# 496
  • София
Мисля, че се разбират. Живеят в чужбина и нямам големи наблюдения.  Simple Smile

# 497
Здр. Аз съм една малко позакъсняла булка . Свадбата ще е 16.09 в Ахтопол. Нищо не съм подготвила още . Нямам мн време да прочета цялата тема . За това дирекрно питам . Препоръчайте някои за видео запис ,диджей . Какви ще са вашите подарачета за гостите.

# 498
Привет. Вчера бях на голяма /150 ч./ сватба в София в един от реномираните и харесвани ресторанти от висок ценови клас.Бих искала да споделя някои неща, които ми направиха впечатление. Много неща ми харесаха, но някои не. Много весело беше. ДЖ средна работа при положение, че му беше предоставен списък с песни и музика, предваритено подбрани от младоженците. Имаше двама фотографа и отделно видео. Докато течеше изнесеният ритуал всички работеха усърдно, но по време на самото парти фотографите по-често нищо не правеха. Този с камерата работеше почти нон-стоп. Е, отново се потвърди виждането ми, че тези услуги в комбинация са абсолютно излишни. За мен беше напълно достатъчно фотогр. да снимат на фотосесията, църква и изн. ритуал, а от там нататък да поеме само видеото или да няма видео изобщо, а да снима само фотограф. Не знам  защо пък трява да са ДВАМА. Единят се подпираше от едната страна другият от другата и то дъж на вятър щрак.Отделно явно бяха дадени много пари за прекалено пищна украса с живи и изкуствени цветя. Нещо не толкова натрапчиво щеше да е по-добър вариант. Изключително изискано гурме меню, но не добре приготвено като вкус. Нетипични ястия. Единствено част от салатата и частично предястието бяха що годе изконсумирани. Виждах как сервитьорите връщат обратно едва докоснатити и само поразбъркани чинии с ястия. Сватбената торта беше изключително красива триетажна, но и тя абсолютно обикновена и простовата на вкус. Сухи блатове и някакъв обикновен крем, който уж трябваше да е баварски. Затвърди се вижданито ми, че и много пари да даде човек няма гаранция за крайния резултат. Ката изключим тези неща сватбата беше хубав празник и много се веселихме.

# 499
за видео - Матушев. не знам дали не му е заета датата обаче, провери. на блога на nmitev има всякакви съвети, които могат да са ти полезни. за ди джея обаче - добрите са заети за целия сватбен сезон. на мен много ми хареса Стоян Петров. даже ако му отпадне ангажимента за датата, на която сме ние - ще си сменя ди джея. нашите подаръчета ги пазим в тайна - като мине сватбата ще постна и тук снимки, но за сега искам гостите да ахнат.

аз днес четох за това какви изцепки можем да получим я от гости, я от роднини, така че ментално се приготвям да дойде някоя много знаеща и да ми каже, че ми е силен грима, или пък че най-добре да очаквам някой да ми разлее червено вино по роклята, т.к. това са го виждали другаде.
http://nmitev.com/blog/класификация-на-сватбените-гости-по-н/

# 500
Фаталина, това е личен празник и всеки има избор да си го направи така както му харесва и чувства. Винаги ще има доволни и недоволни.
Да са доволни младоженците е важно...
Парите отдавна не са определящ фактор за качество.
Например аз не исках видеозаснемане. За мен беше излишно,но доста момичета искат комбинирано.
За храната всеобщ факт е,че за такива големи мероприятия претупват храната и изкарват стара...
Торта от собствен опит казвам,че ще е супер суха за 150 души и триетажна.
Моята беше триетажна за 50 души и отделна със същият вкус за 20 души. В сладкарница,която ми я правиха бяха категорични максимум 60 парчета. Иначе ще падне, за това и избрах 50 парчера триетажна и останалите 20 нормална.

# 501
за видео - Матушев. не знам дали не му е заета датата обаче, провери. на блога на nmitev има всякакви съвети, които могат да са ти полезни. за ди джея обаче - добрите са заети за целия сватбен сезон. на мен много ми хареса Стоян Петров. даже ако му отпадне ангажимента за датата, на която сме ние - ще си сменя ди джея. нашите подаръчета ги пазим в тайна - като мине сватбата ще постна и тук снимки, но за сега искам гостите да ахнат.

аз днес четох за това какви изцепки можем да получим я от гости, я от роднини, така че ментално се приготвям да дойде някоя много знаеща и да ми каже, че ми е силен грима, или пък че най-добре да очаквам някой да ми разлее червено вино по роклята, т.к. това са го виждали другаде.
http://nmitev.com/blog/класификация-на-сватбените-гости-по-н/

В другата тема за сватба в Бургас, Ивета съобщава, че планира сватба в Ахтопол горе долу с един и същ пост. Дано се ориентира в пространството и някой да й даде насоки.

# 502
  • София
Момичета, не мога да се съглася за тортата. Нашата беше от 120 парчета и изобщо не беше суха. И не го казвам, защото е било моята сватба, много обективно съм споделяла и за нещата, които не минаха съвсем по план.  Mr. Green Общо взето досега навсякъде съм била доволна от тортата, но не съм голям фен на сладкото и преко сили мога да изям половината парче, но това не означава, че не ми е харесала.

За храната по сватби, аз по-скоро се дразня, когато салата, предястие, основно се сервират на много голям интервал от време едно от друго, особено гладната мъжка част започва да се изнервя.  Grinning

Живот и здраве другата седмица ще е сватбата на брата на ММ, ще ми е интересно как ще мине, защото до колкото разбрах ДЖ ще говори само на български.  Simple Smile

На мен ми харесват постовете, в които се споделя какво им е харесало на гостите и какво не.  Simple Smile Няколко месеца преди нашата сватба бяхме на друга такава и от там си взех много забележки как не искам да е при нас, но откраднах и някои добри идеи.  Simple Smile

# 503
Аз нашата торта на сватбата не я опитах, но подочух добри отзиви. То май само една две краставички и домат боднах да не ми прилошее  Joy Иначе и за мен форумът се оказа много полезен и напомнящ за някои детайли, които иначе бих забравила. За това на всички включили се  Hug bouquet

# 504
на нашата сватба тортата ще е само с един истински етаж, и парчетата торта ще за вече нарязани като се занесат в ресторанта. така няма да има не добре нарязани парчета, по-големи или по-малки парчета и т.н. даже обмислям дали да не изпонарежеме и картона от другите етажи на сватбата за кудош Simple Smile

# 505
Ние имахме малка украсена торта за разрязване и правоъгълна 50 парчета за гостите.
Като станахме да разрязване нашата с ММ се посмяхме, защото той се беше заел да се обяснява как да бъде като украса и цветове-почти нищо не беше каквото бяхме уговорили. Отделно на другия ден стана ясно, че тортата и отвътре не е каквато поръчахме, абе голям смях. По-важното беше тортата за гостите обаче-всеки, с когото се видяхме след сватбата, споменаваше колко е била вкусна.
Иначе от менюто и аз почти не ядох, към 3 часа попаднах на нечия измръзнала пържола, че вече бях прегладняла  Mr. Green

# 506
За торта препоръчвам Co-co sweet and more.Невероятна беше хареса се много.
Аз се вбесих,защото бях предвидила доста парчета в повече. Отделно една маса с възрастни си тръгна. Та почнаха да изнасят парчетс дебели колкото един пръст. Два пъти правих забележка и мама също. Започнаха и огримни да изнасят.
Не си развалих празника,но на другият денне спестих нищо нс мениджърът.

# 507
Фаталина, това е личен празник и всеки има избор да си го направи така както му харесва и чувства. Винаги ще има доволни и недоволни.
Да са доволни младоженците е важно...
Парите отдавна не са определящ фактор за качество.
Например аз не исках видеозаснемане. За мен беше излишно,но доста момичета искат комбинирано.
За храната всеобщ факт е,че за такива големи мероприятия претупват храната и изкарват стара...
Торта от собствен опит казвам,че ще е супер суха за 150 души и триетажна.
Моята беше триетажна за 50 души и отделна със същият вкус за 20 души. В сладкарница,която ми я правиха бяха категорични максимум 60 парчета. Иначе ще падне, за това и избрах 50 парчера триетажна и останалите 20 нормална.
В никакъв случай храната не беше стара. Беше по-скоро прекалено гурме и нетипична за българския вкус. Съдя по останалите почти непокътнати чинии. Имам предвид следното: рукула, която повечето хора поне на нашата маса побутваха настрани, авокадо, моцарела и т.н; ньоки със шунка, варени в пилешки бульон и някакви особени подправки, от което миришеха гадно; печен св. врат, който беше почти суров и жилав, овкусен с моноого розмарин; пролетни рулца от зеленчуци/ моркови и праз лук/ пържени и тежки. Иначе всичкото това в едни миниатурни порциики, изключително красиво аранжирани. Както и други коментираха ястията се поднасяха на голям интервал, а мъжете доста бяха огладняли. Наблегнаха на пийването. Mr. Green Не беше лошо, но за парите, които явно са похарчени и желанито да бъде нещо по-така, то изобщо не беше Уау.

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 14:14 от fatalina

# 508
По отношение на храната и аз имах същите притеснения. Имаше страхотен избор,но заложих на по-познати ястия.
За чуждестранните гости щеше да е ок,но накарай българин на яде глухарче както казват на рукулата.
Аз я обожавам и много други нестандартни неща. Не бях сама на вечеря и се съобразих с вкуса на всички.
Алиса потвърди  Joy hahaha да не си правя реклама.

# 509
Ахаха, така е! Laughing Всичко беше съобразено с масовия вкус. Особено ми беше на сърце предястието с топено сирене и сладко. Heart Eyes
Тортата също беше вкусна, а изцепката с големината на парчетата се очакваше, поне от мен, имайки предвид опита ми от предишни сватби. Колкото и хубав и престижен да е на пръв поглед един ресторант /както беше в случая/, човек трябва да е готов за всякакви неприятни изненади от този род. Обаче Клое взе нещата в свои ръце и ги постави на място. hahaha bouquet

Общи условия

Активация на акаунт