Сватба 2017 - IV част

• 58 174
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Разбирам те cloe.  Simple Smile

# 556
Sea Hug.
Моя приятелка ще прави кръщене на дъщеря си и кръсница ще бъде кумата им.
Каза ми,че била такава традицията.
Аз като разбрах,че съм бременна веднага казах,че брат ми ще е кръсник. Съпругът ми /малиии само как звучи/веднага се съгласи. В Италия имат  кръсник и кръсница и за кръсница веднага избра мама.
Да,ама Бг не е Италия и има или едното,или другото:hahaha: Joy. Голям смях падна,защото се колебаехме между два манастира. В единият манастир не даваха роднина да е кръстник,а в другия даже препоръчително да е роднина. Решиха ни изборът на манастир много лесно.
За кумове искахме брат ми и съпругата му,но от неприятно суеверие се отказахме......
Аууу,колко съм активна. Личи си,че свърши меденият месец hahaha Joy

# 557
за воалът съм чула, че било на късмет да е зает от здраво семейство. аз моят воал за подписването ще е на заем, а на сватбата ще си заема нещо друго от приятелките ми.

аз за организацията съм си го наравила всичко сама - ровя се, търся, с ММ обсъждаме и си ги движим нещата. кумувете не сме ги ангажирали за сега, т.к. ние сме си заети да направим нашата си сватба. утре ще се срещам с една сватбена агентка, да видим какво ще ми предложи като координация в деня на сватбата, но много вероятно е да направя списък със задачи и да ги разпределя между роднини, шаферки и кумовете.

cloe, аз на твое място щях предварително да ги юрна с нещо, за да ги тествам от чужбина как ще се справят. има шанс и да не са знаели какво трябва да се прави. аз като бях кума - еммм добре, че е бг-мама че да разбера и аз какво се прави. а безвкусните подмятания ... ами какво да ти кажа, ако не живееш тук, просто си отвикнала от черногледството, недоволството, и критикарството, които са масово явление. и бързам да добавя, че не всички българи са така. една много голяма част от хората, които ги каня на сватбата ни толкова искрено се радват, че вместо да поканя всички от списъка за 1-2 дни, аз ги каня втора седмица - всеки ден по малко. толкова хубаво ми става да се чуя с приятелите си, да се зарадваме, да си поговорим, че след края на работния ден си доставям малко сладост.

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 23:51 от Golden Heart

# 558
  • София
Аз нямам позната, която да е била с 3 м. воал с испанска дантела, ще си го купя.
За сметка на това чантата ми е на заем от щастливо омъжената ми кумичка. Традиции да искаш  Laughing

И на мен ми прави пвечатление как хората се делят на две части - или не им пука и те питат "защо толкова ви се е приженило?" или пък много искрено радващи се, които даже пращат из фейсбук разни идеи Simple Smile

Ние вчера най-накрая се заехме с поканите и съм много доволна от това, което измислихме, дано и изпълнението е така хубаво Simple Smile

# 559
Госпожа Лаленце, ще чакаме да покажеш поканите. А това с вземането на нещо назаем мислих, че повечето не го правят Laughing Традицията беше нещо синьо, нещо назаем и... още нещо май. Не съм мислила дали ще я спазвам тази традиция, по принцип не е типично българска, но пък ми изглежда интересна Peace

# 560
Не спазих нито една от традициите,освен нещо ново т.е всичко Joy Joy
Финални сватбени вълнения да изпратя благодарствени картички на всички гости и на чуждестранните,които не успяха да дойдат,но ни направиха подарък.
Не исках да са на печатани като поканите еднакви,а лични за всеки поименно.
И май приключих,ако моят не ме изненада и не поиска нещо да се прави и в Италия hahaha Joy Joy hahaha hahaha

# 561
  • София
Нещо ново, нещо старо, нещо синьо и нещо взето назаем.  Simple Smile Ама и аз не съм ги спазвала.  Laughing

Скрит текст:
Ние май ще пропуснем сватбата и само мъжът ми ще ходи, детето е с висока температура и червено гърло.  Confused

# 562
  • София
На мен ми харесват част от нещата като символика.
"Нещо ново" символизира "новият път на семейството".
"Нещо старо" символизира "старият живот на булката", от който тя не се отказва.
"Нещо на заем" беше точно да е от щастливо омъжена жена, за пример.
Само "нещо синьо" не помня какво беше, но няма и да имам Simple Smile

cloè, много мил жест е това с картичките  Peace Аз мисля да подарим по една снимка от сватбата с дадените гости и евентуално надпис на гърба.

# 563
Здравейте,

Някой знае ли какви са цените в ресторант Хоризонт във Варна, както и във Вила Марциана в с. Падина?

# 564
Ако става въпрос за сватба във вила марциана - аз им звънях и ми казаха, че правят сватби ама до около 30 човека. Менюто е гурме и май беше 7-степенно. Thinking Цените въобще не съм коментирала.Когато попитах за съкратено меню, което може да се направи за 60 човека ми изпратиха една оферта.Мога да я потърся. Ако я намеря ще я кача. За ресторант Хоризонт - звънях и звънях и успях да се свържа само с хотела, които всеки път ми казваха тел. номер на ресторанта и никой не ми вдигаше. Тъкмо бях решила да ходя до там и се срещнах с една позната,която ми каза че присъствала на сватба там и ми се оплака от жагата вътре в залата. Каза ми че не им пуснали климатиците. Дали е истина или не, не знам. Но ние си намерихме нашето място междувременно.
Да ви кажа момичета, не че беше нашата сватба, ама беше най хубавата.  Blush  Mr. Green Много съм доволна особено от ди джея - Станимир Бацов. Много готин и направихме заедно един голям купон  Sunglasses

# 565
Mомичета, бихте ли споделили каква ви е програмата по часове?
Аз искам вечерна сватба, но не знам в колко трябва да е ритуала в такъв случай.
Няма да имаме църковен брак, а само изнесен ритуал на мястото, където ще е и самото тържество....

Споделете моля ви как стоят нещата при вас часово.  newsm78 bouquet

# 566
  • London, UK
Mомичета, бихте ли споделили каква ви е програмата по часове?
Аз искам вечерна сватба, но не знам в колко трябва да е ритуала в такъв случай.
Няма да имаме църковен брак, а само изнесен ритуал на мястото, където ще е и самото тържество....

Споделете моля ви как стоят нещата при вас часово.  newsm78 bouquet

Нашата сватба също ще е вечерна, но ще имаме и църковен брак. Програмата е следната:
14:30 - Църковен ритуал
15:30 - Welcome drinks за гостите, фотосесия за нас
17:30 - Изнесен ритуал в ресторанта
18:00 - Приемане на поздравления, подаръци, снимки с гостите
19:00 - Влизане в ресторанта, вечеря, танци и всякакви ритуали

# 567
Да се включа и аз, относно кумовете... Страхотна помощ и подкрепа ни бяха. И ние организирахме сватбата от чужбина, така че кумата помогна в избора на ресторант, капарирането, помогна също за поканите и още безброй много неща, които чисто физически нямаше как да свърша от чужбина. Тя ми пое и двата букета, моят и този за хвърлянето, също така бутониерите и свещите.  Simple Smile

# 568
Аз пък какъв темерут съм, исках всичко сама да свърша (или ММ естествено). Кумувете бяха точно толкова заинтересовани колкото трябваше. Предлагаха помощ, ако я откажехме не се цупеха, когато я приемахме вършеха всичко чудесно. И все пак имахме кумуве на място bowuu

# 569
Момичета, аз пак се включвам с въпрос!

Каква е стандарната цена за таван с воали и малки лампички? Малко в стил агенция Диаманти. Получих оферта за 1800 лева, но ми се виждат много за един таван.

Общи условия

Активация на акаунт