Сватба 2017 - IV част

• 58 184
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Момичета,имам въпроси относно медицинското свидетелство за встъпване в брак.
Имам заключение от общопрактикуващ лекар,че съм клинично здрава, направих и Васерман, трябва да мина и на психото. Кой е последният консултативен преглед? На вътрешен лекар ли трябва да мина?
Абсолютна простотия и бюрокращина е това. Психото иска разговаря с приятелят ми, но нр знае нито английски,нито италиански. Аз ще превеждам, е не и ли е ясно,че аз мога да й превеждам каквото си искам. Мога и луд да го изкарам, дори да не е. И обратното..... Ако така съвестно преглеждаха пациентите,които в действителност имат здравословен проблем щяха да са златни.

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 13:12 от cloè

# 376
Cloe, защо просто не отидеш при личния ти лекар или някой познат общопрактикуващ лекар и да си спестиш всички разкарвания? Освен това някъде в метална попаднах, че има клиники, където срещу 15 лв ти правят всичко на куп

# 377
Ходих при общопрактикуващият ми лекар. Той попълни само :медицински преглед от личен лекар и точка. Платих си..... Надолу в бланката има резултати от консултативният преглед. Как ще сложи печат от психото и на другото вътрешен ли е незная?
Ако може някой да ми даде на лични къде да отида в Сф и да ми свършат работа срещу заплащане ще съм много благодарна?

# 378
Моята лична също ми каза, че трябва да си направя всички изследвания и накрая просто да ги заверя при нея. Ако има вариант да си платя и да ми го изкарат просто би било прекрасно.
Да се похваля днес си взех и рокля!! При това от Бургас, тъй като съм бременна и не ми е препоръчително пътуването се отказах да пътувам до Асеновград или Турция. Като цяло съм доволна , защото доста се притеснявах дали ще намеря нещо подходящо тук.

# 379
Ние си платихме по 20 лв за всички печати и още по 10 за психо и бяхме готови за нула време. Отидохме в една клиника, където имат всички специалисти без психиатър и ни направиха медицинските за 20 Мин.

# 380
Момичета, не зная в днешно време колко сериозно се правят изследванията за сключване на брак, но не бива да се падценявят! Действително е важно да знаете повече за партньора си, особено в днешно време при наличието на сериозни заболявания - сифилис, СПИН, генетични  болести, включително ПСИХИАТРИЧНИТЕ! На съседи до вилата ни, синът им се ожени набързо за момиче от същото село, точно с ей такова фалшиво медицинско свидетелство. В последствие се оказа, че момичето е с шизофрения, която във времето се усложни и момичето се самоуби. Не го приемайте като бюрокрация, а действително е важно.

# 381
Да, но това не зависи от нас, а от лекарите, които извършват тези прегледи на документи.

# 382
За мен част от изследванията са излишни, тъй като ги правих преди 10 дни заради бременността, но пък няма да ми важат за датата на сватбата и ще трябва да ги повтарям...
Иначе случаи има всякакви, то към момента на сватбата може да няма проблем и в последствие да се отключи някакво психическо заболяване примерно (недай си боже).

# 383
Лично в моят случай е бюрокрация. Имаме и дете на 5 годинки. Тези изследвания в Италия ги няма. Приятелят ми е съгласен да ги прави.
Първо са много мудни и второ лекар с добър английски ни трябва Joy hahaha.

# 384
Здравейте,
искам да ви попитам от къде в София мога да закупя документите за сключване на градански брак? Търсих онлайн да ги поръчам, но никъде не ги намирам  Praynig

# 385
  • London, UK
Здравейте,
искам да ви попитам от къде в София мога да закупя документите за сключване на градански брак? Търсих онлайн да ги поръчам, но никъде не ги намирам  Praynig

Не съм убедена, че разбирам въпросът ти. Аз до колкото знам никакви документи не се купуват. Трябва ти само медицинско, лична карта и да си платиш таксата в обредния дом. Там се попълва една бланка и това е.

# 386
  • София
При записване за дата ти трябват само двете л.к, от там ти дават необходимите документи. Медицинските се предоставят по-късно.

# 387
Здравейте, мацки!
Последно се включих преди около 2 месеца в темата, но сега насмогнах да прочета всичко, което сте изписали
И при мен има пеоблем. Сватбата ни е догодина, с планирана дата 14 юли 2018.
Тоест 13 месеца до сватбата. Есента писах и на сватбена агенция, и на фотографи, и на ресторанта. Всички казаха две години отнапред е много, всичко се случва, изчакай до пролетта.
Е, отново на ресторанта и на фотографа, който ми е най на сърце. Той ми отговори, че преди два дни са резервирали моята дата и е заета. 13 месеца по-рано..
И малко се разочаровах, тъй като всички ми казваха, че много отнапред ги мисля нещата.

А ресторанта.. Последно като им писах  февруари месец ми казаха, че нямат ограничения за минимален брой гости. Вчера ми отговориха, като споделих, че ще поканим 70/80 човека, че минимума куверти е 100. Имате ли решение как да реша този въпрос, без да сменям локацията? Аз им предложих да се разберем за минимална сума, която искат като цяло за куверите. Тоест да ми направят 70/80 куверта, но една идея по-луксозни, като цената на 100 например. Също още не са ми отговорили, ако моята дата е свободна или не. Тресе ме параноя яката, след случката с фотографа.

Но не съм получила отговор засега. Имате ли други предложения?

# 388
Това с по-ранното запазване го разбирам донякъде. Моят DJ, каза,че ангажименти с 1 год.напред не приема. Много неща може да се случат. Спомена,че и двойките са се разделяли и е рисковано.
Виж всяко зло за добро. Сигурна съм,че има и други добри фотографи.
Например аз като разгледах по-обстойно видях по-добри от избраният от мен. Вече е свършен факт.
За ресторанта какво да ти кажа. Българите като общо никак не сме гъвкави и незнаем как да поглезим клиента, да се почувства поласкан да остане доволен и да препоръча и да доведе и други клиенти.
Ако толкова много държиш опитай се да преговаряш. Все пак пари им даваш.
Настоявай.
Успех bouquet

# 389
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile

Аз вече мога да се похваля като госпожа!  Heart Eyes

Подписването ни беше миналата събота, последния ден с хубаво и слънчево време, голям късмет извадихме Simple Smile
Емоцията беше огромна, до нас бяха най-близките ни и любими хора, изкарахме незабравим ден Simple Smile
Снимки не ми се иска да качвам във форума, но ако някой има интерес ще показвам на лични.

Всичко мина по вода, най-големият куриоз беше, че заради стреса явно съм поотслабнала и роклята ми беше широчка Simple Smile Иначе празнувахме в Щастливеца на бул. Витоша и сме страшно доволни от обслужването и отношението. Самият ресторант няма нужда от никаква декорация, ние бяхме занесли само лалета, които ни бяха акцент на сватбата. Тортата я поръчахме от Tita cakes, адски вкусна, красива и точно каквато си я представяхме. Цветята си ги купихме и занесохме ние на същия ден сутринта. Фотограф ни беше мой приятел.
Много се забавлявахме с кумовете, родителите и роднините ни бяха очаровани от всеки детайл и това е най-важното.
Сега ни предстои сватбеното тържество септември когато ще сключим църковен брак и ще отпразнуваме с всичките си приятели Simple Smile

Скрит текст:

Поли, видях, че си ми пратила ЛС, но линковете не се отварят.  Crazy

icey, благодаря за препоръката, но нашето шампанско го купихме още преди месец  Laughing Не защото сме много досетливи, а просто когато бяхме кумуве преди 2 години точно това бяхме забравили и преди ритуала братята на младоженеца тичаха за шампанско  Mr. Green
В крайна сметка се оказа, че нищо не сме забравили Simple Smile

Ние също държахме на изследванията и отидохме да ни вземат кръв. Личните лекари само ни оформиха медицинските свидетелства, че не се водим на отчет в психодиспансера.

Съвет към бъдещите булки: вечерта преди събитието гледайте филмчета със самата церемония за да свикнете с думите, които ще чуете. Доста е емоционално така или иначе и ако искате да избегнете сълзите може и да ви е полезно. Аз бях много развълнувана, но и много усмихната по време на ритуала. Разплаках се чак когато гледах видеото  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт