Сватба 2017 - IV част

• 58 174
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Нямам идея как вървят, но 2 бона за висящи воали не бих дала аз лично. Simple Smile
А описанието ти за любовта към мъжа ти беше много вълнуващо! Simple Smile
Аз също знаех от мига, в който го видях, че ще преживеем нещо много голямо с него. А той след първата ни среща казал на най-добрия си приятел, че ще се ожени за мен! И е бил обявен за луд, естествено. Laughing Луд, луд, 7 години по-късно спретваме сватба /по мое настояване изчакахме/. Simple Smile

# 571
  • Wonderland
Момичета,много ви благодаря за линковете към гримьорите....Ще звънна тук -там и ще видя към кой ще се ориентирам. bouquet
По повод организацията до момента всичко сама си правя,търся и организирам съвместно за някой неща с мъжа ми. Аз съм от хората,който предпочитат всичко сами да си пипнат,малко темерут май.
Като цяло сватбата ми ще бъде в стил Винтидж и така и не намерих подаръчета за гостите,които да ми харесат и ще си ги правя сама....Поръчах си дантели,ключета,плат,перли и всички аксесоари от интернет.
Както сподели и  nash13 " Кумувете бяха точно толкова заинтересовани колкото трябваше..."
 Peace

# 572
  • София
Oх, мина прословутата сватба.  Simple Smile Като цяло беше хубава сватба, но си имаше своите гафове според мен. Църквата беше от 16.00, ресторантът от 18.00. Църквата свърши към 16.40 и всички тръгнахме към ресторанта. По незнайни причини обаче още към 17.00 и нещо шампанското беше налято по чашите, бяха изкарани за почерпка шоколадови бонбони и други сладки неща, които до 18.00 на нищо не приличаха.  Simple Smile
Много странно за мен подаръците бяха предвидени да се дават, когато гостите си тръгват - половината гости останах без подарък.  Peace Иначе имаше преводач от румънски, смесица и от български и от румънски песни. Бяха извикали танцьори, гайдари, младоженците бяха много хубави, красиви украса имаше, много танци, общо взето купон си се получи. За мен обаче имаше огромен проблем с избора на това кой къде да стои. Според мен са теглили със затворени очи и кой където се падне. Ние с ММ бяхме на една маса със свекърите и с някакви други техни съседи. Майка ми, братята ми и приятелят на майка ми на една маса, баща ми го сложили в другия край на залата. На едната маса само възрастни и само една млада двойка. Смесица между съседи, приятели, роднини.. Общо взето, ако на една маса имаше 2 двойки, които се познаваха беше чудо. Освен ако не е бил търсен ефект никой с никой да не за познава - не им се получи изобщо. Също така аз бях изключително засегната от факта, че за брат ми, който пристигна по-късно - нямаше стол, нямаше храна, дори прибори не му донесоха, въпреки че беше в списъка с гости и след като няколко пъти говорех със свекърва ми. Това за мен е абсолютно недопустимо и неуважително към госта. Имаше проблем и с храната на децата, които обикновено огладняват доста преди 22.00, но нямало как да им се донесе вечерята по-рано, защото имало определен час, в който храната излизала от кухнята.

# 573
Олелее, доста гафове наистина! Дано поне е било весело и им остане хубав спомен.
Това за липсата на храна и прибори за брат ти ме потресе. Как е възможно?!
И не разбрах какво значи "половината гости останаха без подарък"?

# 574
Предполагам, че не всички са известявали като си тръгват. Наистина е голям гафът с липсата на прибори за брат ти. А един от най-важните детайли за протичането на весела сватба е хората да са обмислено настанени по масите и дори да не се познават пак да се знае, че имат общи теми и не биха скучали дори и да не танцуват.

# 575
Sea,без гаф не може да се мине и при най-голямото желание. Дори само булката да си го знае стават гафове.
Ние уж щяхме да влезем последни в ресторанта. Преди нас трябваше да влезе дребното. Как се изовахме в сумотохата и ние вътре Joy hahaha.
Казвам на приятелят ми :"Давай да излизаме какво правим вътре." Мама намери детето и си влязохме официално Joy. Така е като "вървяха" три езика български,италиански и английски.
Майка му и баща му не бяха вътре,  когато влизахме. Това не е мой гаф.... писала съм и преди колко егоистични и нагли хора са. Не го забелязах като влизах,но мама ми каза. За мен е неуважение за n-та път.
Това за подредбата на хората го мъдрих с дни. Да сложа на маса хора,които се познават, да са на една възраст, поне общи интереси да имат. Мисля,че се справих.
Наистина е кофти кой,да е играно на тото с подредбата.
За подаръците ще споделя от опит в чужбина. Наистина се дават накрая като си казват довиждане гостите с домакините. За мен е грозно гостите ми да се изнижат по терлици без дс кажат "Чао". На нашата сватба всички като си тръгваха минаваха за  довиждане.На кръщенето на дребната така го направих и аз,но бяхме по-малко хора.
А това,че не е имало стол,прибори и храна за брат ти е излагация и простотия. Няма извинение за това. Все пак са подали в ресторанта колко гости ще има. От своя страна ресторанта подрежда маси и планира порции.
Добре,че младоженците са се забавлявали,че ако и това е липсвало.
Аз надписвам картички с лични обръщения и различен текст. Много ме е яд,че няма да мога да ги дам лично,защото днес летим за Италия. Едни по пощата,други мама ще предаде.
На италианските гости е лесно.

# 576
Много странно да не известиш младоженците, когато си тръгваш от сватбата.
Аз пък се чудя как да си дам магнитите на гостите. По един на двойка или свободен електрон са и точно заради това ще се наложи да имам тейбъл картички с имената на гостите. Смятам да сложа по един магнит при всяка дама.
За подаръците също имам колебания как да ги получим. Няма да имам уелкъм дринк, не искам и по масите да обикалям. И фоайето ни не е подходящо за приемане на поздравленията там, преди да влезем вътре, и съм в страшна чуденка. Преди мислех да ни поздравяват с пълните чаши в ресторанта, т.е. гостите да идват при нас, сега обаче не ми се струва толкова добра идея. Помагайте с идеи, ако ви хрумва нещо. Simple Smile

# 577
Не знам как ще прозвучи, но на мен ми беше досадно да изпращам всички гости, да им благодаря и всичко останало по протокол. Тъкмо си се развихрил на дансинга и оп някой те викне и започне да се обяснява защо си тръгвал.
Алиса, май остана само наложилият се вариант с обикалянето и поздравяването на всеки един от гостите.

# 578
Остава и вариантът с кутията, оставена някъде, за да не се чувства никой длъжен да пуска при едно обикаляне. Отделно сме писали в поканите вместо цветя да ни зарадват с книги, така че може да оставим един украсен кашон за книги до масата с кутията и книгата за пожелания.

# 579
Но тогава трябва някой да каже на гостите, че трябва да си пускат пликовете еди-къде-си, защото някои гости няма да се усетят според мен.

# 580
Да, ако така стане /а аз май все повече клоня към този вариант/, диджеят ще каже на гостите да оставят книгите и картичките еди къде си, както и да пишат пожелания.
Бях на една сватба в такъв формат.

# 581
Здравейте, момичета.
Отдавна не съм писала в темата. Честито на всички, които вече са се омъжили.  bouquet
Аз вече съм госпожа и ми е носталгично за сватбата.
Беше прекрасна и стилна сватба и разбира се имаше неща, които не ми се понравиха, които още не мога да преглътна. Но няма какво да се направи.
Ако можех да повторя, със сигурност щях да се наспя, защото не от притеснения, а от недоспиване се бях изнервила много.
Иначе гостите останаха доволни, което за мен е най-важното. Постарахме се атмосферата да е приятна за всички и да се чувстват добре.
А относно колебанията и стреса, е съвсем нормално да ги има. И при мен се е появявало нещо подобно, но откакто е минала сватбата, се чувствам доста различно в положителен смисъл.
Мисля, че изживяването е страхотно и специално и се чувствам много по-щастлива.

# 582
  • София
Мисля, че младоженците не разбраха за гафовете и си изкараха много добре. Абсолютно съм " за" като си тръгнеш да кажеш довиждане на гостите, лично на мен обаче ми се е случвало като реша да си тръгна изобщо да не знам къде са младоженците.   Rolling Eyes

Иначе  не съм следила кой на кого казва " чао" , просто на следващия ден събирахме ние почти всичко останало в  ресторанта и тогава видях колко много подаръчета има.  Simple Smile А колко много храна беше останала - ядки, мезета, плодове, за алкохола да не говорим. Раздавахме тук-там, ама младоженците заминаха с част от румънската рода за Гърция, свекърите и те са на море, дано не остане много фира. Аз помня, че на нашата сватба ни казаха като купуваме ядки и мезета да предвидим по 50 г на човек и не че не остана храна и при нас, но не толкова много.  Simple Smile

За брат ми... Вероятно от ресторанта са виновни, предполагам са си прибрали и парите за куверта, не знам, ще ми мине, но много се ядосах.

Алиса супер е това за книгите, ама не мисля, че ще останете и без цветя.  Laughing Аз едвам убедих майка ми да не купува, викам хората заминават утре за почивка, какво ще и правят тези цветя, няма смисъл.

# 583
Хайде пак на помощ, момичета!
Спряла съм се на 4 фотографа за сватбата, разликата от най-евтиния до най-скъпия е 1000 лева  #Crazy baby_neutral
Но аз искам и видеозаснемане, най-вече от Провидеоз... Та нали имам някакъв бюджет за филм и снимки, към който трябва да се придържам..

На вас кой фотограф ви харесва повече:
Lights photography - http://---shoretner923-2sJGu09
Toni Perec - http://---shoretner923-2tdwmxO
Kat Stefanoff - http://---shoretner923-2rUGpnB
Yana Peneva - http://---shoretner923-2rURPYt

А също и видеозаснемането:
http://www.artcreation.bg или http://www.provideoz.net/

ПОМАГАЙТЕ, моля!!!
 bouquet

# 584
Аз съм за Яна Пенева...

Преди няколко месеца, когато беше сватбата ни, бяхме изправени пред същия избор, за жалост Яна Пенева беше заета в деня на сватбата ни и се спряхме на друг.

Общи условия

Активация на акаунт