-болезнено;
- неприятно;
-по-бързо севъзстановяваш?;
-........
Предварително благодаря!
И аз родих с пълна упойка при доктор Папазов първото си раждане в ОБ, да е жив и здрав, спаси ни живота тогава и на мен, и на сина ми, който вече е на 7г. Бързо се възстанових, бях на 33г., е болката по коремните мускули опъва доста, но при мен най-силно я усещах, когато се опитвах да се изправя от леглото, и/или когато се надигах. Но минава, както се казва всяко чудо за три дни.
Второто по степен неприятно усещане ми беше свързано с първия опит да стана от леглото, за да отида да видя бебето. С всяко следващо ставане задобрявах все повече, а на деветия ден, когато ни изписаха се чувствах доста по-добре.
Успех на всички бъдещи мамчета, толкова е вълнуващо и неповторимо всяко раждане...
Възнамерявах да потърся и доктор Папазов за мнение, когато наближи момента, тъй като предполагах, че той няма да ми откаже да родя естествено в ОБ, но никога няма да разбера какво щеше да му е мнението. И все пак, въпреки тези седем години от секциото, след като родих сега в АГ, доктор Ганчев изказа облекчение като поздрави екипа с думи "Браво, онагледихме успешно напоследак обсъжданите теми по семинарите за естествено раждане след секцио." Жените, които искат да родят естествено след предходно секцио, трябва да бъдат подкрепяни от лекарите, и да им се дава възможност това да се случи, а не да разчитат на случайността дали някой ще се съгласи да ги изроди нормално. Абе не е лесно да си лекар, много от решенията се взимат в движение, за това трябва да си в час и постоянно да надграждаш себе си. Трябва да си всеотдаен и да не се осланяш на рутината...