Полет чука на вратата - октомвийчето търкаля се в кревата- тема 11

• 32 345
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
Сетих се и още да напиша.
И аз основно го кърмя мойто дете и не заспива на гърда, но пък най-често на ръце, хаха. Или в леглото. И аз нямам цикъл и не ми липсва. А, и залъгалка му давам, ще го отучвам като попорасне малко, около година-година и половина.
А тука не правят кръвни изследвания рутинно (кристи писа за такова на 6 месеца). На дъщеря ми до сега не са и взимали кръв никога, а е на 3 години. Може би само в родилното ги боцкат за определяне на кръвната група.
Уу, Роузи, и аз сега ще си пусна Годсмак, да знаеш  Mr. Green

# 331
Тук пускат ПКК, урина задължително, както и други по желание (примерно аз помолих за КЗ). А, и преглед при нефролог се минава.

# 332
  • София
 За пюретата: когато както мога съм аз  Grinning Старая се да е готвено на пара, разреждам с кърма, защото пареното е мноооого сухо, и готово.  Party Но с кашите не се наемам, хамалогия е... камерата ми е пълна с кърма, няма място за нищо.... ама не съм изпаданала в истерия  Grinning  Засега  Wink
На гърне и аз го слагам отскоро, 50/50 успех към пропуснато сме. Мисля, че колкото по-рано, толкова по-естествено и лесно  Heart Eyes
Мисис, ееее, жалко за моторите  Party Ама навън не е за хора, наистина  Crazy Пробвах да разходя децата - тц Wink Другият път  Simple Smile
37, какво направихте с подезичната?  bouquet Аз ще водя Топчо на лицево-челюстен в Стоматологичния факултет, препоръчаха ми доц. Деливерска (ли беше?, да не вадя листчето). Педито ми вика "ама изчакай да видиш как говори...." Какво да го чакам, мисля си, колкото логопеди познати имах , всичките казват, че с такъв проблем без нож нещата не се решават Sad Пък моите контакти в тия сфери не са малко....

# 333
Мариша, а той седи ли вече?

# 334
Я aз рЕзко да сменя темата с един въпрос.  Laughing Някой ползва ли памперс-гащичките на Памперс? За детето де,не вие.  Laughing Шушулка е между 3 и 4 размер. Тройката й се смъква и пропуска на кръстчето,а четворката пропуска на бутчетата.  Rolling Eyes Освен това е станала такова шило,че е супер трудно да й го наместя като хората.преди седмица се научи да се обръща от гръб по корем ,а пък на повивалника има тооолкова много интересни неща,че се извива на дъга.  Crazy Та гледах рекламата на тия гащи и им се чудя.  newsm78

# 335
  • София
Седи, Кристи, отскоро, но над гърнето го издържам  Grinning А успеха 50/50 е за акита, за пиш не се боря все още

Anyyyone, не съм ги пробвала  Thinking

# 336
Anyyyone, аз ползвам бански гащички! Ако се брои Mr. Green Но и на мен ми е интересно.

Мариша
, браво на юнака! Моят е далеч от седене още. Клати се здраво Grinning Успява да седи само силно наведен напред и подпрян на ръцете си.

# 337
У, Мариша, яко, екстра рано слагане на гърне. Ама, супер, щом ви върви. Аз мисля от към 10-11-12 месеца да почвам. С голямата почнах на 11 месеца, а махнахме окончателно памперса на 2г. 2м., мисля. Няма как, дълъг процес си е.
А юздичката в крайна сметка не я рязаха. Скъсена била, но не толкова, че да се налага операция. Аз съм ок с това, още повече, че не правя запушвания вече. Явно специалността на лекаря, който ще определи дали е наложителна операция, е хирургия, но и трябва да е опитен с тези юздички, все пак. Имам познат зъболекар в София, който е и лицево-челюстен хирург. Гарантирано и изпробвано много добър специалист. Само че, не знам дали има опит с деца с къси юздички. Ако искаш, мога да го питам и да ти дам контактите му, ако би могъл да помогне със съвет във вашия случай.
Ениуан, аз ползвах за малко с голямото ми дете - намирам ги за много неудобни.

# 338
Добро утро!
Честита Цветница!
На именниците желая здраве, щастие и късмет!
Ениуан, една приятелка с по-голямо бебече ги пробва, но каза, че на етикета пише, че са за прохождащи деца и на нея много й пропускали.
Аз мога да дам координатите на зъболекаря в София, при който ходих за юздичката.
Снощи успях да го приспя без смукане на пръст, но цяла нощ го джвака на сън..  #Crazy  Извадя ли го и се събужда - някакви идеи как да постъпя?
Хубав и слънчев ден на всички.

# 339
Честит празник на всички!  bouquet
Аз мисля да я пробвам на гърнето, като започне да седи стабилно, но засега сме далеч от това. Simple Smile Слагам я за мъничко и я държа за ръчички, клати се яко. Grinning В столчето и количката я слагам полуседнала, а отскоро и взех и пуф и в него я слагам за няколко минути, много се кефи, но бързо бързо се свлича. Grinning

lid Освен да буташ биба, друго не се сещам аз. Ние сме така, но с биберона, понякога го изплюва, но ако леко се разбуди се размрънква и почва да се тресе панически, ако не и го дам веднага следва кански рев. Ето и сега спи с бибата в уста. Имам чувството, че като е будна вече го иска по-малко, но като спи - повече го смуче от преди.

# 340
Адинко, ще пробвам, въпреки че ще ми се наложи да спя права до леглото му и да му я държа.  hahaha Като я бутна вместо пръста му и я изплюва.  hahaha Не успява да я задържи в устата си, а пръста на дясната ръка си го подпира с лявата и го държи набутан постоянно. hahaha
През деня не търси биба, дано не го науча и през деня да си я иска.  hahaha
В началото като се налагаше да му подпирам така бибата постоянно си мислех да приспособя два ластика и да му я вържа за главата.  hahaha
И както си я търсеше и смучеше един ден започна да я плюе - отказа се от нея и откри палеца.  hahaha

# 341
Хахах еми аз  имах няколко такива нощи, не чак права, но подпряна на 100 възглавници и с ръка върху бибата, точно щото я плюеше и след 2 секунди мрънкане, и това през 15ина мин. Grinning
Няколко пъти и аз съм си мислела да и залепя биберона за устата   Joy

Дано си свикне само за през нощта, не е задължително да я поиска и през деня, аз съм искала биба само докато заспя, иначе - твърдо не! Grinning
Също се сетих, пробвай различни биби, ако не си. Щото моя дзвер (май съм казвала и преди) иска само MAM, други биби, макар и с почти същата форма, не ще категорично.

Обаче наистина се чудя как ще ги отучваме после.... зор ще е май май.  Twisted Evil

# 342
Аз идвам да ви почерпя виртуално за именния ден на мен и на таткото. Кой каквото иска торти, сладки, уиски  Laughing

# 343
 Уууу тортичка с уиски за мен!  Mr. Green
 Да сте живи и здрави!  bouquet

Да ви питам, правите ли още гимнастика и масажи на бебоците?

# 344
Честита Цветница на всички именници, бъдете живи и здрави!
Ние не правим гимнастика, а масажа е криво ляво след баня, просто той не се спира и си плави гимнастиката сам, а за масажа го е гъдел и почти не мога да го намажа Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт