Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 46

• 79 021
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Няма го на сайта им - трябва да се обадиш по телефона и да го заявиш. Peace
Hug

# 361
Здравейте, момичета! Ще пускам профилактично изследвания, не съм от октомври-ноември. В момента не пия нищо, вече година и половина. Мисля да пусна ТСХ, ФТ3, ФТ4, кр.захар, инсулин (за да си сметна НОМА индекса заради това, че имам ИР), иска ми се Б12 (не съм го изследвала досега) и вит.Д, който не съм изследвала вече от година някъде. Това достатъчно ли е според вас или има още нещо, което ще е хубаво да се види, но ми убягва? То и не знам дали ще успея всичко наведнъж,че б12 е към 20лв, вит. Д е 30..... В тази връзка да ви кажа, че от Бодимед са пуснали ваучери за ТСХ, ФТ4, ПКК, ДКК и холестерол за 33лв, дават, че спестяваш 11лв.

# 362
Бодимед имат и за Вит. Д и Б12.
Можеш до пуснеш и фолат.

# 363
Извинете, че нахлувам в темата ви, но не знам къде да попитам.
Направих си профилактично изследвания, понеже от около 2 месеца усещам стягане, както и други симптоми. Имам стара киста, която трябва да погледна на ехограф.
 Моля ви за коментар на резултатите от изследванията:
TSH ( Тиреотропен Хормон )   1.340   mIU/l    реф.:  0.300 - 4.200
anti Tg ( TAT )   19.48   IU/ml   Реф.:  < 115
anti TPO ( MAT )   8.99   IU/ml   Реф.:  < 34
Витамин В12 ( Vit. B12 )   335.10   pmol/l   Реф.: 141 - 489

# 364
Всичко ми изглежда чудесно. Simple Smile Единствено за B12 не съм на 100% сигурна, защото не съм специалист, но предполагам, че е OK. Peace

# 365
Didi smile, и според мен всичко ти е перфектно  Wink

# 366
Добри са според мен показателите.
Диди, киста на жлезата ли?

# 367
  • Бургас
Didi smile, всичко е ок както са ти казали момичетата. Единствено Б12 е малко нисък, оптималните стойности са над 400, по възможност 500. Стойностите дори и в някои лаборатории са занижени, в Бс едва наскоро оправиха горната за деца да е около 800-1000. Не си в критичен дефицит, но може да си вземеш някакви подезични таблетки за около месец примерно. После може да го провериш пак, за да знаеш има ли нужда от още  Peace

# 368
Благодаря ви за бързите отговори!

Merelenda, да киста на жлезата в ляв лоб, която от няколко години не съм проверявала какво се случва с нея.

# 369
Момичета, питането ми не е за хашимото, но виждам, че коментирате и Б12.
Миналата година го изследвах и беше 220 pmol/l (реф. 141-489), след което приемах подезични таблетки метилкобаламин 1000 мг/дн за около 5 месеца с пауза около месец и половина, не съм го изследвала, защото не очаквах да се вдигне значително.
В средата на април, след положителен тест за бременност го спрях, вече не съм бременна  Confused  и реших да го изследвам- стойността е 1100 (реф. 145-569)  Shocked
Възможно ли е да се вдигне толкова от таблетките или да се притеснявам, че е друго? Ще говоря и с лекар, но чак след десетина дни.

# 370
  • София
Та.ра, според мен е възможно да си го приемала твърде дълго време. До колкото знам, най-общо може да се взима до около месец ежедневно, после месец по веднъж седмично и след това веднъж месечно. И се прави контролно изследване. Има и случаи с генетична мутация, която не позволява добро усвояване и всъщност се натрупва във високи серумни нива без да се ползва от организма. Мисля си, че ти просто си прекакила, но ето все пак да погледнеш повече за мутацията MTHFR:
https://stopthethyroidmadness.com/mthfr/

Моето беше 226 и след един месец на подезични таблетки метилкобаламин 1000 mcg се вдигна на 470, с около 250 за месец, за пет месеца кой знае колко би станало.. сигурно колкото твоето  Wink

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 20:19 от veseto5775

# 371
Благодаря  Peace
Значи е напълно възможно да е от таблетките. Ще го изследвам пак след няколко месеца, да видя как се движи.

# 372
  • София - Варна
Стойност 1000 не е зле. Не мисля, че е тревожна имам предвид.

# 373
  • Бургас
Да, точно така, стойността /въпреки че е висока / не е чак проблем. 5 месеца и малка почивка са много време за прием всеки ден. Най-вероятно е заради това.

# 374
  • Варна
Здравейте , с Хашимото съм от м.08,2016 г.  и все още се ориентирам в ситуацията , За този период Анти ТРО ми е скочило от 800 на 1150 . От м.08 до м.02,17 пих Селен по 50 . Сега разбирам че това е недостатъчно. ходих по време на кампанията при ендокринолог и той ми изписа по 200Селен. Има ли вероятност да го предозирам . Пускате ли си изследвания за Селен и по колко време го пиете и почивате и ... 
Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт