Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 46

• 77 286
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте
С Хашимото съм, като до сега всички изследвания са ми били на горна граница, но в границите - tsh около 4 и малко над 4, антитела на горна граница.  След странични реакции от лтирокса с доктора решихме да мина само на Селен, защото като цяло изследванията не са лоши и да се върна на лтирокса преди новите опити за бебе. От тогава минаха 2-3 месеца и днес си пуснах изследвания и резултатите​ са:
Tsh 7 при норма 4.2
Tat 180 при норма 115
Mat 470 при норма 34
Не успявам да се свържа с лекаря - не знам дали не е в отпуск по празниците.
Някой с опит може ли да ми каже много ли са зле нещата ?

# 76
Здравейте, момичета! Вече имам две неуспешни бременности, заради неправилно следене на хипофункцията, но преди три години все пак се сбъдна моята мечта и си имам моченце. Сега пак съм бременна и понеже ме е страх и искам всичко да мине благополучно, а не си спомням кога най-рано се ходеше на кръв за ТСХ. В момента съм в 5+6 г.с. според ултразвука, а сестрата ми каза, че кръв се взима между 6- 8 г.с. Един от спонтанните аборти мисля ми беше тъкмо в 8 г.с. И се чудя дали да чакам седмица или направо утре да си направя и платя сама кръв? Дали ще има промени в ТСХ още сега?

# 77
Есен, промени настъпват в ТСХ още в мига на имплантацията на ембриона и ТСХ скача до космически стойности.
Момичета, никой не е в състояние да отговори на моите въпроси?

# 78
Есен, промени настъпват в ТСХ още в мига на имплантацията на ембриона и ТСХ скача до космически стойности.
Момичета, никой не е в състояние да отговори на моите въпроси?
Имам позната, която при бременност беше стигнала до дози 175 микрограма, но не знам какви и бяха стойностите на хормоните. За да качват дозата, явно е имало нужда, но помня че като не беше бременна пиеше по 125 микрограма.
Впечатление ми направи от чужди страници, че пият много високи дози тироксин не само при бременност, имаше немалко над 200 микрограма, но в БГ за такива високи дози не съм чела. Там и дози селен по 300-400 съм срещала да пият и тироксин 300 микрограма.
Нямам база личен опит, но мисля, че по-важно в случая е че приемаш тироксин, отколкото да не знаеш за заболяването и нищо да не се предприеме.

# 79
  • София
Аз и размишлявам...ако при бременност скача ТСХ това не е ли някакъв механизъм на тялото? Т.е. да е нормално.
Иначе би се случвало само на болни хора. Би трябвало да има някаква причина за тояа покачване на стойностите, ние сме еяолюирали милиони години и всичко е свързано, има причина и е в полза на цялата система.
Тогава защо ни вреди и го коригираме с лекарства...

# 80
Аз и размишлявам...ако при бременност скача ТСХ това не е ли някакъв механизъм на тялото? Т.е. да е нормално.
Иначе би се случвало само на болни хора. Би трябвало да има някаква причина за тояа покачване на стойностите, ние сме еяолюирали милиони години и всичко е свързано, има причина и е в полза на цялата система.
Тогава защо ни вреди и го коригираме с лекарства...

ТСХ скача защото голяма част от хормона Т4 "отива" за развиващото се бебе, тъй като нашата жлеза не го произвежда достатъчно и ТСХ скача до небесата и се налага увеличаване на дозата. Ендокриноложката ми твърди, че уж липсите за сметка на организма на майката, а не на бебето  Rolling Eyes Жлезата на здрави хора предполагам успява да компенсира като произвежда повече хормон, но при нас няма как...
Само си разсъждавам и аз...

Есен, пусни хормони още сега. Вече са се променили със сигурност.

# 81
Калина, безкрайно ти благодаря за отговора. Подозирах, че е така, но не бях сигурна. Ще посетя Начев в понеделник и ще видим той какво ще каже за дозировката. Мисля че съвсем скоро ще ми се наложи отново да я вдигна. Heart Eyes

# 82

ТСХ скача защото голяма част от хормона Т4 "отива" за развиващото се бебе, тъй като нашата жлеза не го произвежда достатъчно и ТСХ скача до небесата и се налага увеличаване на дозата. Ендокриноложката ми твърди, че уж липсите за сметка на организма на майката, а не на бебето  Rolling Eyes Жлезата на здрави хора предполагам успява да компенсира като произвежда повече хормон, но при нас няма как...
Само си разсъждавам и аз...
Абсолютно. И аз така знам. Затова при бременност с налична хипофункция, дори малка доза хормон е в пъти по-добре от никаква. Това по повод колебанията, дали да се започва изобщо хормон, при лека хипофункция.

Има около мен здрави бременни, на които са изследвали щитовидни хормони. В норма са. Не скачат при здрави хора.

# 83
Момичета, споделям една интересна статия, на която попаднах, признавам, че не съм я дочела все още докрай     http://theheartysoul.com/common-signs-of-hypothyroidism/?t=TSRA

# 84
При бременност скача нуждата от тироксин, а ТСХ скача само при тези чийто жлези не могат да отговорят на тези нужди. Затова се внася хормон от вън.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 14:56 от LillyM

# 85
Здравейте момичета, с Хашимото съм и в момента съм на 150 микрограма Еутирокс, тъй като ми предстои трансфер, а стойностите на ТСХ на 10-ти април ми бяха високи 3.75 се чудя, как се справят тези от вас, които правят подготовка за ЗЕТ с покачването на хормона? Как покачвате дозата на еутирокса и има ли сред вас, които да са на толкова високи дози? Благодаря ви предварително за отговорите.
Аз по време на бременността  стигнах до 175 микрограма, като преди бременността  бях на 100. Сега отново съм на 100. Така че увеличавай колкото е нужно и не се тревожи.

# 86
Здравейте, момичета! Вече имам две неуспешни бременности, заради неправилно следене на хипофункцията, но преди три години все пак се сбъдна моята мечта и си имам моченце. Сега пак съм бременна и понеже ме е страх и искам всичко да мине благополучно, а не си спомням кога най-рано се ходеше на кръв за ТСХ. В момента съм в 5+6 г.с. според ултразвука, а сестрата ми каза, че кръв се взима между 6- 8 г.с. Един от спонтанните аборти мисля ми беше тъкмо в 8 г.с. И се чудя дали да чакам седмица или направо утре да си направя и платя сама кръв? Дали ще има промени в ТСХ още сега?
Отивай веднага.

# 87
Здравейте
С Хашимото съм, като до сега всички изследвания са ми били на горна граница, но в границите - tsh около 4 и малко над 4, антитела на горна граница.  След странични реакции от лтирокса с доктора решихме да мина само на Селен, защото като цяло изследванията не са лоши и да се върна на лтирокса преди новите опити за бебе. От тогава минаха 2-3 месеца и днес си пуснах изследвания и резултатите​ са:
Tsh 7 при норма 4.2
Tat 180 при норма 115
Mat 470 при норма 34
Не успявам да се свържа с лекаря - не знам дали не е в отпуск по празниците.
Някой с опит може ли да ми каже много ли са зле нещата ?
Чак много зле не са, но е типична картинка на Хашимото. Хашимотото е прогресивно заболяване, имунната система лека полека унищожава щитовидната жлеза и ако преди си била на границата сега вече съвсем  реално си с понижена функция. А този селен не знам за какво го изписват, аз го пих в продължение на 2 години и накрая МАТ ми бяха над 900. Може и на някого да е помогнал, но аз все още не съм  срещала такъв човек.

# 88
  • София
Споделете мнение за захар 5,70

# 89
Лили, благодаря ти от сърце. Ще го увелича, защото с тези хормони за подготовка и от стимулациите ТСХ скача - МАТ изобщо ми е извън 1000  ooooh!.
Коли, ако цели бременност тази стойност на КЗ е висока, вероятно и инсулина ще ти е висок. Мини на диета и ще се регулира.

Общи условия

Активация на акаунт