Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 46

• 77 292
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Споделете мнение за захар 5,70
Веднъж, в период, в който ми се ядеше сладко бях с 5,60. Двама ендокринолози не се впечатлиха и ми казаха, че е ок, но аз си мисля, че е добре да е под 5.
Спрях сладкото и тестото и за кратко време падна до 4 и нещо.
И не знам какви са тези лекари, при мен на 5,60 не обърнаха внимание, на моя позната при кр.захар 6 изписаха лекарства направо... Не знам къде точно е истината, може би зависи все пак и от конкретния случай и дали това е постоянна стойност или не.

# 91
  • София
И на мен Тодорова ми беше изписала лекарство(при подобен резултат) Rolling Eyes

# 92
  • София
Моя приятелка трябва да пие някакъв хормонален препарат...прогестин или нещо подобно  newsm78 
Това би ли повлияло на изследване на ТСХ ?
Не се чувства добре, та е решила да се изследва за Хашимото и проблеми със ЩЖ .

# 93
# 94
Здравейте, момичета, дано не се бъркам, но като че ли преди време бяхте писали, че д-р Катя Тодорова извършва платени онлайн консултации, някой има ли информация?

# 95
  • София
при мен развитието е:Нямам Таласамия,но желязото ми 3 Rolling Eyesнякой да вижда връзка с Хаши?

# 96
Прощавайте, по-запознатите дали могат да ми дадат съвет: по време на бременност може ли да се пие Еуритокс?

# 97
  • София
Да, даже е желателно в някои случаи.
Аз пия в момента.

# 98
Да, даже е желателно в някои случаи.
Аз пия в момента.

Благодаря много! Желая ти успех и здраве!

# 99
  • Buffyworld
Гърненце, благодаря !!!  Hug

Значи ако Т4 е много ниско, тогава май означава , че не се преобразува како трябва Т3 .

Момичета, моят Селен излезе - стойността беше 720 единици. Горната граница е 1200 . Сега не е в мен изследването и не мога да ви кажа референтните стойности . Но аз вече смятам да спря Селенът за известно време, защото резултатът ми се доближава до горната граница, но въпреки това ТАТ и МАТ не само, че не са паднали, но даже леко са се повишили. 

# 100
Гърненце, благодаря !!!  Hug

Значи ако Т4 е много ниско, тогава май означава , че не се преобразува како трябва Т3 .
Не знам вече какво сме коментирали последно и за какво ми благодариш, но - моля. Hug
Ако T4 е ниско, би следвало и T3 да е на долната референтна граница, но това не значи, че има проблем с преобразуването. Ако T4 ти е ниско, вероятно трябва да приемаш по-голяма доза синтетичен хормон и нещата ще се нормализират.
При мен е налице проблем с преобразуването, например, защото приемам големи дози "L-Тироксин", T4 ми е близо до горната референтна граница, TSH ми е идеално, но за съжаление, единствено T3 е почти на долната референтна граница, което не е добре. Чела съм, че трябва да е в горната 1/3 на референтните граници - това е оптималната стойност.
При мен реверсивният / обратен T3 е много висок, както споменах по-назад в темата, което е равносилно на задълбочаване на симптомите на хипофункцията, забавен метаболизъм, умора и т.н.
Та, затова почнах комбинирана терапия: "L-Тироксин" + Т3.

Гърненце,благодаря ти за изчерпателния отговор.Вече месец го пия Т3 и ще пусна контроли.Чувствам се свежа,нямам пролетна умора ,а зарязвайки кафето ,усещането е страхотно.От кафето имах тремор,напрежение в липсващата щит.жлеза,задух..и все не вярвах,че е от него.Поръчах го от фитнес сайт,а другата седмица чакам от Гърция.Ти в какви дози ще го пиеш?Аз съм на 100 л-тироксин,т3-25,но сега след изследванията предполагам,че ще ги разбутам.
Аз без кафе умирГам на мига. Mr. Green
И аз поръчах от "Промахон" - само да вметна за тези, които все още не са поръчвали, че T3 го няма на сайта на аптеката - трябва да се обадите по телефона за поръчка. Цената е около евро и половина.
sun sea, в един ден приемам 75 мкг. "L-Тироксин" + 12.5 мкг. T3, а на следващия - само 100 мкг. "L-Тироксин". Мисля си, че предписаната ми доза T3 е доста ниска, но ще правя контрола по-натам и ще коментираме пак с Тодорова. Засега нищо не усещам от T3-то. Rolling Eyes

# 101
Благодаря ти.Аз месец пих Т3-25,минах границата и го намалих на 1/2.Май ще проверя как е.

# 102
# 103
Честито бебче Кари  да е много здрав малкия юнак. Може да минеш на дозата от преди раждането и да се следиш по някое време може да докараш хиперфункция на мен тогава ми намалиха на 25 но да не спирам.

# 104
  • София - Варна
Кари, честито бебе! Да е живо и здраво! bouquet
Дези, спокойна бременност ти желая! bouquet

Благодаря ти.Аз месец пих Т3-25,минах границата и го намалих на 1/2.Май ще проверя как е.
Сън Сий, как така мина границата? ФТ3 беше над горна граница ли? Това не значи нищо, ако нямаш симптоми на хиперфункция.
Първо - ФТ3 може да стига до по-високи стойности от горната граница на някои лаборатории при здрави хора, както и при хора, приемащи Т3. Второ - повечето лаборатории имат различни реф. граници.
Наистина ако нямаш симптоми на хиперфункция, не виждам смисъл да намаляваш, при положение че си писала, че се чувстваш добре. То това е най-важното. Имаш ли наприерм ускорен пулс?
Не гледай биохимията, а симптомите си.
Като приемаш Т3, резултатите често са доста изкривени и вече спират да бъдат ориентир. Там и ТСХ спира да има значение, освен ако не седи висок - тогава би следвало, че още си в хипофункция.

Ако Т4 е нисък и човек се чувства добре, значи има добро конвертиране - даже е желателно ФТ4 да не е много висок, когато хората са на терапия с хормони.
Ако е висок Т4, и човек се чувства зле, е лошо. Значи не се конвертира в Т3 добре.

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 19:14 от afrikancho

Общи условия

Активация на акаунт