Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 46

• 77 279
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Здравейте. Първо да се похваля-във вторник се роди нашия първороден син. Heart Eyes От неделя не съм пила Л-тироксина,покрай престоя ми тук. Кога да изследвам Тсх(док май беше казал след месец),последно беше паднал на 0,86 и доза от 100мг. Днес усещем нервност и се ядосвам ,че е така(малко и кръвното ми е ниско). Може ли това,че не съм го пила тези дни да оказва такова влияние?
Честито, да е жив и здрав!  Heart Eyes
А защо не пиеш хормона, аз само в деня на секциото не го пих, после си го пиех редовно.
Ако те притеснява, че ТСХ много пада може да продължиш с 75мг, звънни по тел и питай ендокринолога си. Аз си спомням, че звънях, за да питам мога ли да кърмя с ТСХ 4 /изследваха ми го още в болницата след операцията/, не се намери ендокринолог или АГ, който да може да ми отговори. Продължих да си пия хормона и може би на 3-4 ден от секциото си кърмех. Следях редовно ТСХ и така.
А относно това, че си нервна, в тялото ти е такъв бум на хормони, че всичко е възможно  Mr. Green Едва ли е само от наличието или липсата на Еутирокс/Л-тироксин.

# 61
  • София
Ако Carrie  се лекува при Начев, има особености с кърменето и хормона. Той поддържа много ниски стойности по време на бременност, а след раждането май рязко спира хормонът, което влияе.
Много често съм чела такива коментари от консултанти по кърмене(Хедра например) за начина на работа. Т.е. , не че той е лош лекар, а че заради дозите и взимането, които предписва много жени имат проблеми с кърмата.

# 62
Здравейте. От няколко години ТСХ ми се покачва. Последно предо около 6 месеца ми беше 3,7 някъде. Сега може и до 4 да е стигнало. Чух различни мнения от различни ендокринолози. Едни ми казват пий Л-тироксин, други ми казват чакай да мине над 4, засега няма нужда, като тръгнеш да забременяваш тогава ще го сваляш. Аз дори не разбирам какво означава това ТСХ, което така стремително отива нагоре. С Хашимото ли съм или само с хипофункция при положение, че всички други показатели са добре? Една мъгла ми е, а лекарите нищо не ми обясняват. Не знам защо все така не случвам на лекар, който да ми обясни. Включително при Начев съм била, той също винаги е бързал. Отделно съм с Инсулинова резистентност. Антитела и FТ3, FТ4 са в норма или поне бяха до преди 6 месеца. И на ехограф нещата са добре. Аз обаче все по-зле се чувствам напоследък. Знам че и тук много е писано. Но ми е трудно да се ориентирам в информацията.

# 63
Здравейте,
Някой да пие протеолитични ензими? В процес на изучаване съм,много обширна темата,но ако някой има резултати да каже.2м съм на АИП,но нещо нямам очаквани резултати. Трябва да пусна изследвания и да видя как ще действам,че миналия август си спрях хормона сама.

# 64
2 мес е много кратък период на АИП за ефект.След 6 мес.може да очакваш някакви резултати.

# 65
  • София
Излязоха ми резултатите за ТСХ и фт4.  Миналата седмица звънях да питам дали да си увелича хормона без изследвания и започнах да взимам 50мг, вместо 25.
Та сега е това
ft4 19.23 (12-22)
TSH 1.670  (0.300-4.200)

Хормонът ми се е вдигнал, в началото на март , като пусках беше 13 и нещо(ако помня правилно, трябва да погледна).
ТСХ ми изглежда добре. Според вас, щом е на тази стойност да ходя ли при ендокриноложката? За сега говоря, така или иначе ще я посетя...просто ми се иска да минат нещата с гинекологичния преглед, да се види дали всичко е наред. Но ми се струва , че 1.670 е добре за 6 седмица ...нали?

# 66
Екстра е

# 67
  • София
Аз с молба за хематолог в София Praynig
моля ви момичета,помагайте Praynig

# 68
Аз не мога да препоръчам  newsm78
Ако имате време ще погледнете ли тази статия и ако може да коментирате изказването, че ваксините на деца, чиито родители имат автоимунни заболявания, са по-скоро вредни, отколкото полезни:
   http://nauka.bg/интервю-с-доц-иванка-цачева-ваксини … types=og.comments

# 69
Здравейте момичета, с Хашимото съм и в момента съм на 150 микрограма Еутирокс, тъй като ми предстои трансфер, а стойностите на ТСХ на 10-ти април ми бяха високи 3.75 се чудя, как се справят тези от вас, които правят подготовка за ЗЕТ с покачването на хормона? Как покачвате дозата на еутирокса и има ли сред вас, които да са на толкова високи дози? Благодаря ви предварително за отговорите.

# 70
Аз не мога да препоръчам  newsm78
Ако имате време ще погледнете ли тази статия и ако може да коментирате изказването, че ваксините на деца, чиито родители имат автоимунни заболявания, са по-скоро вредни, отколкото полезни:
   http://nauka.bg/интервю-с-доц-иванка-цачева-ваксини … types=og.comments
Ми то едно изречение...какво да се коментира...не знам, освен да ни насади още страхове.
Разсъждавала съм по въпроса, говорила съм с лекари...мисля че и лекарите биха си отдъхнали, ако можеха да посочат категоричен източник, който да отключва автоимунните заболявания, но уви...а аз, като член на семейство, в което почти всички имаме едно или друго автоимунно заболяване, на моменти ми иде да се гръмна, но какво от това...автоимунните са като квантовата физика- има много добре звучащи теории, но на практика кръгла нула. Аз съм слагала задължителните ваксини, но не и незадължителните. Явно всяка от нас  трябва да вземе решение за себе си и децата си за ваксините, и да живее  с него.

# 71
  • София
Взеха ми кръв за Таласемия Rolling Eyes,дано да е това,че и тромбоцитите са ми завишени Confused

# 72
Здравейте, имате ли представа как се отразяват боите за коса на щитовидната? Чета на някои места, пише че боядисването с амонячни или безамонячни бои е едно от най вредните неща за щитовидната особено при хипофункция. Вие   боядисвате ли се и с какво?

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 12:11 от liiya

# 73
То за десетки неща от съвременния живот пише, че са вредни, но това няма как да ни спре да ги ползваме. Peace

# 74
Здравейте, имате ли представа как се отразяват боите за коса на щитовидната? Чета на някои места, пише че боядисването с амонячни или безамонячни бои е едно от най вредните неща за щитовидната особено при хипофункция. Вие   боядисвате ли се и с какво?
Аз вече не мога да се боядисвам с боя за коса, направих сериозна алергична реакция, и според алерголога, виновник е щитовидната жлеза. С хипер съм, до уточня. Използвам вече само с къна и билкови бои, нямам избор.

Кали, с таласемици съм в къщи, ако излезе това, споко.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт