Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 46

• 78 134
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Няма значение дали се поема, въпросът е да се види цялостната картина...
Имам и окосмяване по лицето и шията, каза, че е от други хормони, ни тях не пожела да ми пусне  Tired

# 571
  • София - Варна
Леле, как така!
Не каза ли от кои поне? За да си ги пуснеш сама.
Сетих се нещо сега, като каза за другите хормони.
Зимата когато бях при Малимка Петкова, й казах, че искам да си проверя надбъбречни и полови, прогестерон и подобни. Има там някакъв 17 ОН и други. Не ги знам добре. Едваам в накарах дори да ми отговори на въпроса. Каза ми ако искам, да ги пускам. Не ми и каза кои. Само 2-3 каза и нито обясни на кой ден от цикъла, нито нищо.
Ще кажеш, че някакви тайни в карах да издава. Grinning
 Така и не пуснах нищо.

# 572
И на мен ми се стори странно, затова ще търся друг лекар. Въобще не ми обръщаше внимание на симптомите, само за това ТСХ се хвана, каза ми, че цял живот ще ги пия и това е.

# 573
  • София - Варна
Може би само ще си загубиш времето, както се вижда.
Каза ми за екстрасистолите и тя да съм ходела на ЕФИ. А това е много сериозно изследване на сърцето.
И тя, като другите, на въпроса защо аритмията ми минава при добра терапия за ЩЖ, отговори, че е или плацебо, или случайност.
Вече ми е смешно.

# 574
  • някъде
Човече, отиди при гинеколог и поискай да ти пусне половите хормони Peace ТАТ не видях да си изследвала /не, че аз много ги разбирам нещата Embarassed, но при мен точно той е завишен 5-6 пъти над нормата/. И моето ендо не каза нищо за ИР, но понеже настоях, а и във фамилията имаме такива случаи, ми каза само имунореактивен инсулин на гладно да пусна.......но аз направих обременяване с глюкоза и трикратен инсулин. Вярно, скъпичко е, но си пусни и това.
Аз не знам какво да правя Tired, нищо не разбирам от всички тези неща, толкова ми е объркано всичко, отделно и една група чета от време на време във фейса, но..... всичко ми е мазало. Назначила съм си някаква терапия и изобщо не знам какво трябва да постигна, кога какво да пускам, за какво да следя ooooh!
И на Изабела Уенц си изпринтих избраното от книгата, и като започна да чета ме стяга шапката и зарязвам всичко. Ами нищичко не схващам и не разбирам, и като чета още повече се нервя Sad

# 575
  • Бургас
Няма значение дали се поема, въпросът е да се види цялостната картина...
Имам и окосмяване по лицето и шията, каза, че е от други хормони, ни тях не пожела да ми пусне  Tired

Хормони във връзка с подобни проблеми са силните андрогени -андростендион,17 ОН прогестерон ,DHT.
Между 3-5 ден от цикъла може да пуснете LH и FH хормоните,евенуално да няма проблем с поликистоза,но тук вече решаващ е ехографски преглед ,симптоматика и възраст.
Хубав ден!

# 576
И аз съм споделяла, че едва едва ми пускат изследвания и вече съм се отказала да питам, и не става дума за такива по касата
То коментари, то чудо...
Само за натоварването с глюкоза знам, че натоварва организма и не е добре да се прави често и винаги. Но разни хормони и показатели и други неща....какво им пречи- не знам. ОК, дали ги пускам защото е модно или поради друга причина- какво им пречи че си ги пускам.

# 577
Тя да ми беше дала списък, пък аз и без касата ще си ги пусна, но въобще нищо...

avella, благодаря!

# 578
Човече, за кой град става въпрос?

# 579
# 580
Аз вчера си направих една 30 Мин. разходка пеша и накрая ме стегна гушата за пръв път от както минах на по-високата доза. Като се прибрах и след 20 мин нищо ми нямаше - възможно ли е само от малко физическо натоварване (ако това може да се нарече натоварване) да се влошава Хашимото?

# 581
При мен няма влошаване дори и от супер интензивен спорт. Напротив, чувствам се по-добре.

# 582
За това стягане и задушаване днес докторката ми каза, че не било от Хашимотото, ами невроза.
Но на мен хич не ми се връзва.
При мен се получава и когато съм в покой, изведнъж ме връхлита без причина. Понякога еднократно, друг път ме държи цял ден  Tired

# 583
  • София - Варна
Еее, айде стига бе! Това направо е като някаква конспирация. Всички с Хашимото сме с невроза. Ма няма нито 1 нормален сред нас.

# 584
Мдам. Няма да се върна повече при нея. Уж от Белия списък я взех...
Направих си списък с каквото съм решила да пускам, каквото може ще питам личната да ми го пусне по касата, другото си плащам и после с комплекта отивам при друг лекар за мнение.

Общи условия

Активация на акаунт