Боби, непременно намери време за "Втори шанс"
Направо се размазах с този филм
ама наистина много ми хареса да гледам в тандем любимите си актьори!
И Ози, и Нур са неотразими! Толкова добре си пасват, че дори определението "като ръкавица" е слабо. Прекрасни са- толкова истински, толкова точни, че ти се иска това от екрана да не свършва. Само ако знаеш развинтената ми фантазия каква романтика рисува във вилата, която Джем си е купил и колко щастливи са двамата с Ясето в нея. Све, суперски разсъждения! Чок сааол, татлъм!

Ама защо само на болното дете
– та тя направо съсипа и останалите си деца. Аз съм възмутена, че в най-хубавия миг, на най-обичното си дете, на първородния си син съсипа радостта, развали му празника.
Та душата на Фа ликуваше, толкова беше щастлив, че не знаеше как и по какъв начин да изрази щастието си и в този най-хубав, най-чакан миг.
Майка му- човекът, който заедно с него трябва да ликува, който трябва да му покаже, че се радва не по-малко от него самия, се просна на земята да играе театър и то защо- да накаже жената, която му е поднесла тази радост.
Поне един ден да я беше оставила да се порадва на щастието, да беше пожалила и детето си и него да остави да изживее пълноценно този съкровен и радостен миг.
Но нееее, тя показа, че егоизмът и е над всичко.

За Бегюм вече изказах предположенията си. Не вярвам да разболеят Емир, но не го и изключвам като вариант.

За Фики не ми е жал и няма да ми стане!
За мен той е егоцентрик – завистлив до върха на ноктите си. И егоизма и завистта ги е наследил от майка си.
И той точно като нея не иска да допусне, че някой може да бъде по-добър и по-способен от него, че някой може да бъде щастлив, че нещо може да му се изплъзне от ръцете. Доказателства-бол! Изплъзва му се фирмата- започна да вреди на брат си и на семейството си; изплъзва му се Ипек- изнасили я.
Какво ли още ни очаква?
Освен всичко това е и мекотело, което всеки може да върти на малкия си пръст. И за това има доказателства.
Да си спомним случката, която разказа Фа – как се е качил на дървото и не можел да слезе, а брат му, треперейки от страх да не го изпусне и нарани го е свалил.
След дъжд, качулка- като направи това, което не биваше ще я пита защо се е омъжила за него.
Ами той да беше я попитал още като видя, че го отбягва и не дава да я докосне, а не да и говори гръмки слова, че ще я чака да го приеме. И накрая пак съвсем лековерно повярва на поведението и думите и, че му е простила. Да, ама Ипекчи хич биля не се замисли какъв урок му преподаде
И аз изобщо няма да се очудя ако отново в определен момент, той си вземе това, което иска не по най-добрия начин.
Имам пред вид нещо съвсем различно- че ако нещо не е точно както той го иска дори да и посегне, да си изяде Джукестата някое кроше, което да и доразкраси мутрата. 
И сега предположенията ми за Адем. Моята развинтена фантазия е нарисувала следната картина: Вероятно Февзи, в желанието си да държи Рейхан далеч от новото му семейство е организирал нещата така, че да я оженят набързо за онзи Салих, който се оказва, че не е бил читав психически.
Салих е тормозел и Рейхан, и Адем, при това зверски. Факта, че Адем казва, че отмъщава за изживения ужас, който го е принудил да нарича баща един психопат, за мен говори, че точно Февзи е в дъното на нещата.
Той е знаел колко влюбена в него е Рейхан и че тази любов може да му навреди.
Искал е да я отдалечи максимално от Бурса, но ако я изпрати да живее и на края на света, тя винаги може да се върне и дори неволно, в случайна или предизвикана среща да изпусне поглед или дума пред някого и Есма да научи за тази тайна връзка- без значение бивша или не.
Бях писала преди, че Февзи вероятно я е заплашил и е поддържал тази заплаха. От последните събития и открехване на тайната разбираме, че не е заплашвал, а е действал.
Какво по-сигурно от съпруг-психопат! Този съпруг не би допуснал жена му да се върне в Бурса при роднините си и при старата си любов. А самата Рейхан не би посмяла да направи някаква крачка обратно в Бурса, докато Февзи е жив, защото той лично ще я върне обратно при съпруга и. 
Диляра не ми се коментира, но още в първа серия видяхме, че е лековерна и използвачка – та нали тя съветваше Сю да си опита късмета с Фа, да не се дърпа, а да се възползва, защото бил богат, пък и хубав на всичкото отгоре.
Сметна за глупави доводите на Сю, че той излизал с различни жени и бил чапкънин.
Сега друг е въпроса, че Фа се оказа Човек и то със сериозни намерения, но това пък подведе и лековерната Диляра да реши, че и Адем в случая е също като Фа човек и да се превъзнася за късмета си, че и тя е набарала златната рибка.
Естествено, че не става дума за чувства – тя просто е окрилена от възможността да получи наготово нещо, за което е мечтала. Прислугата, както във всеки сериал си е „на мястото“- слухтят пред вратите.
Ама такива ги правят господарите им.
Нали видяхме какви разпореждания дава Есма на Нур – и за Сенем, и за Рейхан.
Няма защо да очакваме по-различно поведение от другите. Всеки един се стреми да научи нещо, което впоследствие би му послужило за да спечели нещо или нечие благоволение. В случая, макар и не най-доброто, но Гюл, издавайки подслушаното от спалнята на Сю, си спести изгонването от конака.
Колкото и да не харесва Ипек, сега ще стане нейния човек тук и ще и се наложи да и помага в пъклените дела. Фа и Сю си ги оставям за друг коментар, че бая чаршаф пак опънах.

Keii, много благодаря!