Искам да кажа ... (116)_03.04-09.04

• 57 974
  • 836
  •   1
Отговори
# 435
Аз почвам да гледам за самолетни билети за Хамбург и Копенхаген. За хотелите не ми се мисли направо. То с тези цени на самолетни билети се лъже човек, че много евтино, защото обикновено струват по-малко от това, което трябва да платиш на летището, за да си оставиш колата на паркинг докато се върнеш. В Барселона билетите за автобуса от летището до центъра ни струваха два пъти повече от самолетните билети.  Mr. Green

# 436
  • София
Границата за обмитяване е 50 лв, а не 15 евро. Това е ок. 30 долара, зависи от курса.
Последният път обаче като поръчвахме, поръчката беше 36 долара и си я получихме направо в пощата. Подозирам, че на митницата им е омръзнало от пакетчетата от АйХърб и го дават, по-лабаво.

# 437
Границата за обмитяване е 50 лв, а не 15 евро. Това е ок. 30 долара, зависи от курса.
Скрит текст:
Последният път обаче като поръчвахме, поръчката беше 36 долара и си я получихме направо в пощата. Подозирам, че на митницата им е омръзнало от пакетчетата от АйХърб и го дават, по-лабаво.

Къде го пише това нещо? Simple Smile

Аз пиша за митническо освобождаване.
ЗАКОН ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ
Цитат
Освобождаване от данък при внос
Чл. 58.
(14) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Освободен от данък е вносът на стоки в рамките на разрешения безмитен внос, когато се:
1. внасят стоки на обща стойност не повече от 30 лв.;
Скрит текст:
2. получават малки пратки на стоки с нетърговски характер, изпратени от трета страна от физическо лице на друго физическо лице в страната, без последното да е заплащало за тях, на обща стойност до левовата равностойност на 45 евро;
3. внася лично имущество, получено като наследство;
4. внася употребявано лично имущество от физически лица, които преместват обичайното си място на пребиваване в Европейския съюз;
5. внася имущество във връзка с встъпване в брак;
6. внася употребявано домакинско имущество след приключване на временно пребиваване извън Европейския съюз;
7. внасят ордени, медали и почетни награди;
8. внасят образци на стоки с незначителна стойност;
9. внасят подаръци, получени в рамките на международните отношения;
10. внасят стоки, предназначени за лична употреба от държавни глави;
11. внасят стоки, предназначени за пострадали от бедствия;
12. (изм. - ДВ, бр. 101 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) внасят ковчези, съдържащи тела на починали, и урни, съдържащи прах на покойници, както и цветята, погребалните венци и другите предмети за украса, които обикновено ги съпровождат;
13. внасят материали за защита на стоки по време на превоз и слама за постилане, фуражи и храни за животни по време на превоз;
14. внася документация;
15. внасят учебни принадлежности, учебни пособия и друго домакинско оборудване за ученици или студенти;
16. внасят продукти, добити от селскостопански производител от имоти, разположени в трети страни, намиращи се в непосредствена близост до основното място на стопанска дейност на производителя;
17. внасят семена, торове и продукти за обработка на почвата и посевите за имот, разположен в непосредствена близост с трета страна, обработван от селскостопански производител, чието основно място на стопанска дейност се намира в съответната трета страна в непосредствена близост до имота;
18. внасят видео- и аудиоматериали от образователен, научен или културен характер, които се предоставят от Организацията на обединените нации или от някоя от нейните специализирани агенции, независимо от тяхното предназначение;
19. внасят предмети от колекции и произведения на изкуството от образователен, научен или културен характер, които не са предназначени за продажба и се внасят от музеи, галерии или други институции; освобождаването се прилага само когато стоките са внасят безвъзмездно или ако се внасят възмездно, не се доставят от данъчно задължено лице;
20. внасят лабораторни животни и биологични или химически вещества, предназначени за изследвания;
21. (изм. - ДВ, бр. 101 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) внасят терапевтични вещества с човешки произход и реактиви за определяне на кръвната група и тъканно типизиране;
22. внасят референтни вещества за качествения контрол на медицински продукти;
23. внасят фармацевтични продукти, използвани при международни спортни прояви;
24. внасят стоки от държавни организации, благотворителни или филантропски организации, получени безвъзмездно от тях;
25. внасят стоки от институции или организации, получени безвъзмездно от тях, за подпомагане на слепи лица и други лица с увреждания;
26. внасят печатни рекламни материали и предмети с рекламен характер;
27. внасят стоки за използване или консумиране по време на търговски изложения или други подобни прояви;
28. внасят стоки с цел изпитване, анализиране или проучване;
29. внасят пратки, предназначени за организации за защита на авторското право или за защита на правата на индустриалната и търговската собственост;
30. внасят издания с туристическа информация;
31. внасят гориво и смазочни материали, намиращи се в стандартните резервоари на сухопътните моторни превозни средства и в специални контейнери;
32. внасят от упълномощени за тази цел от компетентните органи организации за използване при строителството, поддръжката или украсата на гробища, гробове и паметници на жертви на война от трета държава, погребани в Европейския съюз.

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 13:21 от Зимна Утрин

# 438
http://cdftravel.bg/
Аз от тук се изкушавам от оферти с полет+хотел, но като умножа по 2, и като сметна и джобните и ми се отщява.

# 439
  • София
Зимна утрин, наистина не съм сигурна откъде го знам. Обаче последният път наистина дойде на пощата, а отгоре пишеше 30 долара или нещо близко. Сигурна съм, че винаги внимаваме поръчката да е за около 30 долара и последният път чак след като поръчахме, мъжът ми ми каза, че е превишил и е 36 долара и че ще ни викат на митница. Е, не ни викаха. Получихме я в пощата.

# 440
Зимна Утрин, 30 лева, а не 50 е долният праг. Като в тази сума влиза и стойността на услугата за доставка и застраховка, ако последната я има. За стоки на стойност над 150 евро се дължи и мито, отделно от ДДС.

Тук има обяснени подробности:
http://www.1lev.com/bgpost-dds-pratka-mito.htm

# 441
Чек, не мрънкай за хотелите, защото са по-евтини от тук, а като видя цените на полетите и позеленявам от завист Simple Smile.

Жаки, кажи какъв е продуктът моля, ако искаш и на лична.

# 442
Чек, не мрънкай за хотелите,

Абе като гледам как е в Копенхаген, за мрънкане си е.  Laughing Цените на полетите са за завист наистина.

# 443
Пробва ли хотелски апартаменти? Обикновено са по-евтини.

# 444
  • София
Зимна Утрин, 30 лева, а не 50 е долният праг. Като в тази сума влиза и стойността на услугата за доставка и застраховка, ако последната я има. За стоки на стойност над 150 евро се дължи и мито, отделно от ДДС.

Леле, то много сложно станало. Ние как сме минали метър? Последният път поръчвахме септември-октомври.

# 445
Сложно е ами. С една съфорумка се чудим тук как да преметнем системата, че да си поръчаме по един уред от САЩ, чиято цена е такава, че само ДДС и мито отгоре му трябват.  Crazy Не ни се получава засега.  Mr. Green Тя даже го добави уреда в "количката" си като писа адрес за получаване в Англия и направо ѝ добавиха ДДС-то към цената.
Остави САЩ ами в недалечно бъдеще най-вероятно ни чака същото с доставките от Англия.

# 446
Зимна Утрин, 30 лева, а не 50 е долният праг.
Скрит текст:
Като в тази сума влиза и стойността на услугата за доставка и застраховка, ако последната я има. За стоки на стойност над 150 евро се дължи и мито, отделно от ДДС.

Чек, и аз това казвам. Laughing
Когато стойността на поръчката е до 30 лв., не се включва доставката. Над 30 лв. се плаща ДДС и върху доставката.

# 447
Чек, а ако ви го купя и изпратя като "ползван" подарък?

# 448
  • София
Сложно е ами. С една съфорумка се чудим тук как да преметнем системата, че да си поръчаме по един уред от САЩ, чиято цена е такава, че само ДДС и мито отгоре му трябват.  Crazy Не ни се получава засега.  Mr. Green Тя даже го добави уреда в "количката" си като писа адрес за получаване в Англия и направо ѝ добавиха ДДС-то към цената.
Остави САЩ ами в недалечно бъдеще най-вероятно ни чака същото с доставките от Англия.

За Англия съм оптимист. Те ще се борят за същите търговски условия както досега, защото иначе са живи-умрели. Знаеш ли колко автомобилни завода в ЮК бълват производство за Европа? Мито и ДДС и са непродаваеми!

# 449
Чек, а ако ви го купя и изпратя като "ползван" подарък?

За подаръци е друго и стойността до която не се плаща ДДС е по-голяма, но пак не минава като нищо. За ползвани и поовехтели стоки минава без нищо, но като е в целофанче няма как да се направят, че спят митничарите.  Laughing Зависи де. Аз съм получавала пратки на по-високи от позволените стойности направо по пощата без да гледат нищо служителките. Би трябвало да ме питат за фактура или разпечатка от PayPal примерно.

Жълто Цвете, те може да се борят, но няма да се преборят. Не съм оптимист за Англия аз. Засега надминават и най-мрачните ми очаквания. С Малта имат за сто години напред двустранни споразумения за реципрочност, така че тук няма да ме засегне плащането на ДДС и мита за стоки от там, но това важи само за тук и евентуално другите им бивши колонии.

Общи условия

Активация на акаунт