Правата на децата ни с ТЕЛК!

• 125 511
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Искам да попитам дали тази година също има данъчни облекчения за родители на деца с увреждания? Ако има, бланките същите ли са? Благодаря предварително

# 481
Искам да попитам дали тази година също има данъчни облекчения за родители на деца с увреждания? Ако има, бланките същите ли са? Благодаря предварително
Има. Мисля, че са същите.
П.П. Подай и по двата члена - и за дете до 18 и за дете с увреждания. Така ми казаха от НАП.

# 482
  • София
Формулярите би следвало да са на сайта на НАП. Сега погледнах - старите са.

# 483
Здравейте имам следното питане имам дете с Телк 70% с право на чужда помощ.Каква парична помош ни с еполага?Тъй като от социалните ни казаха един път  450 после като подавах документите  350 и в крайна сметка ни плащат 450 лв но ми казаха ч еможе да има грешка и д аме карат да връщам пари .Благодаря

# 484
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
П.П. Подай и по двата члена - и за дете до 18 и за дете с увреждания. Така ми казаха от НАП.
От Човешки ресурси на нашата фирма ми казаха да попълня само за дете с ТЕЛК. Номерът й беше 22г мисля. По член 49, но точките не ги помня.

# 485
От Човешки ресурси на нашата фирма ми казаха да попълня само за дете с ТЕЛК. Номерът й беше 22г мисля. По член 49, но точките не ги помня.
Аз питах в НАП, защото подавам за 2 деца - една по 22в, за детето без увреждания, и една по 22г, за детето с, и затова се чудих какво да пиша в 22в. Така ми казаха, така ги попълних, Ще видим после какво ще върнат на ММ, че аз бях до ноември в майчинство и няма на какво да ми приспадат.

# 486
Подават се и двете декларации за детето с ТЕЛК.

# 487
  • с.Николово, обл. Русе
И аз подавам двете декларации за детето си с ТЕЛК.

# 488
Бихте ли ми казали каква е процедурата за реоценка на дете поради влошаване и какви изследвания трябва да подготвя?

# 489
Здравейте, днес излезе решението за преосвидетелстване от ТЕЛК; от 60% е свален на 30%,нямам причини за обжалване ще си остане така. Да сме живи и здрави  Praynig Въпроса ми е, имаме ли право да ползваме безплатната годишна винетка или всякакви помощи отпадат при този процент. Извинявам се ако е коментирано някъде   Blush

# 490
Всичко отпада.

# 491
 bouquet благодаря за бързия отговор Hug

# 492
Моля, кажете ми какви документи се подготвят за реоценка или преосвидетелстване.

# 493
Здравейте!Ще се явяваме на ТЕЛК за пръв път.Пристигна писмо с датата на явяване.Не ми е много ясно какви документи е нужно да нося...Искат етапна епикриза,преглед на специалист и епикриза в оригинал от болничен престой.Реално това са документите с които кандидатствахме.След като останаха при тях,аз какво трябва да нося?Детето е на 6 г с диагноза хиперактивност с дефицит на внимание.

# 494
Същите документи отново.

Общи условия

Активация на акаунт