Добре дошли в Люлин! Тема 30

• 94 948
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
В Люлин май няма такова... Иначе- "Брит консулт", но те са в "Изток", близо до хотел Плиска и метростанция "Жолио- Кюри'.

Всъщност- "Астра" май имат и това, но не знам нито цени, нито нищо. Иначе това е в Силвър-център, на последния етаж.

# 181
Привет и весела ваканция на вече завършилите.
Моля споделете мнения за летни занимални за ученици (1 клас) в Люлин.
Записахме нашето в Орфей в 56-то училище, но организацията и всичко е ужас.
Синът ми се обади днес и ме молеше да го взема още на обед. Та търся някакви варианти.

# 182
  • София
Вижте школа Астра в Силвър център,имат лятна занималня.Аз търся частен учител по БЕЛ за подготовка след 7 клас,ако може от квартала.Принципно съм го записала 1 път седмично на школа, но знам,че без учител няма да стане.Благодаря, ако искате пишете на лични Hug

# 183
Има и в Калпазани, и една в блока на културен център Люлин, на гърба, забравих как се казва.

# 184
  • София
posh_, и ние вчера се дивихме на тоталната липса на организация на занималнята Орфей - която НЕ е към 56-то училище, държа дебело да подчертая, че да няма заблудени. То каква ти ужасна организация - няма никаква организация просто. Добре, че в един момент се появи заместник-директорката, та ги натисна за някакъв ред. Признавам си, че аз не съм изненадана въобще. Цялото им поведение до момента е суууупер неорганизирано и всяка втора дума е как можеш да си платиш таксата, а още нямат никакви документи, които да дадат в замяна. Изумена съм, че са събрали дори 1 лев, а много хора си оставиха парите без нищичко, нищичко, нищичко насреща, записани на хвърчащо листче в нечий джоб... Аз обаче и на родителската среща, и вчера в двора, видях деца и родители, които идваха не за първа година и бяха доволни и децата търсеха учителките да ги поздравят. Което ми навява мисълта, че просто организацията sucks a lot, но учителките може би са свестни. За момента продължаваме, пък ще видим. Край мен някои родители си промениха мнението и записаха само за 1 седмица, търсейки алтернатива...

п.с. ето я нещастната им страничка във Фб с 41 харесали я, неособено поддържана, където единствено бяха "обявили" родителската си среща... нищо, че имат сайт и телефони и мейли на родителите... абе срам и позор в днешно време - дори не си бяха дали труда да се разходят и да лепнат едно обявление в училището, камо ли да уведомят когото и да е, напр. охраната... https://www.facebook.com/schoolorfei
Страничката поне има опция Follow,  че не е за харесване :/

# 185
  • София
Някой може ли да ми препоръча магазин за маркови  парфюми в Люлин. Да са оригинални, не някакви фалшификати. Зная един в началото на 9 част и за друг не се сещам, но там има и козметична
част и не зная доколко подържа богат асортимент марки.

# 186
  • София
В Хит има парфюмерия, ако не се лъжа беше "Драка".

# 187
Аз парфюми си поръчвам само от enzo.

# 188
В Хит има парфюмерия, ако не се лъжа беше "Драка".
Blick Peace

В ДМ (в МОЛ-а и Силвър център) също има, макар и по-малък избор.

# 189
  • София
Благодаря, ви! bouquet

# 190
  • София
Честито на всички приети първокласници  Hug  И всички останали по-големи деца  Heart Eyes
Ние сме в 96 СОУ.

Превод и легализация има в езикова школа Астра в Силвърцентър. Скоро ползвах тази тяхна услуга и съм много доволна  newsm10 Те имат и детска занималня.

# 191
За сега ще останем в Орфей, понеже не мога толкова бързо да се преорганизирам, но за юли и август ще търся други варианти.

# 192
Честито и тук на всички приети дечица! Стискам палци за желаното училище! Ние сме приети и в 56 с немски, и в 96 с руски, макар да ни е далечко. И сега се чудим. Пропуснах родителската в 56, бях ангаже и не можах да отида. Някой отзиви за 56то немския като база, обучение? В 96 занималните следобяд не знам дали не са смесени.

# 193
  • София
Тази година немският в 56-то е бил доооста силен. На фона на английския, който е практически нищо, просто съвсем се набива на очи. Базата е като за всички първокласници - в момента немската паралелка е 1 Ж - в коридора на 1 етаж веднага след завоя. Ако те интересува нещо конкретно за 1 клас в 56то - питай, моят човек тъкмо го завърши  Mr. Green

# 194
И моето дете завърши първи клас в 56-то. Доволна съм, но аз не съм критерий, не изтерясвам при първото контролно нашарено в червено, не държа учителката да пърха около моето дете и да ахка и охка колко е велико, нямам претенции, ако му се скара, когато си го е заслужил. Държах да се чувства добре в класа си и да си намери приятели. Така и стана, но и моят е адаптивен, от много малък е по ясли и градини, а не гледан вкъщи и лесно се адаптира и към учители и към деца. Като цяло случихме и на класна, но аз да съм й се обадила два пъти за цялата година и то покрай зеленото училище, когато ходеха.
Базата е ок, като всяко държавно училище. Имат мултимедия в стаята. Столът е ок, синът ми поне си изяждаше всичко и казваше, че му харесва. Занималнята е до 17:30,но ако не успеете да стигнете навреме, защото повечето хора работят до по-късно, децата чакат във фоаето при охраната. Същото важи и за оставянето сутрин , ако започвате рано работа, може детето да чака класната при охраната.

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 07:03 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт