Пролетта настъпва вече и за ЮЛСКОТО човече!

• 52 031
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Аз нищо няма да решавам за раждането - каквото кажат докторите Simple Smile Ако може нормално - нормално, ако пък трябва секцио - така да е Simple Smile

# 571
Здравейте, в петък бях на лекар. Малката вече е 2,340кг 😊. Малко се притесних, защото лекаря ми каза, че плацентата ми е  3та степен на застаряване  Sad  За сега нямало проблем,бебка се храни нормално, но вече съм на преглед по-често, за да я следи как е и дали наддава. Някой имал ли е такъв проблем,ако да нека разкаже малко повече, защото наистина съм притеснена Sad  В 34г.с. Съм, а четох, че е нормално плацентата да стане тази степен чак след 37г.с.

# 572
DiBella аз пък четох, че след седмия месец много бързо се сменят степените на плацентата.  Не се притеснявай. Щом докторите са казали, че се храни нормално всичко е наред. Имах приятелка, която пушеше по кутия цигари(не казвам че в твоя случай е така) и при нея това беше причината бързо да и се застари. Но дори преноси, и момченцето вече е на три години без проблеми. Тя дори не ядеше нищо здравословно. Главно тестяно и пържени картофи. Така че недей се стресира допълнително:) също четох че определени храни помагат на плацентата да се пречиства, така че ако това ще те успокои, пробвай ги. Аз например хапвам лимон всеки ден, и се оказа че помагало:)

# 573
DiBella аз пък четох, че след седмия месец много бързо се сменят степените на плацентата.  Не се притеснявай. Щом докторите са казали, че се храни нормално всичко е наред. Имах приятелка, която пушеше по кутия цигари(не казвам че в твоя случай е така) и при нея това беше причината бързо да и се застари. Но дори преноси, и момченцето вече е на три години без проблеми. Тя дори не ядеше нищо здравословно. Главно тестяно и пържени картофи. Така че недей се стресира допълнително:) също четох че определени храни помагат на плацентата да се пречиства, така че ако това ще те успокои, пробвай ги. Аз например хапвам лимон всеки ден, и се оказа че помагало:)
много ти благодаря, за успокоението. Ще прочета повече за храните, които е полезно да се ядат. И аз четох за цигарите, не съм пушач, нито имам проблеми с кръвното или пък диабет, които са повечето причини за преждевременно стареено, но явно има и други  Sad Много се надявам всичко да е наред Simple Smile

# 574
Някои доктори смятат измерването на степента на зрялост на плацентата за метод, който е отживелица. Вече всички гледат кръвотока, налягането в маточните артерии и това как се изхранва плода. Щом и беб не изостава, не се притеснявай  Peace
Но си следи нещата изкъсо  bouquet

# 575
Искам и аз да се оплача. В 31 седмица съм и досега не съм имала кой знае какви оплаквания от бременноста. Но последните два три дни се чувствам много отпаднала. Тежи ми и имам доста силни болки в пубисната кост. Ако съм легнала докато се раздвижа направо имам чувството, че някой ме мачка отстрани с менгеме. Плюс имам и прищипан нерв който напоследък се проявява и той. Гледам да имам движение, но краката ми изведнъж от нищото толкова отекоха, че дори и маратонките са ми неудобни. Бебето е супер подвижно и принципно това трябва ме радва. Ама пустимо реших да прочета уж да се успокоя, а се оказа че можело да не му стига кислород. Кажете ми как да спра да мисля глупости? На масаж мислех да отида ама дали е добра идея? Някакви идеи как да успокоя ума си, за да преживея тези вероятно нормални симптоми???  Остава ми месец и две седмици до финалната права и ако трябва само да лежа, ще се побъркам. Не съм такъв човек, свикнала съм да съм активна.

# 576
  • Sofia, Bulgaria
Според мен симптомите ти са нормални. Аз имам болки в мулкулите и таза нощем като се въртя,  краката ми се подуват,  вече дори сутрин ставам подпухнала. За подуването Аг ми каза да си следя кръвното и ако то е ок,  няма проблем.
Мисля че тези неразположения са нормални за този етап,  все пак бебчетата вече са големи и им е тясно,  а на нас тежко Simple Smile

# 577
Mandarincheto, моя позната масажистка (добра) отказва каквито и да е масажи на бременни... Аз исках да ида на лечебен за гръб (боли ме от 5ти месец), но каза, че няма да ме вземе... Противопоказно било.

Сутрин пръстите на ръцете са ми като кебапчета Crazy Добре че не е някаква жега, че щях да трупам кило вода на ден сигурно.
Поне апетит нямам пу-пу. Дори този за сладки глупости изчезна (не успях да му се поддам, защото мъжкият фактор вкъщи е голям цербер  Mr. Green) Дано финиширам с поносима цифра качени килца. Както съм и ниска, почват много да ме дразнят коментарите на знайни и незнайни хорица. До момента съм +10.5кг, а наистина не ям значително повече от преди. Затова пък всичките са на г*з - двоен е станал, крака и корем (разбира се). Ц*ци йок  Mr. Green   Кво да се прави...

# 578
И аз се присъединявам за това,че в 30 седмица съм загубила доста от жизнения си тонус и почивката е важна част от деня,без която не мога.В момента,в който се покажа на слънце и виждам как китките и глезените ми се подуват,затова ще се крия колкото мога.Когато се раздвижвам и почивам на всеки 40-50 минути се чуствам добре.
Но си мисля,че ако го нямаше неудобството от бременността,нямаше да искам да родя Wink

# 579
Здравейте!Вчера ходих на ЖК и съм мн притеснена Sad 34г.с. съм а бебчо тежи вече 3кг.

# 580
А защо си притеснена ? И ние вървим така горе-долу ....

# 581
Здравей,Пирон,според мен нямаш повод за тревоги.Размерът и килограмите на бебето рядко ги познават. Определянето на теглото му е някакво средноаритметично според изчислената плътност на тялото му,която не е еднаква в отделните му части.
Ако искаш пробвай да отидеш някъде другаде на преглед,ще видиш,че ще ти посочат други мерки/кг.

# 582
Да аз в рамките на една седмица ходих на две различни места проста за да видя и на двете места дава различни мерки и двамата доктори казват че това не е кантар и няма как да се определи с точност и че апаратурата винаги дава отклонения.

# 583
Изобщо не знам защо ги казват тези килограми дори и защо им се връзват всички. Може да има големи отклонения.

# 584
Здравейте момичета. Нещо позамря темичката, а края наближава 😃
Аз вече съм в 45 дневния болничен и започвам да се подготвям по малко. Ходихме по магазините за количка, нищо не си избрах 🤔
Как са вашите бебоци, моето диване не спира да се върти и рита, чак на моменти боли. Много е активна, не знам дали е нормално...Иначе в 33гс е 2кг.Което пък ми изглежда малко, предвид, че според разни сайтове трябва да е около 2,5 кг в тази седмица..но както сте писали, това е относително, зависи как измерят.

Общи условия

Активация на акаунт