Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-16

• 120 197
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
г-жо Томева и Чиана 2003 отговарям ви тук за последно от уважение към Вас. Следващите ми постове ще огранича в темата "След депозитите накъде?"

Имам приятел застраховател, на който винаги му се случват страхотии - ту ледена висулка ще падне пред него, Ту кола без малко да го блъсне, Ту нещо друго и в заключение винаги казва - Е Добре че си имам застраховка. Продава си бизнеса човека, няма как да му се сърдя. Така и на Томева няма как да се сърдя че все на клиентите и се раждат деца и яко търсят тристайни в най-застаряващата и с намаляла раждаемост страна! И само да попитам вие Томева имате ли образование подходящо за работата и съветите които ръсите, защото половината ми безработни приятели в Сф, миналата година станаха брокери и вече МНОГО разбират от имоти. Та любопитно ми е какъв е вашия ценз за да препоръчвате едни активи пред други? Иначе без образование и продавачката в Била мога да нарека брокер на кокоши яйца или сирене!

Мили дами, ако Ви е трудно да говорите за изброените по-горе градове, разкажете ми за инвестиралите в имоти във Видин, Лом, Троян, Плевен, Калофер, Сопот и въобще в цяла България. Има в БГ 3-4 града дето към тях се стичат последните останали българи мислещи да останат в страната и всички брокери, както орките бранеха Мордор, така и те се кълнат че там имотите все ще поскъпват и видиш ли след 20г ще са с 50% по-скъпи(нали така ЧС?). Забравете ги тези филми мили дами - поточетата ще пресъхнат скоро по скоро мислете как ще плащате такса смет скоро в турски лири Wink:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/04/17/2954459_bulgariia_moje … rjava_na_erdogan/

Скъпа Чиана за разлика от тухлите които не можеш да вземеш под мишница, една компания винаги може да пренесе централата си в друг град или страна. За пример виж Англия, десетки банки и други фирми вече се местят в Европа за да остане бизнеса им в ЕС, но апартамента си в Бирмингам, няма как да пренесеш в Париж. Wink
Поздрави и умната!

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 15:28 от kokopapa

# 211
Е, писаното от теб за пореден път са пълни глупости, и макар и да видя, че никой не ти се връзва, то не спираш да ме забавляваш. Не ти разбирам тъпите съкращения и не ме интересуват, бях си помислил, че ДПФ значи допълнителни пенсионни фондове, в които задължително се осигуряваме всеки месец с 5% от осигурителния си доход. За тях имах предвид, че не можеш да изтеглиш 1 стотинка от тях. Те обявяват някаква доходност, между другото в момента доста под 8%.
За останалото, виж първо своето ниво, преди да оценяваш нивото на другите. Колкото до четенето, всеки има нужда да чете, но като гледам, най-голяма е тя при тебе:) Тръгна и за ценза на Томева да правиш внушения, то точно това показва нивото ти какво е. Да се държиш пренебрежително към хора, които не си виждал и идея си нямаш за нивото им, е много лош атестат. Ако от писаниците ти личеше да си финансов гений, хайде щяхме да кажем, невъзпитан е човекът, ама поне има някакво покритие.
А то приказките ти са точно на циганче на битака, което ме убеждава да играя на "тука има, тука нема" и как непременно ще спечеля. Пишеш точно като търговец на Капалъ чарши, който се опитва да пробута фалшив персийски килим. Тук аудиторията е значително над това ниво. Сбъркал си мястото:)

# 212
  • София
Татко Мецан, ти си писал за ЗУПФ, който е с лични партиди и задължителен за всички,  родени след 1.01.1960. Тези не можем да пипаме до определено време, с малки изключения! ДПФ е доброволен, отново с лична партида, несеквестируем и доста използван от хора със задължения, напоследък. Имаха срив, но, колелото се върти. Който не се поддаде на истерията и не изтегли в ниското, вече се върнаха доходностите. И за 2016 моят е със 7, 8 %. За мен е добре.
Иначе гледам интересно е в темата последните дни!

Кажете сега, по повод имотите, чудя се да продам един в Х. Димитър,  60 кв., панел.... Как да му определя цената в момента...?

# 213
Татко Мецан, ти си писал за ЗУПФ, който е с лични партиди и задължителен за всички,  родени след 1.01.1960. Тези не можем да пипаме до определено време, с малки изключения! ДПФ е доброволен, отново с лична партида, несеквестируем и доста използван от хора със задължения, напоследък. Имаха срив, но, колелото се върти. Който не се поддаде на истерията и не изтегли в ниското, вече се върнаха доходностите. И за 2016 моят е със 7, 8 %. За мен е добре.
Иначе гледам интересно е в темата последните дни!

Кажете сега, по повод имотите, чудя се да продам един в Х. Димитър,  60 кв., панел.... Как да му определя цената в момента...?

БЛАГОДАРЯ ТИИИИИ!
Вече си мислех, че само (изтрито поради чувствителна аудитория) са останали в този форум. 7,8% доход в БГ, хм я кажи кой е тоя фонд че сигурно продава наркотици, да кажа на татко Мецан да изпрати НСБОП ха ха ха! Шегувам се.
Не знам как да го оцениш, но ако имаш шанс разкарвай го - до преди 2 години банките бяха забранили в офисите им да се споменава думата панел. Сега пак за малко явно са заслепени - така че се възползвай! Успех!

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 17:39 от kokopapa

# 214
  • София, Bulgaria
Спокойна, интересно стана, даже не усетих задръстването покрай Ихтиман... Joy Joy Joy

Иначе, за апартамента в Хаджи Димитър, смятам че тази година е много добра за продавача, а и апартаментът е панел, при положение, че няма да го ползвате/ ако е така/ аз бих го продала, особено ако имам и друга идея за парите.
Преди 3 седмици купих 3 ст. панел в 106 бл. ет.5 за ремонт за 62000Евро, при офертна 68 000Евро. Смятам , че договорихме много добра цена за купувачите. Оценката / ползвахме кредитиране от банка/ проучих 3 компании за лицензирани оценки, нагласата беше 66-68 000 Е.

kokopapa, банките винаги са финансирали панелите даже и в кризата. Някои от тях имат претенции панелът да е след 80-та година, иначе 85% от оценката/ колкото и за тухла/ винаги са давали почти всички, само една или две дават 70%, но те не са от силните при ипотечно кредитиране.
Останалите ти писаници, просто ще подмина с усмивка, която много ми отива..така казват всички.. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 17:27 от tomeva

# 215
Вече си мислех, че само малоумници са останали в този форум.

Мислиш ли, че обидите правят позицията ти по-солидна?  newsm78
Или внушенията, до които прибягваш? Имам предвид това "те се кълнат че там имотите все ще поскъпват и видиш ли след 20г ще са с 50% по-скъпи(нали така ЧС?)". Аз никъде не съм писала какво ще стане с имотите след 20 години. Писала съм само какво е станало през изминалите 20 години. Хващаш ли разликата? Май не, защото ти само пишеш какво ЩЕ става и съвсем съзнателно пропускаш какво е станало през миналите 20 години.

# 216
  • София
Ох, тежки думи бяха това за "малоумниците"  Confused
Имаш още хляб да ядеш в начините за защитаване на позиция.
В обучението ви на брокери/посредници не влизат ли часове по "водене на търговски преговори", "етикет" и т.н. Явно нивото в България не е достигнало белите страни с прилична раждаемост  Embarassed. Всеки който си сложи костюм и говори в трибуквени съкращения се мисли за повече от останалите. Жалко  Money Mr. Green

# 217
  • София
Томева, заедно сме били на 40-я км. Можеше да пием по бира  Mr. Green
Благодаря за съвета, не го ползваме, не сме го и ползвали, просто беше адски изгоден в края на 2014. И този е 5ти от 6 етажа. Детска, спалня, холокухня, баня, тоалетна, мокро помещение и тераса. Всичко сменихме - ел, ВИК, дограми. Сега го измазаха, др.седмица ще слагат плочките в банята. После ще ви покажа, че не съм го виждала от мин.година.

# 218
  • София, Bulgaria
Томева, заедно сме били на 40-я км. Можеше да пием по бира  Mr. Green
Благодаря за съвета, не го ползваме, не сме го и ползвали, просто беше адски изгоден в края на 2014. И този е 5ти от 6 етажа. Детска, спалня, холокухня, баня, тоалетна, мокро помещение и тераса. Всичко сменихме - ел, ВИК, дограми. Сега го измазаха, др.седмица ще слагат плочките в банята. После ще ви покажа, че не съм го виждала от мин.година.
Прилича ми на 2ст. преустроен на 3-ст...

# 219
Добре де, защо всички скочихте 'върху' kokopapa ? Тъкмо стана интересно и вие няколко скачате Simple Smile

# 220
  • София, Bulgaria
Добре де, защо всички скочихте 'върху' kokopapa ? Тъкмо стана интересно и вие няколко скачате Simple Smile
Да не си още на Ихтиман и ти е скучно?  Joy

# 221
Вече си мислех, че само малоумници са останали в този форум.

Мислиш ли, че обидите правят позицията ти по-солидна?  newsm78

Ох, тежки думи бяха това за "малоумниците"  Confused

Не се впрягайте, под "малоумници" той имаше предвид само и единствено мен. Не е насочено към вас, така си мисля.

# 222
  • София
Защото в стремежа си да зариби някое мамче се изнервя и обижда потребителите.
Не знам кой го е заблудил за нивото на потребителите във форума.
Разбирам, че му искат нови клиенти.
Чак ми е жал - няма празник или делник за него.
Дращи ли дращи точно на ниво от "Тука има, тука нема".

# 223
  • София
Прилича ми на 2ст. преустроен на 3-ст...
Да, класически двустаен,  с кухня подходяща за детска и голям, полуизползваем хол. Правим го "модерен", с кухня в хола. А килерът става мокро, т.к. така или иначе прекарвахме тръби за кухнята.

# 224

Да не си още на Ихтиман и ти е скучно?  Joy
[/quote]

Утре ще се прибирам. Задръстванията не ме кефят нещо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт