Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-16

• 120 188
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
По темата за оня Taтко... Абе, пич, аз си позволявам да пиша предимно тук, защото тази тема е за мами, които съумяват да си въртят домакинството,семейството, работата и купуване/продаване + отдаване под наем на апартаменти, което ме води до мисълта, че са интелигентни и оправни жени... Ти точно тук си влезнал да им даваш акъл и да ги оценяваш умствено?! Я марш в провинцията да лъжеш бабите, да ти мятат левове в кесии през балконите!

# 226
  • София
Здравейте,

след едногодишно търсене по всякакви сайтове, агенции и фирми вече, почвам да губя надежда и пиша тук, за да получа съвет. Ние като едно младо семейство си търсим тристаен апартамент в София( жална ни майка).

Преди 6-7 години нашите бяха взели един тристаен апартамент на зелено почти в центъра на София за 650 евро на кв. Стана със закъснения, защото тогава удари кризата. В последствие се оказа, че трябва да го напуснем и да си си намерим нов.

Почнах отново да търся такъв на зелено, тъй като имахме още време( бебето не се беше родило). Цените, както знаете, са доста по- различни сега. За луксозно строителсвто човек не може и да си помисли. За по- скромно от по- безизвестни фирми трудно можеше да се намери за около 750 евро на квадрат в централни, южни и югоизточки квартали, където и ние искахме. Работните места са ни там.

Обикалях половин София за да търся прясно започнати строежи, защото с брокери не ми се занимаваше( отделно даваха и лоши оферти). В крайна сметка се намери строител в Хаджи Димитър, който обяви много добра цена( около 700 евро на кв.). Благодат! Но както се очакваше, всичко се обърка и вече 8 месеца има запор на строителсвото в Хаджи Димитър, благодарение на наредба на кметицата на района.

Изповядах се!
Тъй като не искам да чакам вечно някви съдебни дела, се оглеждам и за други фирми, които строят и имат разумни оферти за апартаменти, които скоро ще стана.

Въпросът ми към вас е: някой знае ли подобни проекти и може ли да удари едно рамо, като ми каже имената на фирмите, които строят. Може да пишете и на лично.

Адът в София е пълен, човек да не може да си даде парите даже, всичко се изкупува като топъл хляб още преди да има чертеж. И то на какви условия...

# 227
Schatten, с банков кредит ли ще купувате?

# 228
  • София
Това зависи от сумата и срока за изпълнение. Идеята по- скоро е парите да се съберат на 100% докато блокът бъде построен. След това ще се тегли само за обзавеждане.

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 16:01 от Schatten

# 229
А в кои квартали търсите?

# 230
  • София
Като цяло се опитвам да не бъда много претенциозен, защото е трудно да се намери. Югоизточните квартали ни блазнят най- много. Това включва: Банишора на север, Лозенец и Кръстова вада на запад, Хаджи Димитър,  Слатина и Полигона на Изток и Студентски Град и Младост 3 на юг.
Аз лично най- много си харесвам Дианабад, Мусагеница и Младост 1( без да обиждам някого), най- вече защото се очаква да работя в този район дълго време.

# 231
http://prikachi.com/images/433/9098433Q.jpg Студентски град и Малинова долина

# 232
Този плакат стои от поне 1 година, някой проверявал ли е какво се предлага на тази цена?

# 233
Този плакат стои от поне 1 година, някой проверявал ли е какво се предлага на тази цена?
Аз се обаждах, започват строеж на границата на Ст. град и М. долина, където мо же да си договориш на тази цена https://static.imot.bg/photosimotbg/1/022/1c146902349360022_3.pic
Ню билдинг пропърти е фирмата

# 234
Момичета и момчета, да ме ориентирате за една цена, ако може - гарсониера, панелен блок, Младост 3, наоколо Кауфланд, две спирки на метрото, училище, община, поликлиника, малко паркче - това са плюсовете. Минусите - блокът е на много оживена улица и е шумно и прашно. Желаната цена е 50К евро. На мен ми се струва ОК спрямо цените на пазара, но приятелят ми ме натиска да кажа, че мога да дам 40К. На мен ми се струва малко нахално. Апартаментът все още не е пуснат в продажба. Имам лични отношения с продавача и това е в отговор на мой въпрос дали не смятат да го продават.

# 235
Момичета и момчета, да ме ориентирате за една цена, ако може - гарсониера, панелен блок, Младост 3, наоколо Кауфланд, две спирки на метрото, училище, община, поликлиника, малко паркче - това са плюсовете. Минусите - блокът е на много оживена улица и е шумно и прашно. Желаната цена е 50К евро. На мен ми се струва ОК спрямо цените на пазара, но приятелят ми ме натиска да кажа, че мога да дам 40К. На мен ми се струва малко нахално. Апартаментът все още не е пуснат в продажба. Имам лични отношения с продавача и това е в отговор на мой въпрос дали не смятат да го продават.

От една страна и според мен би било нахално, ако се срещате на преговори и нямате аргументи за свалянето, а го давате просто ей така, ако мине. Ако на мен някой купувач ми влезе така директно ще му посоча вратата. От друга страна какво ви пука, че сте нахални, ако сте готови да загубите сделката и играете вабанк? Нали с този човек сте се срещнали само за бизнес и после всеки по пътя си? Може пък онзи да е притеснен и номерът да мине.

При вас обаче явно имате работа с познат и това налага ограничения, но пък и отваря вратички. Не е нужно да постъпвате нахално, а просто спомени, че много ти харесва и ти самата би направила оферта да се споразумеете по приятелски като така ще спестите разходи за комисионна, ама за съжаление имаш само 40 000. Това е достатъчен намек и ако другата страна може да го приеме ще ти подскаже. Ако не са съгласни ще си замълчат и никой няма да изгуби лице.

Личното ми мнение обаче е, че да влезеш някому с контраоферта с 20% надолу без аргументи е леко дебелооко. Виж ако опиташ с 45 000 може и да стане, може поне да започнете и да се разберете за 47 000 (с оглед на спестените комисионни и време това ще е съвсем разумно).

# 236
Купих жилище, но все още чета темата от интерес. Но 50 000 за гарсониера в Младост 3? really?
П.С. Съжалявам, че нахлувам така, но не можах да се сдържа. Това ми звучи като фантастична цена.
Аз бих казала 40 000 без никакви задръжки (и това им изглежда страшно много).

# 237
и за мен цената е супер висока! Че и панел..  Tired
Има малки тухлени апартаменти по толкова. Да речем, че и квартала е от значение, въпреки че аз Младост не го харесвам. За мен нормална цена е максимум 35 000 евро и пак не бих ги дала.

# 238
Какво мислите за тази обява: http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b147505933041483 … k=2njdw4&f1=1

След мненията ви от преди няколко дни, майка ми се преориентира и прецени, че наистина бюджетът й е малък за това, което й се иска (поначало търсеше приличен двустаен след 75та в ЕПК или тухлен апартамент в хубав квартал, до 75-80 000 евро, в зависимост от състоянието). Това жилище е на по-ниска цена от бюджета й, но въпреки това ни се струва надценено към настоящия момент. Става въпрос за тухлена пломба от 93, ЖСК, между два панелни блока. Снимките дават добра представа за жилището, реалната площ е 48 м2 и отделно има някакво мазе. Плюсове: топло, вътрешен, изцяло с югозападно изложение и панорама към Витоша, има в близост училище, детска градина, супермаркети и метростанцията е на 550 метра, извървях ги с нормална крачка - 6 минути, блокът изглежда много стабилно и поддържано, чист е и видимо хората се грижат за него, има възможност за оформяне на три отделни стаи и да стане силно маломерен тристаен апартамент.  

Недостатък е, че е малко, с микро баня в стил къпеш се седнал върху тоалетната чиния, мини коридор, иска основен ремонт (ако го вземе, майка ми планира къртене на баня, хол и кухненски плочки, поставяне на съвременно обурудване на банята и евтини, но прилични гранитогрес и плочки, смяна на външната и на интериорните врати, реновиране на дюшемето, смяна на ВиК, смяна на ключове и ел. табло, на места се иска лека шпакловка на стените, латекс, нови осветителни тела и нови мебели в стил Айко). Освен това, колкото и да е близко до метрото, пейзажът е на типичния комунистически краен квартал с огромни панелни блокове (аз лично, за разлика от мъжа ми, не харесвам Младост). Имаше доста кучета около блока, които изглеждаха миролюбиви, ама знае ли човек - аз доста се стъписах, защото при нас бездомни кучета на глутници не съм виждала отдавна.

# 239
 48 квадрата за 60хил евро, не ми се струва много добра сделка, отгоре на това и стар панел.
Може би са решили да искат повече пари, защото изглежда е правено ремонт в апартамента. Изглежда, че има шпакловка, настилките са направени, кухнята са се опитали да я  понаправят , има  мебели в апартамента, може би са оправяли нещо по ел и вик инсталация, може да са сменили дограмата и т.н, тоест тип влизаш и живееш ако ти хареса или не ти се занимава с ремонти.
Но вие искате да правите основен ремонт, да махнете всичко и да си го направите по ваш вкус. В такъв случай е по добре да си намерите нещо, което не е ремонтирано, за да може да е на по ниска цена, или направо си вземете ново строителство.
Отгоре на всичко, казвате че дори не харесвате и квартала. А и цените доста ги надуха в Младост. Направо се учудвам защо изобщо още го мислите и не сте се отказали
А и 48 кв. маломерен тристаен, не го виждам някак освен ако не се спи прав в спалнята Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт