Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 007
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
Не знам каква му е цената на този-но съм виждала по аптеките пектин на цена 3-4 лв.Едва ли има голяма разлика между този и обикновенния. Не съм ползвала,но има рецепта за здраве със пектин,клеева тинктура и канела на проф.Мермерски. Peace
Взех си обикновен пектин на прах (този, който е за 3лв), трудно се разтваря и е много гаден на вкус. Смесвах го с канела и мед и все още не мога да го пия Sad А пък за този пектин, съм чувала че е с хубав вкус, за това питам.

# 421
Как стееее, момичета Hug
При вас вали ли? При мен - да и затова и няма да се спортува днес. Ходих до Лидл на пазар. Върнах се с две големи чанти - само плодове и зеленчуци. Всички сме у дома и плануваме ден, изпълнен с много мързел, плодове и салати. За мързела ще издържим всички, но със суровоядството... някой ще предаде четата до края на деня  Mr. Green 
За пектина - правила съм си няколко курса на прием, както на прах, така и на таблетки. Не забелязах някаква съществена промяна или усещане да имам след приема. Но аз само за проба го консумирах, нямала съм конкретен проблем за повлияване. Зная само, че в по-големи дози, извличаше някои ценни за организма вещества. Този пектин е комбиниран с витамини и минерали, вероятно има някаква връзка... Малко "солен" ми идва с тази цена  tooth

# 422
Момичета, някоя от вас има ли опит с емоционалното хранене?
 Попадали ли сте на достатъчно научно обоснована статия, свързана с него?
Емоционално хранене  според вас може ли да се дължи на нарушен хормонален баланс или е свързано емоционални личностни  проблеми?

Здравейте,
аз се интересувам от емоционалното хранене. И не само, то е в основата на излишните ми килограми.
Като гъба съм, която, когато е изпълнена с обич и смисъл, няма нужда от нищо повече, особено храна, а когато е изстискана от обида, несигурност, усещане за липса на обич в живота си, я напоявам с храна. Вкусна, обилна и на винаги на една ръка разстояние.
Чета и се интересувам от научната обосновка за проблема, в психологията се нарича хиперфагия. Искам да се опитам да си помогна сама, но е трудно. В темата откривам много искреност, коята ми е необходима. За да призная проблема си и да направя голяма крачка за неговото разрешаване.
Благодаря, че ви има.
Споделям една от многото статии, на които съм попаднала в интернет по темата:
http://ladyzone.bg/article/dieti/emotsionalnoto-hranene-podchine … a-chuvstvata.html

# 423
Значи ако гладувам няма да се топят мазнини и само ще свалям без да се вижда видимо по тялото ,а ако си ям смисъл да разбирам да се ограничавам от сладко,и разни боклуци и да си тренирам ще започнат да се топят мазнини и ще се вижда. Така ли?
Точно така, Бебс!
Ако ми дадеш височина и кг, мога да ти сметна едно примерно меню за ден, с достатъчно белтъчини, мазнини и въглехидрати. Ако се храниш разумно и тренираш, ще постигнеш чудесни резултати. Но БЕЗ глад!
И аз те моля за едно примерно меню за ден. Имам горчив опит с диетите от 14-годишна, за жалост и йо-йо е част от този опит.
Имам да свалям мноого килограми, 164 см - 95 кг съм в момента.
Омръзна ми да пълнея и отслабвам със 17-18 килограма за година, нагоре-надолу. Мисля, че е време да намеря нормалния здравословен начин на хранене за мен. На 42 години съм, а още го търся.

# 424
За емоционалното хранене и справянето с него:
https://gallery.mailchimp.com/be1b18ba0ae41a42ff98a63d5/files/IF … mc_eid=16168e425e

# 425
Много ми е трудно момичета!Бавно ,но славно затъвам Sad Преживявам тежка раздяла и само ям ли ,ям....Аз,която спортът е моят живот сега само си търся извинения да не спортувам и се натъпквам като за последно...Все си казвам,че от утре....Но.....Дано се съвзема по-бързо!

# 426
Много ми е трудно момичета!Бавно ,но славно затъвам Sad Преживявам тежка раздяла и само ям ли ,ям....Аз,която спортът е моят живот сега само си търся извинения да не спортувам и се натъпквам като за последно...Все си казвам,че от утре....Но.....Дано се съвзема по-бързо!
Сигурно всички тук сме минавали през такова тъпчене и освен, че сме се сринали самочувствието си със земята, друго не сме постигнали. Излез навън, движи се, не затривай себе си, заради раздялата.

# 427
  • София
Здравейте момичета  Hug
Христос Воскресе - много здраве, късмет и благоденствие на вас и семействата ви ви пожелавам  bouquet bouquet bouquet

Не съм ви чела, не съм се включвала - пълно затъмнение до днес. Сега навлизам веднага по въпросите

За емоционалното хранене - за съжаление по тази тема не мога да се включа, защото при мен нещата са точно обратно - ако съм под стрес изобщо не се сещам да ям, а да не говорим, че свалям буквално с часове. Особено, ако е стрес от работа. Но и при лични проблеми съм била по същия начин. Същото е и когато се влюбя. При мен яденето идва, когато съм щастлива и спокойна  Simple Smile

Скрит текст:
Минавала съм през тежка раздяла и знам, че в какъвто и период да си в момента, то този период е временен, но трябва да си минеш през него - няма как да го прескочиш. Човек е устроен така, че му трябва време да осъзнае какво се случва и да се нагоди към новия си начин на живот - да си изстрада мъката. Едни го правят по един начин - други по друг. Ти намираш утеха в похапването - ами да ти кажа честно и това не е нещо страшно. То няма да продължи вечно. Ако се депресираш и за това съвсем няма да можеш да се справиш. Моят съвет е просто да внимаваш, да не прекаляваш и да се опиташ да си намериш някакво интересно занимание, което е ново за теб. Щом редовно спортуваш, значи няма как да използваш спорта, като нещо, което да те заинтригува. Затова може да се опиташ да помислиш за нещо друго - някоя почивка, кулинарен курс, йога, тенис, разходки из планината /има такива групи/ или други места сред природата /природата действа наистина много успокояващо/ нов домашен любимец и т.н. Просто помисли какво би те направило щастлива точно в този момент - ясно е, че няма как да те извади от дупката, в която се намираш в момента, но поне ще те разсее  Peace
Ако имаш нужда да поговориш с някого - аз съм на линия  Hug

Момичетааааа, много, много лоша комбинация е ПМС + Великденски празници. Такъв погром направих с козунаци и кисело мляко, че буквално живеех на тях последните 5 - 6 дни. И като казвам погром, вярвайте ми, че си беше погром - 2 козунака + 2 кис. млека на ден, като към това добавим шоколади, бисквити, вафли и където, и какъвто въглехидрат ми се мерне пред погледа. Изобщо не искам да се качвам на кантар  ooooh! Замина ми всичкото гладуване. Щастлива съм, обаче че МЦ дойде днес, останаха ми 2 агнешки главички да ги изям и от утре с ММ започваме Кленовия сироп - 10 дни /дано устискаме/. После и захранването и да се влиза в ритъм, че ако се спъна сега ще се търкалям поне 500 м.

Сега се връщам назад да ви чета и ако има интересна тема, която съм пропуснала пак ще се включа. Усмихнат ден на всички  bouquet

# 428
Христос Воскресе! Party Hug Hug Hug

Жива съм, поражения нямам. В неделя изядох 1 тънка филийка козунак за закуска. Това ми бяха козунаците.  Laughing Ноо...Изкарахме празниците на едно много специфично място в Чехия, където 3 държавни граници се сменят за 20 мин. Хранехме се по прекрасни ресторанти в Полша- борш и пироги, в Германия бомбайска пуйка с къри и червена ряпа. Heart Eyes Подивяла съм по червената ряпа от около месец и я ям във всякаквъв вид. Живяхме във ферма (агротуристика). Децата бяха очаровани, там сме май за 4ти път. Видяхме новородени козленца на 15мин.  Heart Eyes За закуска - козе сирене, домашни яйца, абсолютна идилия. Ако нямах бронхит + конюктивит за капак (посетихме Бърза помощ в събота сутринта, че ми трябваше антибиотик) идилията щеше да е пълна. И на концерт свирих в неделя, да се похваля, че и герой излязох. Самопотупвам се по рамото.

От днес, Диди, от днес! Hug
Съчувствам ти за раздялата, да, тежко е, но не се самонаказвай. Точно сега му е времето да се обичаш най-много! Hug
Мисли за себе си, обуй си маратончиците и излез да потичаш, да видиш как избистря главата. bouquet

Вяра, ще се справиш!  Hug
Наистина ужасен ПМС! Пиеш ли масло от вечерна иглика? Аз го започнах преди седмица, но ефекта е поразителен. Не знам дали е плацебо, но май не.

# 429
Hug Hug
Не се оставяй да затънеш  Peace Пиши, споделяй, излей чувствата си и напрежението, което те "яде" от вътре. Много е тежко и много е трудно, но, както се казва - и това ще мине  Hug Не се самообвинявай и не търси утеха в храната. Това е възможно най-лошия избор и ти със сигурност го знаеш.

Личен пример и аз съм минавала през тежка раздяла и аз търсих утеха в храната, но освен, че натрупах сума ти излишни кила не успях да се съвзема. Единствено, когато разбрах, че АЗ съм най-важното нещо за себе си, че не е необходимо да търся одобрение отвън, чак след това се взех в ръце и промених, както тялото, така и живота си. Универсална рецепта няма. Всеки сам преминава през трудностите, които са му определени в живота и всеки сам вади поуките си.  Hug

# 430
  • София
ДУ,Вяра същата бях и аз.Единствено различно че хванах вирус с повръщане,за 24ч мина,но след товаааа,тъпкане тъпкане,корема ми се поду до краен предел,тичах за хапчета,ужас.
От днес влизам в релси. Close

# 431
Скрит текст:
Всеки има такива периоди. Аз лично миналата година загубих майка си ден след рождения си ден,
 а 4 месеца след това загубих и приятелят си, с когото бяхме заедно 3 години и с когото имахме планове за бебе ... Спрях да се храня, да контактувам с хора и т.н. Само съществувах до момента в който се оказа, че всичките ми дрехи ми висят. Започнах да се уча да се храня - буквално.
Е, всичко вече е в миналото, но към днешна дата си върнах загубените килограми и издигнах една бариера,
 заради която вече нямам мотивация да отслабна. Свързвам отслабването с онзи период и подсъзнателно умишлено се саботирам като видя минус.
Та в този ред на мисли - светът не свършва след дадена раздяла или загуба ... Но е важно да го осъзнаем и да не се даваме на емоциите Peace Щом си спортистка ползвай спорта като отдушник, а не храната.

Менюто за днес ще е протеиново - яйца и пилешки пържолки на грил тигана. Евентуално и салатка вечерта, зависи от апетита.
От сутринта ме боли гърлото ... отново Sick Толкова мразя подобни промени на времето ooooh!

# 432
  • София
Наистина ужасен ПМС! Пиеш ли масло от вечерна иглика? Аз го започнах преди седмица, но ефекта е поразителен. Не знам дали е плацебо, но май не.

Преди месец ми казаха за Прим ойл /Вечерна иглика/. Аз исках да спра Дуфастона и да видя как ще е първия месец без него и ясно, че резултата беше плачевен / дълго ПМС и доста закъснял МЦ ooooh!/ От няколко дни го пия 3 х 1 т. и се надявам още първия месец да видя някакъв положителен ефект, че ми предстои почивка и ако не подейства ще ми се застъпи или с МЦ или още по-лошо - с ПМС-то  Close
Може ли да споделиш как я пиеш Вечерната иглика ти?

Номерче няма начин - по празниците е така. Колкото и да бягаме, не можем са се скрием, та затова му се отдаваме хахахаха После с нови сили пак се започва  Peace

# 433
Христос Воскресе! Party Hug Hug Hug

може ли малко инфо за вечерната иглика, четох в интернет за нея но я свързвам с по лесно преминаване в критическа...правилно ли съм разбрала или е добре да се пие в по ранна възраст...

# 434
Вяра, пия според препоръката на бутилчето- 2 капсули сутрин и 2 вечер (те не са капсули де, топченца). И магнезий приемам- пак 2 сутрин + 2 вечер.

Valia8, не съм се интересувала от възраст, аз съм на правилната за започване на специални грижи- 41г.
Ако нямаш споцифични проблеми едва ли има нужда, но при такъв ПМС човек се чуди. Голям глад е това, стряскащо е.

От Гугъл:
https://herbamedicabg.com/news/masloto-ot-vecherna-iglika-e-ot-polza-za/

Общи условия

Активация на акаунт