Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 010
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
Весел празник ,момичета.Христос Воскресе.
Днес си хапнах агнешко и козунак.Нахраних и тялото и душата си с приятни емоции.От утре започвам яйцата със зелена салата .
Не харесвам рохки яйца или такива с течен жълтък-гнус ме е.То може и да е полезно ама как да се пречупя да го ям.Това е като при тези дето ги отвращава месото.

# 406
Мисля, че всеки трябва да си хапва яйцата както му е вкусно. Дали рохко или твърдо сварени тялото има какво да усвои от тях. Понеже много се препоръчват напоследък в темата рохките и през телефона прочетох малко как е най-полезно. В скрития текст копирам какво открих на бързо и лично аз смятам да не рискувам с рохки яйца при все, че не знам дали няма да си лепна някоя зараза.
Скрит текст:
Д-р Владимир Шишков: "Може би тук е моментът да се каже, че най-добре се усвояват хранителните вещества при консумация на яйцата в суров вид, но в същото време това крие и големи рискове поради различните заразни болести и паразити, които могат да се пренесат в човешкия организъм чрез консумацията на сурови яйца. Суровите яйца задължително трябва да се съхраняват в хладилник при температура 0 – 2 градуса като максималния срок за съхранение в такива условия при тях е 6 месеца. Най-сигурни и безопасни за консумация са твърдо сварените яйца, като варенето трябва да е поне 13 минути при температура на кипене. Пържените яйца не се считат за особено здравословен продукт, тъй като поемат големи количества мазнини и губят голяма част от полезните си хранителни вещества в процеса на пържене."
От друга статия: "Естествено най-полезни са пресните яйца. «Възрастта» им се познава лесно: прясното яйце, обърнато срещу светлината, се отличава с прозрачност, отсъствие на тъмни петна и малка, не по-голяма от сантиметър кухина откъм тъпия край. Не по-малко ефективен, но далеч по-лесен начин е поставянето на яйцето в съд с вода: прясното остава да лежи на дъното, 3-5 дневното изплува с тъпия край нагоре, а старото се озовава на повърхността.
Колкото и прясно да е яйцето, то е опасно да се консумира сурово. Микробите лесно преминават в белтъка на яйцето и могат да бъдат причина за инфекциозни заболявания.
При твърдо свареното яйце нещата стоят обратно: белтъкът се усвоява лесно, но жълтъкът губи част от своите полезни свойства.
Златната среда са рохките яйца. За да си ги позволим обаче, трябва да сме много сигурни, че са пресни и не са заразени със салмонела."

# 407
  • Козлодуй
Sivi Благодаря за информацията за яйцата Simple Smile
Аз също не съм режимна и съм се подула надявам се след празниците да се стегна Simple Smile
Честито Възкресение и от мен бъдете здрави и щастливи Simple Smile

# 408
  • Варна
Светли празници и Светлина в душата!
3-те ползи от диетите:
https://www.jenatadnes.com/negovata-gledna-tochka/trite-polzi-ot-dietite/

Благодаря, много ме развесели  Laughing

Днес си хапнах и козунак, и торта, и агнешко с ориз и картофи. Но най-странното е, че само по 1 парче  Flutter Просто не можех повече, което е добре. Стомахът се е свил, а ламята Спаска не живее вече у нас  Wink

# 409
  • София
Христос воскресе и от мен и бързо връщане на формата след празниците!

# 410
  • Велико Търново
Добро утро и от мен Heart EyesВчера и днес съм дежурна на работа и докато имам възможност да се разпиша, че е ад по празниците. Blush
Съвсем тихо искам да споделя/отчета 3 отминали АБСОЛЮТНО режимни дни.Както съм споделяла доста пъти имам неограничено количество силна воля, която съм впрягала за една камара неща/не пуша от 11 години, а не близвам никакъв алкохол по никакъв повод от 5 години/, обаче за пусто хранене никаква воля.Та доста често се припознавах в постовета на Kaisia и когато тя сподели, че ще започва воинската диета, а освен това следя във фб No sugar, която се храни веднъж дневно високо мазнинно и аз реших, че сега е момента да започна BlushМъжът ми и децата бяха извън града за празниците и това ми беше идеалния момент да започна.Към момента е твърде рано да правя генерални изводи, но след месец мисля, че ще има какво да споделя Heart Eyes
На мен не ми пречи цял ден да пия вода и кафе, докато другите се хранят-нито ще припадна, нито ще ми се прияде.Абсолютно съм като алкохолиците-може да не пипна, но почна ли не мога да се спра на 100 грама примерно.Днес колежка има рд и е донесла една камара почерпки, но аз си пия водата и така Mr. Green

Желая Ви хубав почивен ден, въпреки дъжда Hug

# 411
Христос Возкресе! 
Аз си бях решила, че ще ям, каквото ми се яде на празника. Иначе имам силна воля и, когато реша, троха не слагам в устата си. Но сега хапнах неща, които не хапвам по друго време. А и честно казано смесеното хранене ми влияе добре за ходенето до тоалетна. От утре си продължавам режимна и без чувство за вина!

# 412
  • тук и там
Много точно описание на Сиска-за нея не знам,но аз се припознах във поста и.Точно като алкохолиците съм-без  храна мога,със малко храна не мога.Трупам яко мазнини,нямам търпение обаче вече да започна режима си.Имам малко време и едва ли ще разкарам натрупаните мазнини,но имам очаквания да достигна поне теглото си от началото на миналата година-73-4 кг.

# 413
Момичета кокичета, изчезнах напоследък но от смяна на работата нямам много време да ровя в нета. Христос Воскресе, пожелавам ви много здраве и успехи  Heart Eyes Много съм доволна от новата си работа, цял живот си мечтах за нея и за сега надеждите ми се оправдават  Heart Eyes  Покрай новите емоции хич забравих за яденето, че и тренировките с кроса изпуснах една седмица и бях в тиха паника да не съм увеличила обема, но днес сантиметърът ме зарадва  Heart Eyes Даже съм съм отслабнала - талията е 61 с тенденция за 60 см, а ханша се колебае дали да се предаде на 93  Joy Бутчетата също клонят към 53, но по - плахо  Laughing Най - се кефя, че долната част на корема ми е доста спаднал  Heart Eyes Също така съм доволна, че макар да вечерях към седем и половина вечерта, което е нетипично за мен и не спортувах, не се отрази негативно. Постепенно влизам в ритъм. Тази седмица също ще е по - лежерно от към спорт, но от другата живи и здрави мисля да се върна в редовен режим на храна и спорт  Simple Smile Хубав ден  Heart Eyes

# 414
Оплаквам се че вече не знам какъв режим да започна? Имам чувство,  че и когато гласувам пак качвам. Насочиш се към Зоната, но и там нещата вървят тогава.

# 415
  • София
Записвам официално, че изядох последния си козунак на закуска и край. С нищо друго не прегреших, но с козунак - доста вчера и сега на закуска.
Колебая се дали да не направя едно ударно НВД няколко седмици, че със Зоната доста бях закучила последните седмици и не помръдвах.

# 416
Все още не съм си изяла козунака  Thinking Половината ми парче ме чака, нали си бях заделила 300 гр., та значи хапнала съм всичко на всичко 150 гр. за три дни Blush Е, не мога да се позная, това никога не е било. Толкова съм горда със себе си, чак ми иде да се целуна  hahaha Най-сетне доживях до момента "Мога (да го изям), но не искам"  newsm44

Вчера обядвах агнешко, за следобедна закуска буквално две хапки козунак, вечеря доматена крем супа с коприва и щафел.

Днес: закуска парче от агнешкото, втора закуска нес кафе с мляко. Още не съм решила какво ще обядвам, може би отново агнешко или пък варени яйца със салата.

Движението е на 6++. Градинска работа като за целия китайски народ, добре че заваля дъжд, за да се прибера вътре  Grinning Отделно от това и дългите разходки с кучета.

Не съм се мерила.  Peace

# 417
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз също не съм преяждала тия дни.Не съм на мнение,че като е празник и трябва да се натъпча,като за последно.Но при мен нещата определено не са в добра посока.От около месец-два съм качила страшно много,има-няма 7-8кг.Толкова дебела съм била може би преди 10-12 год.Незнам какво се обърка при мен,но имам чувството,че от въздуха качвам,вода задържам яко и така.Определено съм се отчаяла и незнам по какъв път да поема. newsm78

# 418
Здравейте,
искам да попитам опитвали ли сте - ВитаПектин - http://vitapectin.bg/en/apple-pectin/ ?
Какво ще ме посъветвате, да започна ли да го пия и дали високата му цена си заслужава?
Ще Ви бъде много благодарна!  smile3535

# 419
  • тук и там
Не знам каква му е цената на този-но съм виждала по аптеките пектин на цена 3-4 лв.Едва ли има голяма разлика между този и обикновенния. Не съм ползвала,но има рецепта за здраве със пектин,клеева тинктура и канела на проф.Мермерски. Peace

Въх,видях му цената-22 лв за пектин Crazy
Видях и този примерно-за  3лв...

http://apteka.framar.bg/30062359/%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8% … B2-40%D0%B3%D1%80

Общи условия

Активация на акаунт