Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 013
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
И в тази връзка, вие хубаво пишете, че е добре човек да следва тялото си, но моето тяло като не е от най-умните, какво да правя?  Blush Ето пример - гадно му е от месо, но пък от шоколад и пица му е блажено. Не че някой му се връзва вече  Mr. Green

Когато човек е със здрав метаболизъм тялото му изпраща верни сигнали. Ако обаче го е увредил с неправилна храна тялото се обърква и започва да праща "шантави" сигнали като постоянен глад например. Аз се опитвам в момента да си оправя метаболизма, и имам чувството, че успявам. Когато нивото на захарта ти е нормално не изпитваш силен глад. Ако човек си нормализира захарта, храни се с храни с нисък гликемичен индекс и заложи на природните естествени храни нещата лека полека си идват на мястото, и пиците вече не са изкусителни както преди. Поне при мен работи по този начин. Може да е и психологическа промяна при мен, защото както Госпожа Дух казва, съм много запалена в последно време по здравословното хранене и като видя чипс или пица все едно виждам отрова  и не са ми вече апетитни Grinning В първите дни на плодове, чай и мед изпитвах глад, но не слушах тялото си, а продължавах без да се поддам на чувството. После гладът постепенно изчезна, и след като вече ям сравнително по-разнообразно вече вярвам на тялото си, когато ми казва, че е гладно. Преди да променя храненето изпитвах глад много по-често отколкото сега. Намаляването на чувството на глад възприемам като добър признак за мен. 

# 391
Духче добре звучи варинта през деня на кленов сироп, а вечер някаква лека вечеря. По натам, като приключа с моя режим ще направя седмица-две на кленовия сироп с вечеря за окончателно влизане във форма.
Иде пролет звучиш ентусиазирано за начина ти на хранене, което е именно това което няколко пъти казах за мотивацията, когато открием кой е най-добрия режим за нас. Но когато отслабнеш или спреш да отслабваш с такъв вид хранене, вярвай ми няма да ти е лесно да продължиш да се храниш така след като вече няюа да има ефект върху теглото ти.

# 392
 Sivi, аз в момента съм спряла да свалям. От около седмица кантарът показва все едно и също. От ден-два вече спрях да се чувствам зле заради това, а гледам по-философски на нещата. При всички положения правя нещо полезно за тялото си, въпреки че не сваля вече с бързи темпове. За месец - два в същия дух със сигурност ще свали, просто в момента това е невидимо, защото не е с такива темпове както през първите седмици. Освен това знам, че ако се наям с дюнер или баница тутакси ще кача килограми, така че не го правя. Продължавам си с плодовете, зелечуците, ядките, яйцата, меда, и без солта, захарта, брашното, картофите, ориза, почти без месо. Ям без план, без да тегля храната, колкото ми се яде. През май съм на един абитуриентски бал, и ако до средата на май не сваля нищо може би ще мина отново за седмица само на плодове и чай, но дотогава ще ям нещата, за които съм си решила че са полезни за мен, пък каквото стане.  Grinning

# 393
 Искам да споделя с вас един документален филм за храненето, а пък на който му е интересно нека да го гледа. Става въпрос за протеините, омега 3 и 6 и рибеното масло, рибата и т.н.
 https://www.youtube.com/watch?v=6hJNayG6dxk&t=358s
 Информацията в интернет е толкова противоречива, че в крайна сметка май правилният подход е да се опита от всички видове хранене, и човек да реши сам на кой вид да се спре. Теориите на привържениците на различните видове хранене се различават коренно, и човек е лесно да се обърка.

# 394
  • Варна
Човек и добре да живее, накрая попада в Зоната  Laughing

# 395
# 396
Благодаря за мненията относно програмата insanity. Simple Smile

# 397
Благодаря за мненията относно програмата insanity. Simple Smile
+1

# 398
В нета има толкова много и толкова противоречива информация, че можеш да намериш за и против абсолютно всеки един режим.
Едни ще ти казват как човека трябва да яде само месо и мазнини, други - как месото убива! Някои вярват, че глада и вегетарианството лекуват всички болести, лекарите ще оборят, че води до дефицити в организма. И всички имат изследвания, документация и проучвания да си подкрепят твърденията.

Аз лично спрях да чета и започнах да слушам тялото си. Когато започнеш да внимаваш за сигналите на тялото, започваш да усещаш как ти се отразява всяка една храна и избираш само тези, които те карат да се чустваш добре, а не които са полезни според някой си.
Така не го усещам като режим или диета, не се чуствам виновна, ако ям нещо, което някой ще ми каже, че е вредно. Ако нещо вредно ми се дояде - пробвам го, но вече не ми е толкова вкусно, хапвам едно-две парченца и губя интерес.

Това, което е най-важно, поне според мен, е вътрешната нагласа - да не реагирам на стреса, да постигна баланс и спокойствие, защото години наред храненето ми е било резултат на емоциите, не съм била в мир със себе си, страдала съм за нещо, не съм искала да си го призная и съм се успокоявала с храна.
Сега фокуса ми е съвсем друг - каквото и да правя е с цел да се чуствам добре, да си угаждам, да се глезя, да правя най-доброто за себе си, поставила съм се на първо място.
И едва сега започнаха да ми се получават нещата без усилия, с бавни темпове, но аз не бързам - харесвам се и се приемам във всяко едно състояние.

# 399
  • тук и там
Честит празник! Христос Воскресе! Hug

Чета ви, но не съм режимна и не тренирам .
Планирам режимът ми да започне  на 24.04. До тогава-дебела, но и  доволна,сита и щастлива! Simple Smile

# 400
Христос воскресе! Здрави и щастливи да сте момичета Hug

Аз идвам да се оплача.
Скрит текст:
И преди съм споделяла, че бюста ми е проблемен и трудно си откривам сутиени. Вчера влизам в един китайски за да търся играчки за котките и реших да разгледам бельото. Гледам етикетите и има 85ДД, че и по-големи, а и красиви и изчистени модели. Грабвам два различен размер на подгръдната и без да меря отивам да плащам на касата. Днес решавам да ги пробвам преди да ги вкарам в пералнята ... Ами единия ми стиска в подгръдната и чашката ми е една идея по-малка, а другият си ми е направо малък  ooooh! Отидоха в плика "Като отслабна и се смаля", в който има над 20-25 броя вече Tired Почувствах се дебела и ужасна, добре че бързо ми дойде акъла, че просто китайските номерации са умалени. Не ми се мисли какъв ли размер ще съм по тях ooooh! Имаше и спортни клинове, идеални за вкъщи, но предвид разликата в размера хич няма да си правя труда да пазарувам от там, че сигурно ще ми трябва 4ХЛ при все, че съм по-скоро Л/ХЛ Sick

Относно нещата в интернет - във всяко има доза истина, но е индивидуална за всеки.
За яйцата - не знаех, че трябва да се ядат рохки, но и така да е аз ги ям само твърдо сварени. Нито рохки, нито на омлет, на очи и т.н. Whistling
Боядисах една камара яйца и следващите дни ще си хапвам и дано не ми се отще бързо, че не съм им фен по принцип, а няма кой да ги яде иначе Mr. Green
И аз последните дни се чувствам дебела, но щастлива. Нещо ми беше отпаднало два дни и моят само ме глези с разни любими и недиетични неща за хапване и пиене, хихи. Почти не съм пила вода последният месец, та е ясно защо съм подпухнала. От днес, обаче, се хващам по-сериозно с водата, защото кожата ми крещи "Искам си водата!" ...
Поставям си цел до 1-ви да се справя с липсата на поне 3л. вода на ден и да размърдам кантара надолу за по-продължително време, че напоследък предимно качвам Mr. Green

# 401
Това за рохките яйца е поредната глупост - яйцата са си яйца, независимо как са приготвени!  ooooh!
Е, ако ги пържиш- ясно вече  Wink

Аз също не внимавам особено какво ям тия дни, но по-скоро проблема е липсата на движение - пътувах с кола почти изцяло и двата дни, малко разходки и 600гр нагоре + мц, добре че поне не се подух този път и нямах пристъпи за сладко...

# 402
Светли празници и Светлина в душата!
3-те ползи от диетите:
https://www.jenatadnes.com/negovata-gledna-tochka/trite-polzi-ot-dietite/

# 403
Весели празници  Hug
Скрит текст:

както се заканвах да се наям с козунак, така си останах само на думи. Вчера замесих 2 килограма, като за мен си отделих 300 грама от тестото. Станаха разкошни козунаци и аз хапнах .... не повече от една филия от така отделените ми 300 грама  hahaha Остатъка смятам довечера да го хапна.
Иначе основното ми меню и сега по празниците е яйца варени, кисело мляко и месо. Днес за обяд естествено имаше агнешко със салата и едно яйце.

Не разбирам каква е разликата дали ще е по-твърдо сварено яйцето или ще е рохко  newsm78 И това, че не са полезни твърдо сварените, а рохките са супер полезни, мисля че е някаква заблуда.

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 14:40 от NoMe

# 404
О, то и аз така по принцип, просто попаднах на изказването по-назад. Склонна съм да вярвам, че може термичната обработка да му влияе, но не ме бърка тъй като яйца под друга форма не ям Peace

Общи условия

Активация на акаунт