Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 889
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Зизу, понякога и аз се обърквам  Joy
Още повече като харесваме едни и същи теми  bouquet

И да не е само спам, ще споделя че си закупих един хранителен дневник, който ще използвам в борбата с килограмите. След време де  Simple Smile.
Скрит текст:

# 511
Момичета, здравейте. Hug
Тооолкова ми е хубаво с вас!
Днес направих 40-минутната си йога, както всеки ден. Харесва ми, когато е сутрин, дава особен заряд за деня.
Твърдо съм решена да не правя диети вече, а да се храня по начин, който е полезен за тялото ми. Връщайки се назад онзи ден, когато пишех за отношението ми с храната, разбрах за пореден път как може 30-годишно вторачване да претърпи пълно фиаско. Защото всеки път след период на някакви сериозни ограничения и борба с волята ми, съм на изходната точка. 1 година свалям бавно и постепенно 17 килограма, а след някакъв емоционален спад или проблем ги качвам за 3 месеца, примерно. Какъв е смисълът?!
3 години не хапвах нищичко със захар. Бях педантична чак. Знаете, когато човек се вманиачи, колко дребнав може да стане. Simple Smile Когато ми се хапваше нещо сладко, взимах мед, но мъничко. Правех си мармалад от хубаво узрели сини сливи, чисто натурален - уникален е! И така до момента, когато попаднах в дупка, и край. Първото нещо, което направих е, пак да потърся успокоение в сладичкото, което обожавам.
Време е да сложа край на борбите със себе си. Ще си позволявам всичко, но ще внимавам за количеството и времето, в което го хапвам. Няма да гладувам повече! Храня се до 17, най-късно 18 часа вечер, лягам около 23 часа. Ако прегладнея, хапвам 1 ябълка.
Не се тегля. Реших да спра да се вторачвам в кантара. Той само ме отклонява от желанието да бъда спокойна. Когато съм спокойна, се храня нормално. Имам панталон, който е изключително неразтеглив Simple Smile...в него "скачам" от време на време. Той ми е кантара и сантиметъра.  Wink
Засега нещата са под контрол.  Simple Smile
Усмихнат ден, красиви дами. Hug

# 512
  • София
Здравейте момичета  Hug

demirche - много хубаво си го написала. Браво! Човек трябва да намери своята истина за отслабването и така ще се чувства прекрасно и ще постига това, което иска. Успех ти пожелавам - ти явно си намерила своя начин  bouquet

ddididd - един край винаги е ново начало. Радвам се, че бързо си го осъзнала - така е много по-лесно. Живота е чудесен и кратък - няма време за губене с кофти връзки и лоша храна  Heart Eyes

pvacheva - съжалявам за майка ти. Но поне можеш да се поучиш от нейното състояние и да знаеш какво трябва и не трябва да правиш в бъдеще  Peace

Момичета, какво става - ние за бански и рокли си пишем, а навън си е за ново палто  Joy И времето се съобразява с нас - знае, че още не сме готови за топлото време и ни изчаква  Mr. Green

Аз да се похваля - вчера ми беше 1-ви ден на Кленов сироп. Не съм била гладна и за секунда - само вечерта, но не беше глад, а по-скоро искаше ми се да дъвча нещо. Но не беше голям зор, така че не се поддадох. И кантара днес беше милостив - сигурно, защото и луната беше вчера но за 1-ви ден отчита - 2,1 кг. Ясно е, че е вода, но все пак си е сериозна цифра. ММ пък за 1-ви ден е - 1 кг. Но той беше озверял от глад. Сигурно, защото цял ден не се сети да си пие сиропа и чак вечерта го започна, когато вече беше освирепял от глад. И така - днес 2-ри ден от диетата - дано да е успешен

Усмихнат и позитивен ден на всички  bouquet

# 513
Турих си две чертички за да се различавам от адашчето Whistling
Едит: Ама как само звучат тия "две чертички" Joy Joy Joy

Днес съм на печено пиле на фурна с няколко картофчета и пресни люти чушки.
Ей, много ги обичам! Даже си посадих за разсад, да видим само в какво ще ги гледам на терасата, че сложих от тия "стандартните" с големина на рибки, но по-заоблените (не знам как се казват). Имам и още 2 вида декоративни засадени ама не се показват още Crossing Arms И на моя майка му ще ми дава разсад за някакви декоративни от Турция ли, от Гърция ли - не разбрах от къде й ги пратили Crazy
В този ред на мисли ... Все си мечтая за една къща с градинка, райграс, беседка и по края една декоративна "ограда" от люти чушки Joy Много ги обичам, жалко че не се слабее от тях Mr. Green

# 514
  • София
_Зизу_, с двете черти Grinning Тъкмо ви се родиха котетата. За мен си си котешката Зизу. Браво и за лунуването. Аз мислих вчера, ама ми се дояде и не лунувах, но гледам да се върна към Фаста. Днес няма да ям до 3.

# 515
Хихихи, покрай котетата скоро ще съм "обезобразената Зизу" Joy Крака, ръце, тяло ... Всичко ми е изподрано от малките лапи, които се катерят по мен Mr. Green Hug Ама така е, вече сме големи - на цял месец, и се вживяваме като ловци и катерачи Whistling

За Фаста и аз си поставям горе-долу такъв начален час. Някъде около 14-15ч. да отварям прозореца и да го затварям около 19:30-20ч. Thinking От утре де, че днес хапнах по-раничко от предвиденото.
Много добре ми се отрази луната. За първи път от много време не се чувствам подута. Чак ме е яд, че 8-9 месеца не бях я правила (с едно-две изключения) ooooh!
Иначе съм много мотивирана да сваля до лятото повторно качените килца. Само да видим дали мотивацията ми няма да избяга бързо ...

# 516
Здравейте момичета.При мен положението е зле.От многото проблеми и стрес в работата от два дни съм се отдала на емоционално хранене.Добре,че прочетох статията която е споделила  sun sea,че да се опомня и да прекратя това.
Добре дошли на ddididd и demirche .

# 517
  • Козлодуй
Вяра, твоето споделяне ми помогна да сваля до нормални килограми и да започна да чета повече Simple Smile
Болестта на майка ми ме паникьоса и имам страх от всички въглехидрати очевидно че не всички хора имат еднаква поносимост към въглехидрати Simple Smile
Искрено ме учуди че си свалила с кленов сироп - поздравления Simple Smile

# 518
Здравейте и от мен,

в последни дни храненето ми е една идея далеч от идеалното, но нищо драстично.

Вчера и днес за закуска хапнах малко крекери. Буквално около 10тина парченца от тези дребните Макси Микс.

днес за обяд  - извара с маслини, парче шунка дебело 1пръст и кашкавал.
За вечеря не съм мислила още, но ще си настържа зелева салата и вероятно някакво месо или яйца.

# 519
Аз тази седмица от яйца, ще взема да кудкудякам вече. Довечера съм на риба със салата. Сутринта нямах нищо, само извара, та ядох извара.

# 520
Ох, аз пък да не споделя нещо и веднага бързам да се опровергая Confused Вчера вечерта ядох без да съм гладна и се почувствах толкова зле Sick Да ми е за урок и дано добре да го запомня, че да не се повтаря Blush
  Joy от опит - бързо се забравя.

И това е вариант, но е въпрос на избор Peace

Аз реших да не пиша повече в темата, не мисля, че на някой помагам, а и като гледам и на себе си не помагам Blush

Успех в постигането на желаните от вас цели Hug

# 521
Галче, я не се излагай Naughty Стой си тук и пиши! То и аз от около 9 месеца само мрънкам тук как не ми се слабее ама пак си пиша. В един момент ще ти дойде музата, а четейки и пишейки може да достигнеш до "Твоят режим" Peace

# 522
Галче,прекъсвам си кроса само за да ти кажа Стой тук! ИнтереснИ неща казваш.
Другото после, че имам още 2 км

# 523
Галче, стой, ще се подкрепяме двете. Mr. Green Hug И аз нямам никаква воля, все ми се яде, все дъвча нещо, най-вече сладки неща. Днес прочетох за ИР и съм 99% сигурна, че имам това. От 10 симптома, нямам само два и то, защото не съм се изследвала (кръвна захар и още нещо). И неистовия глад за сладко, и напълняването само около талията, депресията, непрестанната умора, забравянето, висок лош холестерол, високо кръвно... Майка ми е с диабет тип 2, на колежка откриха миналата седмица. Ако това не ме стресне, няма какво. Засега ще започна отключващият режим на Байкова, че въглехидратите са веднъж на 4 дни. Днес съм на мляко и плодове/зеленчуци. А на обяд имах страшно желание да изям вафлата Морени, която ми е в чантата. Embarassed Но се въздържах.

# 524
 Искам да ви питам нещо. Сутринта преди да изляза за работа сложих 500 гр. червена леща да се изкисне с вода, като за пръв път кисна леща. За боба знам, че е задължително преди готвене, но с леща опитвам за пръв път. Мислех да правя супа от леща. Сега като се прибрах видях, че лещата доста е увеличила обема си и като я опитах е мека и вкусна. Сега се замислям дали да я варя, или да я направя на нещо като салата вместо на супа. При положение, че е мека и съвсем ядлива и в този вид, нали не е задължително да я варя?

Общи условия

Активация на акаунт