Дневникът тема 78 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 887
  • 731
  •   1
Отговори
# 630

Ако още си на Кленов сироп може да е от детокса. Дори и да не правиш пълно пречистване, пак един от симптомите за пречистване е главоболието. Също пъпки, потене и обложен език - четох цялата тема за Кленовия сироп вчера и там момичетата разказват за тези неща  Peace Аз лично вчера бях с нечовешко главоболие, а сутринта се събудих и със силно обложен език  Simple Smile

Между другото аз също четох за тези странични ефекти на прочистването на организма, когато се информирах за лечебния глад с плодове. Странното е, че аз нямах никакви такива симптоми. Нито обложен език, нито пъпки или главоболие, а нямах по време на плодовете никакви провинения и си изпълних режима. Това признак на недостатъчно изчистване ли е, или просто не всички хора имат оплаквания?

# 631
NoMe, къде си на преход? В коя планина? Дано случите на време. Аз съм в неделя в Родопите. Тук ни е на една ръка разстояние. Simple Smile

Днес съм в Земенско - на Скакавица. Дано е хубаво времето.

# 632
Добро утро Simple Smile

Даре, малко е храната, но не е на сила. Наложила съм си го малко, но начина по който коремът ми се свива ме радва. Не съм гладна и се радвам, че свалям съвсем по-мъничко, но видимо се прибира - така съм почти сигурна, че няма да има йо йо
Вярка, не е от това. Той сиропа сам по себе си нищо не прави, главоболието е следствие от детокс (уж), а детокса се случва, когато клетките получават определен вид храна, в общия случай със всички детокски - глюкоза. И не е случайно това с глюкозата. Та, идеята е, че клетката се самоизяжда и самопочиства, като започва първо с натрупаните в тялото отрови, токсини и метали. Аз не гладувам, ям салати, а вчера и яйца и картофи - няма как да е започнала детоксикация. Само изхвърлям задържана вода и надявам се и с този спорт, че и малко мазнини все пак стопявам Simple Smile Но поне спортувайки не би трябвало да свалям мускули.
Иде Пролет - много зависи какъв детокс и за колко време си правила?

Мисля, че при мен главоболието е свързано с нервната система. Тази сутрин пак се опитах да се събудя с главоболие, но не се дадох. Макар че от друга страна много хора ги боли главата и са със световъртежи в последната седмица - две... не зная какво става, може някакви изригвания да има  newsm78

# 633
  • тук и там
Госпожица Дух,на мен ми се струва че протеина ти е малко.Виждам две яйца само във менюто ти-може би е по-добре да увеличиш протеините,предвид това че тренираш.Можеш да увеличиш яйцата,като ядеш само белтъците примерно. Peace

# 634
Госпожица Дух,на мен ми се струва че протеина ти е малко.Виждам две яйца само във менюто ти-може би е по-добре да увеличиш протеините,предвид това че тренираш.Можеш да увеличиш яйцата,като ядеш само белтъците примерно. Peace

Грехота е да не си изяжда жълтъците, при положение, че са толкова полезни и богати на ценни съставки. Протеин може да се набавя и от растителните продукти. 100 грама леща например имат 9 грама протеин. Бобът има също толкова протеин, както и грахът.

# 635
  • тук и там
Аз не коментирам източниците на протеин,не съм наясно със растителните протеини(сега видях,че и във нахута има).Дадох пример със продукт от посоченото меню просто.Принципно,при диета и тренировки е добре да има повече протеини,за да се намали загубата на мискулна маса. Peace

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 08:44 от Kaisia

# 636
Кайсия, благодаря за съветите. Аз и протеина сме малко скарани. Да, нахута също има белтъчини. Като цяло опитвам да наблегна на протеини от растителен произход. То идеята ми беше тази седмица да е само плодове и зеленчуци, но просто не съм ок. Не заради плодовете, нещо друго е, но днес кръвното ми е 100 на 55, пулс много слаб. На бързо изядох половин чаша кисело мляко със сол...
След вторник ще си ям от всичко по малко,като ми се иска 70% от храната да е плод и зеленчук и 30 друга. И искам да се въртя около зоната поне да се опитам.

# 637
Колкото и да не ми се иска да го призная, това с повсеместното "наплюскване" по празници е вярно...и не важи само да диетуващи, а за всякакви хора.Мъжът ми работи с хора основно, вече цяла седмица след Великден не спира вечер да споделя:"Ей, и днес не минах без 2-3 да ми мелят как още им е тежко от празничното преяждане....!".
И ние включително сме били в това число.Преди.Имало е случаи, когато не съм можела да спя от тежест и болка в стомаха.От днешна позиция, не мога да не се питам Защо съм била толкова тъпа/безмозъчна/немислеща, че да си причинявам подобни "извращения"?!И не е да кажеш да сме гладували, да сме нямали храна/пари...не.Ама, човешка лакомия ли е, глупост ли е, навик ли е, подражание ли е, не знам.....
Но знам, че откакто не го правим, е страхотно.В събота, когато замесих тестото за козунаците, мъжа ми попита не е ли малко, ще ни стигнат ли.    Laughing   Казах, че идея нямам, колкото стигнат-толкова.Просто няма да правя 5 козунака, само за да има с какво да "подхранваме" няколкото празнички дни.Е, стигнаха, последното парче козунак го изяде в четвъртък.

А аз идеално се разпознавам в Иде пролет.  В началото на 2012 бях същата като нея.И издържах цечи 4 години.....до момента, в който трябваше все пак да "прогледна" и да забележа, че вече не мога да пренебрегвам здравословния си проблем.И че вегетарианството, колкото и да е хубаво, духовно и т.н., не ми помогна.
Което изобщо не значи, че за нея не е о.к., мъжът ми още не яде месо, е хапна агнешко на Великден, патица на Нова година, но като цяло животинските му продукти са яйца, риба, масло и отвреме-навреме дроб.Чувства се добре, здрав, прав, слаб, не желае да променя нещата за сега.
Не съм му налагала как и с какво да се храни, сам реши, че ще ме "последва" като спрях месото, няколко месеца след мен и той спря.
Та, с цялото това словоизлияние исках да кажа, че е хубаво човек да следва "себе си", докато се чувства добре, здрав и в кондиция.Започнат ли да се влошават нещата, да се чувства затормозен, психически и физически, неудовлетворен, дори да се разболява, добре е нещата да се променят.

# 638
Аз също съм съгласна, че като цяло хората консумираме много повече храна от колкото се нуждаем. И на мен ми е много по приятно лекотата и чувството ​за лек глад, пред тежестта от преяждане. Дори честно казано съм малко уморена от цялото това фиксиране в храните и всички фейсбук групи, които ме заливат с рецепти и вменяване на здравословно хранене​. Не знам все си мисля, че храненето е естествена функция и не бива да става такава крайност...
Тежи ми вече това и именно за това не искам да мисля толкова много и в момента ми е ок със салати и малко нещо друго, защото не мисля толкова кога, колко и какво да ям. Сита съм и ако огладнея ям, ако ми се хапне нещо друго малко като яйце, кашкавал или картоф, нахут, хумус пак си правя. Но ето от месец два не съм яла бяло брашно,пици, спагети и други тестени неща, пък да съм отслабнала хахаха не съм. И не съм и по здрава. Така че аз просто се уморих от това живота ми да се върти около храната

# 639
  • някъде
Амур, приятно е да те чета Peace
И аз не мисля, че Иде пролет искаше да обижда, но исках да видя как ще се развие разговорът около нейното изказване. Не можем да си кривим душите, че е масово схващането идва ли празник, значи се задава голямото ядене. Ето за пример в моето семейство- свекърва ми за всеки празник (Коледа, Нова година, Великден....) се приготвя все едно идва края на света....проготвя толкова храна, че се яде цяла седмица след това, а накрая се е случвало и да се хвърля. Аз не съм кулинарка и се дразня, защото не ми се прави нищо кой знае какво по тези празници и не ми се седи по цял ден в кухнята, а тя поема цялата организация. И всеки път казвам, да не прави толкова неща, но не, тя си знае нейното ( то са баници, кексове, фунийки с крем, салати, сарми, месо, питки, тиквеници, щрудели и т.н.). Хубаво е да има празници, да се събираме семейно, но не и с мисълта да се наядем и напием като за последно Peace

# 640
Амур, приятно е да те чета Peace
И аз не мисля, че Иде пролет искаше да обижда, но исках да видя как ще се развие разговорът около нейното изказване. Не можем да си кривим душите, че е масово схващането идва ли празник, значи се задава голямото ядене. Ето за пример в моето семейство- свекърва ми за всеки празник (Коледа, Нова година, Великден....) се приготвя все едно идва края на света....проготвя толкова храна, че се яде цяла седмица след това, а накрая се е случвало и да се хвърля. Аз не съм кулинарка и се дразня, защото не ми се прави нищо кой знае какво по тези празници и не ми се седи по цял ден в кухнята, а тя поема цялата организация. И всеки път казвам, да не прави толкова неща, но не, тя си знае нейното ( то са баници, кексове, фунийки с крем, салати, сарми, месо, питки, тиквеници, щрудели и т.н.). Хубаво е да има празници, да се събираме семейно, но не и с мисълта да се наядем и напием като за последно Peace
Благодаря!    bouquet   
И на мен ми е супер приятно в тази тема.   Hug
Слагам в скрит текст, че нещо много съм се заразписвала днес....    Laughing

Скрит текст:
Мисля, че цялата идея с прекаляването по празници идва от "едно време".Поне в моето семейство е било така...По принцип сме се хранили умерено, с нормални количества храна.Майка ми е правила баница за закуска в събота, 1-2 пъти месечно някой кекс или бисквитки и това е.През останалото време обикновена храна, зеленчуци, плодове...А на празник се развихряше-по 2-3 вида сладки/торта/по-специален кекс...това имаше като варианти преди 30-40 години.    Laughing  И децата се радваха.Едно е да виждаш/ядеш разни вкусотии 2-3 пъти в годината, друго е да е всеки ден. Като сега.
Проблемът с преяждането по празници сега е, че и през останалите дни от годината хората ядат вече много, постоянно, и все вредни неща, от които се дебелее.
Ние например нямахме навика да похапваме постоянно разни неща като деца.Закусваме и хуквахме или на училище, или да играем-ако е лято.Че и за обяд трудно се прибирахме...ако имаше плодови дървета наоколо, направо си "крадяхме" по някой плод.То от игра не ни оставаше и време за ядене, ама това е друга болна тема.   Simple Smile
Когато се роди големият ми син, 1989 г., направо си беше "захранен" с боклуците-бисквитки, близалки, вафлички, солетки, зрънчовци...беше първи внук и всеки се оливаше, като идваха на гости.Ами, научи се.   Wink  И до днес не може без сладките гадости.
За малкия предприех друга тактика, а и вече беше трети поред внук, та не беше толкова интересен...    Laughing   той и досега предпочита плод пред вафла, вода пред кока кола, домашна храна пред дюнери и сандвичи.
Ей сега стана, мина през банята, изяде един банан за закуска и си прави чай.На 20 години е.

Та, има начин, не е лесно, но става.

# 641
Разбира се, че празниците са за "отпускане на душата и хапване". Винаги е било така, с тази основна и важна разлика, че някога хората само по празници са си позволявали някои храни. Примерно прасе или агне се е колело/купувало само за празниците, когато се събира родата. Но тогава я е нямала тази лакомия и "наплюскване" или просто заради не голямото количество и многото хора около масата не са имали възможност да прекалят.
Сега всичко ни е много по-достъпно и за това хората често прекаляват.
Аз, например, никога не съм "плюскала" по празници така, че после с дни да обяснявам, колко ми е тежко или как рязко съм качила килограми. Всъщност рядко ми се случва и да ям такива количества, че след това и 30-60мин. да чувствам тежест. За сметка на това пък през ден-два си позволявам да хапвам или пия забранени неща, от което е и завишеното ми тегло - бавно, но славно се покачваше в продължение на 8-9 години и хоп, ето едни 15-20кг. в повече.

Едит: Докато пиша и Amour* ме е изпреварила с дори по-обстойното си описание, с което също съм напълно съгласна Peace

# 642
  • София
Добро утро момичета  Hug

Духче - значи главоболието ти може да е от времето. Тези резки промени в налягането и температурите е нормално да ни се отразят. Доста хора се оплакват в последните няколко дни от главоболие, ниско или високо кръвно, световъртеж и отпадналост  Peace

Аз вчера се подхлъзнах и не можах да удържа с Кленовия сироп - направих си много лек свободен ден /не съм прекалявала/. Затова днес - айрянен ден. Мисля да го повторя в понеделник и в сряда заедно с луната, но да видим - вече не смея да се зарека за дълъг период от време, че .......  Rolling Eyes

Успешен ден на всички  bouquet

# 643
Здравейте и от мен. Simple Smile

Снощи се поотпуснах с храненето, в смисъл че изядох като количество повече.
В 19ч. хапнах 1яйце и малко кашкавал
В 20.30ч. 2печени кюфтета от домашна кайма, салата зеле с 1л. майонеза.
Десерт - 1шоколадов бонбон.

По празниците, от 3г. в къщи се консумира съвсем умерено храна. Най-много да си направим нещо по-интересно за ядене, което не приготвяме всеки ден. Но отдавна не купуваме количества достатъчни за 20човека, които да се ядат 5дни после.
Чувствам се много добре, не стоя по 1ден на печката, нито преяждам.

# 644
Интересна дискусия съм изпуснала за "плюскането" по празниците Wink
Ако живееш в лишение и чакаш някакъв повод, за да имаш оправдание да го направиш естествено после няма да се чустваш добре и усещаш вина.
Помня преди години като имах проблеми с преяждането се ужасявах от идващите празници, защото това значеше много храна пред мен, която ще ме изкушава и няма да й устоя, ще преям, ще ми е гадно след това, ще напълнея...
Сега се радвам, че вече не съм така - този Великден не усетих импулса да опитам дори козунака, месото не ме влече - нямаше никакво  празнично преяждане, което не ми попречи да си изкарам добре.
Но не мога с лека ръка да съдя хората, които са го направили, защото дълги години съм го преживявала и аз, и знам колко е трудно, колко е тежко...

Общи условия

Активация на акаунт