ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 116 644
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Момичета помагайте, в таблицата нахута и лещата в сурово състояние ли са?
Първо ги има при суровите зеленчуци, като 1 Б е 1/4 ч.ч., а после ги има и най-долу при сварените като количеството пак е 1/4/ч.ч., а те определено набъбват поне двойно като се сварят?
Значи едното е 1/4 водна чаша, а другото-1/4 от чаена чаша.Сега ще ти кажа ориентировачно- 2 пълни супени лъжици сварен нахут е един блок.Аз сега направих соленки от нахут мляко и сирене,но по-скоро ми станаха като хлябчета,защото нахута беше от консерва ,а не накиснат-обаче са много вкусни...Рецептата е от сайта:)
Дани,тези тиквички също ги правя често,че и синът ги яде:)

# 541
eleaa, чашите и в двата случая са едни и същи  Simple Smile С вместимост 250 мл. Дали ще е водна или чаена е без значение . Затова са удобни тия разграфените чаши, че виждаш докъде точно сипваш.
То и за тия мерки в таблицата си имам теория  Laughing ама... Грамчета или милиграмчета не са от голямо значение  Peace

# 542
Специално за нахута намирам най-различна информация, а на всички пакети които имам у дома няма етикет и не мога да си сметна ooooh!
На мен ми е по-лесно да си меря с везна, но си имам и чаша. Май варивата, ще ги меря в сварено състояние с чашата.

# 543
Ами в таблицата отгоре е дадена мярка чаша от 250 мл.,но при сварения нахут изрично е отбелязано после "ч.ч.",което ме навява на мисълта,че е от по-малката вместимост(чаените чаши са  по-малки от 250 мл.Simple Smile)),но и аз мисля,че леко отклонение не е никакъв проблем... HugОх,стана много сложно обяснението Joy Joy Joy
Аз също го смятам сварен,а в рецептите забелязвам,че все си го изчисяват за блок-40 грама суров или сварен,така че Дани е права!
А ако имаш везна,то си пише-40 гр. сварен:)Което е около две лъжици:)

Да ви питам-правите ли "Планк"?Аз днес реших да започна с една минута и издържах 15 секунди-това ми е новото предизвкателство сега Joy

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 01:12 от eleaa

# 544
Добро утро Wink
Правя, да. Моето ново предизвикателство е кундалини йога - опитвам да редувам йога и упражнения на фитнесблендер.

# 545
   Добро утро! Кафенце и две зонови мъфини. За обяд ще пресмятам таратор и ще допълня с 2 яйца. За вечеря ще си изпека малко пилешко на грил тигана и една голяма салата + чаша бяло вино. Обичам я тази диета!!! От нищо не се лишавам Laughing
    Аз от 14.05. до сега съм -3 кг. Правя си много често рецепти от сайта и разнообразявам менюто. Единствената ми грешка е, че не намирам обезмаслено сирене и кашкавал  Sad
    Хубав ден на всички, въпреки лошото време - усмихнете се Laughing

# 546
  • Варна
Да ви питам-правите ли "Планк"?Аз днес реших да започна с една минута и издържах 15 секунди-това ми е новото предизвкателство сега Joy

О, да. Вълшебно упражнение за цялото тяло. И аз не можех да го правя повече от 10 сек., но сега стигнах до 1-2 минути  Flutter

# 547
Помогнете ми с тази рецепта - http://www.vzonata.com/iabalkovo-parfe/
Има ли грешка в блоковете - струва ми се, че само БМ са 3, а останалите по 2. После пък пише да се раздели на 3 newsm78

# 548
Помогнете ми с тази рецепта - http://www.vzonata.com/iabalkovo-parfe/
Има ли грешка в блоковете - струва ми се, че само БМ са 3, а останалите по 2. После пък пише да се раздели на 3 newsm78
Аз го разбирам, че цялата рецепта е 2 Б(а защо БМ са 3 newsm78), не знам как е делено в силиконови формички, но отдолу пише, че 3 формички са 1Б  Whistling Нещо съвсем объркано ми се види.

Аз продължавам, придържам се към зелено, като от днес съм решила да меря всичките въглехидрати с чашата, защото доста несъответствия ми се видяха между книгата и грамажа в таблицата. А и мисля, че с чашката ще ми е по-лесно меренето. В понеделник сутрин ще се изтегля и измеря и ще видя само със зелени храни до къде ще го докарам за седмица.

Вие като ставате късно как си организирате храненето? И дали закуска в 11 ч, те изважда от зоната в случай че спиш до късно newsm78

# 549
Когато се използва чист протеин за 1БП ( на прах или в случая желатина е такъв) се добавя един допълнителен блок мазнина заради него. И както е писала amarinova си е два Б, но 3 бр формички са за 1 Б ( явно ползва някакви малки формички авторката).

Закуската е хубаво да е до 1 час след ставане. Аз никога не съм ставала толкова късно  Laughing , но бих хапнала само 1Б в този случай и след него до час-два трябва да е обяда.
amarinova, не се вторачвай само в кантара , а и виж ти самата как се усещаш - бодрост, огладняване, енергия, доспиване след храна ? Това са все признаци, които показват дали си в Зоната. А ти колко килограма си си поставила за цел да свалиш?

# 550
Дани, аз искам да сваля 15 кг Joy Преди две години бях 50 кг и се чувствах супер(нисичка съм), но после напълнях, незнайно как с 20 кг и от тогава все се движа -5,+5. Сега съм 70 кг, като целта ми е 55.

Аз не се вторачвам чак толкова в грамажа, но особено при протеина, разлика от 30 грама, дава цял блок разлика, който трябва да се компенсира с В и М. От друга страна, въглехидратите ми идват много и общо взето през тази седмица гледам да си изясня нещата сама за себе си, като спазвам всичко максимално стриктно. През изминалите няколко дни се чувствам супер и нито веднъж не ми се е прияло сладко Shocked, което е много странно за мен. Просто храната много ме засища и изобщо не мисля за сладко и десерти Peace

Обяда днес е салата 2БВ домати, краставици, айсберг, репички + 1БВ сварен нахут
                               3БП риба тон
                               3БМ авокадо

# 551
Амаринова,обядът ти е супер!Продължавай така!Гладът за сладко,въобще гладът изчезва ако си в Зоната...Само не разбрах как спиш до толкова късно,нещо не си в Зоната,че ние с Дани ставаме с първи петли Joy Joy Joy
Шегувам се,разбира се!
Аз днес си ям от нахутените хлебчета с доматки и маслинки,защото не им добавих много  мазнина:)
Живот и здраве ще се претегля другата седмица да видим докъде сме я докарали:)
Днес планкът ми беше 30 секунди и ми се разтрехераха краченцата  JoyПродължавам бавно и славно с опитите:)

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 16:10 от eleaa

# 552
eleaa, работя нощни смени и понякога лягам в 3 и ставам около 11, като гледам веднага да закусвам.

за днес следобед 1БП цедено кис. мляко
                           1БВ какао
                           1БМ кашу

вечерята ще е 3БП телешко смляно месо
                      1БВ задушени тиквички с копър и чесън
                      1БВ салата от домат, краставица и айсберг
                      1БВ сварен нахут
                      3БМ зехтин

# 553
Добро утро!   Joy
Така ето от мен отчет за един месец като първите две седмици се хранех " зелено" с два бонбона изключения,  а другите две вкарах оранжев и червени храни( като шоколад и хляб няколко пъти:)))
Резултат:
тегло:-3.4 кг
Ханш-2 см.
Бедър-2 см.
Талия-4 см.
Мисля,  една седмици пак да съм зелена... Simple Smile Като цяло съм доволна,  защото ннеизпитвам никакъв глад,  а и тези 3 кг ка чисти мазнини,  а отделно,  че комплиментите се увеличават с всеки изминал ден...
Лошото е,  че щогато съм зелена к- вата храна са обемни и като се храниш еднообразно,  малко ми дойде в повечко. Например в моменга не мога да гледам извара и нахут... Затова мисля,  че  ще се храня Зоново,  но ще вкарам и оранжеви и червени... 

# 554
 smile3501,  eleaa! Чудесен резултат  Simple Smile Важното е да не се отказваш и режима да ти стане начин на живот, а не да се върнеш после към старите навици заради чувството, че си ограничена. Дори и в книгата доктора казва, че може до 25% от храненето за деня да е от друг цвят  Laughing .

Общи условия

Активация на акаунт