ЗОНАТА и ние - 14 Тема

• 116 654
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, минавам да се отчета Wink Продължавам със Зоната, като се придържам към изцяло зелени храни(изключение правят какаото и жълтъците). Килограмите вървят надолу, храната е много като количество, имайки в предвид, че В са ми почти само зеленчуци и тук там нахут. Плодове хапвам по 1Б дневно, защото иначе има голяма вероятност да се поолея с количеството Crazy Чувствам се повече от перфектно, никакъв глад и желание за сладко или чувство за ограничение. Единственото което ми липсва е така обичаният от мен кокос и всичките му производни, но гледам да не се присещам за него Peace Правих блата за сандвичи с накиснат нахут, но стана доста ронлив, мисля да пробвам и с нахутено брашно да видя как ще ми се получи.
Може ли някой, който има желание с две думи да ми обясни, защо като се използва протеин се слага по още един блок М newsm78 Нещо не схванах принципа.

eleaa, страхотен резултат!

Amarinova,радвам се,че си все още на режима...Относно протеините на прах-те са почти без никакви мазнини,дори без никакви затова трябва съотношението да е 1 бпв+2 бМ.Когато приемаш белтъчни храни,колкото и да са обезмаслени съдържат скрити мазнини,имайки това предвид за блок мазнини е изчислено да 1,5 гр,,тъй като се счита,че поне 1,5 гр. има скрити мазнини в протеиновия източник на храна:)Ох,дано съм го обяснила разбираемо:)

# 571
аз дори когато си хапвам сирене не вземам БМ, защото обикновено в сирената, не говоря за обезмаслените има около 20 грама мазнини.

# 572
Йеейй,колко скрити "зонбита" има! LaughingСамо четете без да пишете-не е честно!Я се представете Flutter Flutter Flutter

# 573
Хванах те ме, да кажем че съм ентусиаст, който е опитал няколко режима на хранене, като до момента този е най-лесен за спазване. Относно блоковете си ги смятам спрямо химичния  състав на храните. Защото примерно в лещата в  3 ВБ има близо 2 ПБ.

# 574
Хванах те ме, да кажем че съм ентусиаст, който е опитал няколко режима на хранене, като до момента този е най-лесен за спазване. Относно блоковете си ги смятам спрямо химичния  състав на храните. Защото примерно в лещата в  3 ВБ има близо 2 ПБ.
Не трябва да ги изчисляваш така-блоковете се изчисляват спрямо преобладаващия нутриент...Ако ги изчисляваш така значи приемаш по-малко храна,отколкото е нужно...То почти във всяка храна има В,П и М,но се взема като мярка преобладаващия...В случая лещата я приемаш за В...Киселото мляко и прясното  е прието за 1БПВ,защото горе-долу е 50%В на 50%П...

# 575
ako изчисляваm спрямо преобладаващия нутриент не е ли в противоречие с:
2. При всяко хранене спазвайте пропорциите 1:1:1 за протеини, мазнини въглехидрати
За улеснение на пресмятанията, докторът въвел мерната единица "блок", така че:
1 протеинов блок = 7 гр. протеини
1 въглехидратен блок = 9 гр. въглехидрати
1 блок мазнини = 1,5 гр. мазнини
!!! Съотношението между протеиновите, въглехидратните и мазните блокове трябва да бъде винаги 1:1:1.
Лесно можете да пресметнете всяка храна на колко блока се равнява - погледнете етикета й и разделете съответно на 7/ако е протеин/, на 9 /ако е въглехидрат/ или на 1,5 /ако е мазнина/.

# 576
Шрек5,проблемът идва оттам,че голяма част от растителните протеини не се усвояват от тялото...Качеството(усвояемост) на растителните и животинските,млечните протеини не е еднакво...
Примерно в лещата казваш,че има 3 БВ и 2БП,но от тия 2БП реално организмът ти усвоява една част-май беше 30%(за точните проценти не съм сигурна,може да провериш).ЗЗатова и Бари Сиърс не препоръчва растителен протетин на прах,освен соята,но там пък играе факторът,че трябва да е 100 процента истинска...

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 19:49 от eleaa

# 577
Да знам че не се усвояват на 100% заради целулозата, но не можах да видя на колко % се усвояват.

# 578
eleaa, разбрах Peace Добре си го обяснила. По тази логика, когато се ядат 1БП белтъци от яйца, удвояват ли се мазнините newsm78 Все пак говорим за чист белтък newsm78

И друго се чудя Crazy Ако сам си изцеждаш кис. мляко, водата която изцедиш въглехидрат ли е Flutter, защото не цедено мляко се брои за ВП, а цедено, само за П

# 579
# 580
Здравейте всички. Нова съм в темите ви, но не и в Зоната. Открих я през 2003 година и с няколко паузи се храня по зонов начин. Имам питане, ако някой има идея, защо ми се получава така. Не съм напълнявала повече от 3-4 кг. от нормалното ми тегло. Тези 4, обаче ги задържах година-две. Започнах зоната по-стриктно и за седмица, 2 кг. изчезнаха. На втората седмица започна да се топи и третият килограм, и без да съм променяла нещо - бам, върнаха се 3 кг. Продължавам да съм стриктна, но не свалям и си поддържам тези плюс килца.

# 581
Erria, следи си и мерките, а не само кантара. Това най-вероятно са задържани течности. Може и от жегите да е. Давам ти пример с мен. Аз за 2-3 месеца съм само 2 кг минус ( а понякога и те се връщат), но в корема съм минус 9 см и в бедрото -5 см. Много хора вече забелязват, че съм отслабнала , защото важна е визията, а не кантара. Продължавай да си спазваш диетата и ще видиш как изведнъж ще свалиш повечко наведнъж.

# 582
Благодаря, Дани. Съвсем бях забравила за сантиметрите. Трябва да ги погледна.

# 583
Здравейте! Има ли още на Зоната? Аз продължавам напред и се чувствам много добре. До тук 1 месец и 20 дни съм - 5 кг. Сигурно и много в см, но не се премерих в началото и не мога да кажа. Просто обличам по-малък размер дрехи. В понеделник тръгвам на море и не знам там как ще се справя ooooh!
   Днес си направих за закуска след обяд това:
100 гр. цедено кисело мляко Олимпус
1 праскова нарязана на дребно
3 бадема
малко стевия
       Дали съм се справила с блоковете?

# 584
Здравейте! Има ли още на Зоната? Аз продължавам напред и се чувствам много добре. До тук 1 месец и 20 дни съм - 5 кг. Сигурно и много в см, но не се премерих в началото и не мога да кажа. Просто обличам по-малък размер дрехи. В понеделник тръгвам на море и не знам там как ще се справя ooooh!
   Днес си направих за закуска след обяд това:
100 гр. цедено кисело мляко Олимпус
1 праскова нарязана на дребно
3 бадема
малко стевия
       Дали съм се справила с блоковете?
само да кажа че стевията е чист въглехидрат и 10 гр. от нея е 1ВБ

Общи условия

Активация на акаунт