За разходка е прекрасно, а на ЮНЧЕТО в корема му е все по-тясно

• 57 518
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Ponqkoga,уважавам мнението и решението ти,защото да подложиш на възможен риск най-скъпото си,и то съвсем съзнателно,е много отговорно решение.На моя близка бебенцето на 5 месеца се зарази с морбили от вътреболнична инфекция.Едва го спасиха,баткото който е на две има ваксина и съответно всичко мина и замина без той да усети.А малкото човече без(първата до колкото знам се слага на 13 месеца) беше много зле.Не ми се мисли,след като дете на година и половина почина от същото(без ваксина,от ромски произход,което не е от значение в случая).Не съдя никого,но за себе си смятам,че щом дадени хора искат да живеят като преди 200 години...ами да отиват в гората и да живеят там.По тази логика не трябва да се използва химиотрапия,лъчетерапия,безкръвни операции-всички те носят риск,но помагат изключително много в дадени ситуации.И да ви кажа честно,колкото и грубо да прозвучи,жал ми е за децата,който са подложени на риска да бъдат заразени от други дечица,самозаради неинформираността на родителите им,защото няма нито един лекар,който отказва ваксините.Масово са жени и родителите,които гледат "На Кафе" и Гала.

Хубав ден!   bouquet

# 256
Момичета, да се включа и аз за ваксините - на едно от училищата за родители, акушерка обясни как стои въпроса чисто формално. Ако в първия момент не желаеш да си ваксинираш детето по календара се подписва информирано съгласие и те не ваксинират детето в родилния. След изписване - ако размислиш, до навършване на 2 месеца на детето, може да отидеш с него където то е родено и там ще го ваксинират. Ако тези 2 месеца са минали това може да направи педиатърът на детето, като всички ваксини от националния имунизационен календар са безплатни без значение кога и кой ги поставя.
Аз лично смятам да поставя всички ваксини, които са по календар, дори разпитах за ваксина за варицела, но за нея ми обясниха, че в БГ все още не е одобрена и не се поставя.

# 257
  • София
На преждевременно родени бебета се отлагат по принцип и се слагат според термина, а не според реалната дата на раждане и така - цял живот.

Ако бебето е доносено и здраво, според мен няма никаква нужда да се отлага нищо и поставянето на ваксините няма да се отрази зле. Но всеки сам си решава.

Това не е съвсем вярно. На моят недоносен син всички ваксини му се сложиха според датата на раждане, не термина. Или в България се коригира възрастта за ваксините имаш предвид, а не по принцип?

Ами би трябвало да се коригира възрастта за ваксините и във всички случаи, за които аз знам, се е правило. И наистина така трябва да бъде. Което не означава, че наистина се прави винаги и във всички случаи Simple Smile

# 258
Здравейте момичета, по въпроса с ваксините и аз смятам да си ваксинирам детето струва ми се малко рисковано да не го ваксинирам, но нека не се нападаме в темата и да си остане хубава каквато е, всеки има глава на раменете  Hug

Да ви попитам как сте с обилното потене аз се хващам на няколко пъти през ноща, че се събуждам от стичащи се вадички пот по гърдите ми и само там се потя нещо страшно е все едно някой умишлено ме е намокрил  ooooh!

# 259
BoОo,и аз съм така,особено сега като се стопли времето е нещо страшно. Казват,че в деветия месец е било най-обилно потенето. Аз плюс това от няколко дена имам болки от лявата страна в ребрата,точно под гърдите,която продължава час-два и минава,не знам на какво се дължи,но си боли. Отдавам го на това,че сиг се притискат органи и си оказва влияние...

# 260
  • York
Аз снощи като започнах да се оплаквам на съпруга ми какво ме боли и какво ми носи дискомфорт, той само каза: "Нещо друго?". Много се посмяхме на мой гръб, но поне малко остана. Обещах ми да не мрънкам много  в следващите дни  Joy

# 261
Хубаво е мъжете да знаят,че ни е лесно,тъй че аз си се оплаквам,въпреки че понякога и аз мрънкам повече,но си е друго човек да сподели  Grinning

# 262
Ох и аз само му мрънкам на моя то не е срамна кост, гръб, потене, задух но ме изслушва де, даже ми се извинява  Laughing Laughing ..

Звездичка    и мен ребрата ме болят доста и гледам да не се застоявам/залежавам много в една позиция чее  #Crazy

# 263
  • София
И аз много се потя и непрекъснато ми е горещо. Спим на отворен прозорец, обаче не помага, жега ми е и това е. И мен започна да ме боли кръста, срамната кост, таза... Какво да се прави, това е положението. В ребрата ме рита бебока или си подпира краката на тях, което също не е особено приятно, но търпя, къде ще ида Simple Smile

Още малко остана!

# 264
Във връзка с малкото време което остава, вие кога мислите да правите основно почистване ?  newsm78 че аз много се замислям над въпроса ..  Whistling

# 265
Ооо, аз преключих с почиствания. Прозорци са измити, пердета упрани. Сега само прахоляци, а прахосмукачка и подове за мъжа ми, щото с това кръвно... Днес от Лидл взимах едно сладко спално чувалче с кравички. Simple Smile

# 266
Аз си извиках фирма за почистване.В сряда мина и този зор.Те ще идват и в следващите 4 седмици

# 267
Аз само ще извикам перачи на килими, да дойдат да ги вземат за пране и някой тежки завивки, които не се събират в пералня.

# 268
  • София
Бебешок, коя фирма избра и колко ти струва? Може и на лични, за да не се приеме за реклама.

# 269
Боже, колко много завиждам на всички, които са си купили всичко и са почистили.
В момента майсторът реди гранитогрес на терасата, предстои боядисване на стаята, монтиране на ламинат, прелакиране на мебели. Следва почистване основно, за което моят човек мисли да вика майка си, но никак не е познал, и най-накрая - покупки за бебето, че си няма и едни терлици.
Всичко това на фона на омекналата и започнала да се скъсява шийка. doh

Общи условия

Активация на акаунт