За разходка е прекрасно, а на ЮНЧЕТО в корема му е все по-тясно

• 57 514
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
  • София
На преждевременно родени бебета се отлагат по принцип и се слагат според термина, а не според реалната дата на раждане и така - цял живот.

Ако бебето е доносено и здраво, според мен няма никаква нужда да се отлага нищо и поставянето на ваксините няма да се отрази зле. Но всеки сам си решава.

# 241
  • Варна
Моят син беше с кърмаческа жълтеница до 4 месец и почнахме от 5 месец да слагаме ваксини.
Последната реимунизация май с Пентаксим-а беше с почти година и половина закъснение, защото или липсваха ваксини, или като ги имаше той все беше болен.
Изберете си добър педиатър.

Да споделя, че миналото лято издирвах приятели, които да ми намерят ваксина за варицела от съседните държави. Оказа се, че не съм я карала и с върлуващата нон-стоп варицела из градините не ми се рискуваше да съм бременна и да я карам. Последствията въобще не са за подценяване и макар, че не е рубеола вероятността за увреждане бе голяма и аборта (поне за мен) неминуем.
За късмет, 2 дни след като излезе, че нямам антитела, детето на една приятелка се разболя и аз съвсем съзнателно се заразих. По-зле не съм карала нито една болест през живота си... на крачка бях от инфекциозно при условие, че пиех Изопринозин и Ацикловир. 6 дни ни жива ни умряла... в съседните страни варицелата е в имунизационния календар. Малкия я хвана 18 дни след мен, изкара я с 2 дни леко неразположение и огромен брой пъпки. Най-кошмарното от цялата болест бе да го държа 10 дни юли месец само вкъщи.

Та да, има риск, съгласна съм, но и упътването на един аспирин или нурофен да прочетете и там има рискове.
Само да вметна, че при варицела - аспиринът е животозастрашаващ!!! Затова по-принцип за вас и за децата е по-добре да ползвате нурофен или панадол, че не се знае от какво може да е една висока температура.

# 242
И аз не съм карала варицела. 2 пъти съм била в контакт с болен и не се заразих. Така че трябва да пусна кръвни изледвания и после мисле да взимаменаправо 2 ваксини от Гърция, за мен и дай боже ииза малкия. Simple Smile

# 243
Момичета какво мислите да обличате на бебчетата за изписването, аз си взех едно тънко комплектче, но много се чудя на тези пелени :
https://www.baby.bg/baby-matex-pelena-s-kokosovo-matrache-80-80-r10-rozova.html дали ще е топло за тях?  newsm78

# 244
  • София
Аз за изписването съм нарочила един комплект от боди с дълъг ръкав и гащеризон с дълъг крачол (но не със затворени крачета) и чорапки. За завиване сигурно ще взема тънко памучно одеяло или пелена. Времето какво ще бъде не се знае, особено в началото на месеца - може да е 30 градуса жега, може и студено да е. Според мен дълъг ръкав и крачол и нещо за завиване са удачни, дори и да е по-топло, а ако е по-студено - таткото винаги може да донесе още нещо връхно за бебето или по-дебело одеяло.

# 245
Аз съм се спряла на това: http://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0465440001.html#Тъмносин/Райета с боди с къс ръкав отдолу. Ако е много топло, ще му сложа гащеризон с къси крачоли/ръкави. Отгоре мисля муселинова пелена.

# 246
Аз вчера бях на една лекция, на която ни обясняваха точно за ваксините в Токуда беше. Там д-р Масларска, която е според мен невероятен специалист обясняваше, че ако всичко е наред с бебето и то е здравичко е престъпление да му отлагаш ваксините за хепатит и туберколоза, които се слагат в болницата. Чрез тях си гарантираме, че като си го заведем вкъщи на 4-тия ден и го извеждаме веднага навън няма да има никакъв проблем, а като я отложим и някой туберколозен киха и кашля (имало възможност и по въздушно-капков път да се случи), и ще зарази здравото ни дете, само защото сме решили да "укрепне" повече. Аз лично бих се доверила напълно на болницата и на лекарите и бих си слагала всички ваксини.

# 247
Момичета с кървящи носове. Имам квъщи отоскоп и реших да видя какво се случва в носа. Щото  и през деня ми се запушва от време на време. Малееее, то вътре всичко е кръв, ужас. Лигавицата е цяла разранена, кърви и засъхва. Само пипнеш с клечка за уши и кръв. Какво ли ние горките преживяваме по време на бременноста.....

# 248
  • York
Аз ваксини няма да слагам. Тук човек има право на информиран избор и моя избор е да не слагам ваксини. Предлагат ми и на мен разни ваксини, които отказвам. Особено настоятелни бяха с противогрипната, но вече за нищо не ме питат.

Не ме убивайте с камъни сега. Просто имам право на избор, и ако съм сгрешила ще си нося последствията. Напълно осъзнавам отговорността, която поемам с отказа си.  Peace

# 249
Противогрипни не ги харесвам. Слагала съм и няма ефект. Сигурно просто хващаш грипп от другия вид. Същото е за ротовируси. Няма смисл да напрягаш имунитета с това....

# 250
Категорично те подкрепям!

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 20:59 от AnMary

# 251

Аз също подкрепям!За мен е престъпление да не се слагат ваксини.

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 20:59 от AnMary

# 252
  • Sofia
Добро утро!

Цвете, страх лозе пази са казали хората Simple Smile Малко остана обаче  Hug
Толкова добре казано!  Thinking Thinking Naughty

Последна редакция: нд, 30 апр 2017, 11:39 от AnMary

# 253
Аз ваксини няма да слагам. Тук човек има право на информиран избор и моя избор е да не слагам ваксини. Предлагат ми и на мен разни ваксини, които отказвам. Особено настоятелни бяха с противогрипната, но вече за нищо не ме питат.

Не ме убивайте с камъни сега. Просто имам право на избор, и ако съм сгрешила ще си нося последствията. Напълно осъзнавам отговорността, която поемам с отказа си.  Peace

Не осъзнаваш отговорността.

Когато неваксинираното ти дете зарази едно новородено или дете със сериозно имунно заболяване и това дете умре, тогава ела и ми кажи колко много осъзнаваш отговорността, която поемаш.

Моите деца са ваксинирани с приетите и проверени ваксини от календара, но не бих експериментирала с нови ваксини като разните противогрипни, които доведоха до нарколепсия сумати деца.

# 254
  • York
MaxiTan4e, няма да навлизам в полемики. Няма смисъл. Казах каквото имам да казвам, все пак форум е. Може да ме обвиняваш и нареждаш колкото си искаш, мнението ми няма как да промениш.

Единствено ти остава надеждата моето бъдещо неваксинирано чудовище, сеещо зарази, да не се срещне с твоето ваксинирано и предпазено прекрасно бъдещо детенце.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт