За разходка е прекрасно, а на ЮНЧЕТО в корема му е все по-тясно

• 57 509
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
С слушалка най точния. Освен това се мери кръвното и на двете ръце. Защото често показателите са различни. Повторно премерване може да стане след 30 мин, иначе показва неправилно. Докато не се възстанови кръвотока.
Ние сме с Silvercrest, горедолу мога да определя по него че става нещо, но в болницата почти винаги понисичко изкарват кръвното. Понякога отчита станни работи, но рядко. Примерно на една ръка 128, а на друга 96. Което е бая разлика Simple Smile

# 226
Аз си купих мини електронен за китката  през февруари, защото мислех, че може да започна да вдигам кръвно. Забелязах, че дори на една и съща ръка показва различно, в зависимост от положението на ръката спрямо тялото. Най-близки измервания сравнен със стандартен апарат имах, когато съм била 4-5 мин седнала спокойно, и ръката поставена отпусната на нивото на сърцет0 (например седнала на стол, а ръката отпусната на масата). В момента, в който сваля ръката върху бедрото и апаратчето отчита по високо. Нормално съм 100(110) на 70(75), а ако го меря със свалена ръка показва 120-125 на 85-90.
Момичета аз малко съм се притеснила - цялата бременност всичко беше ок, а сега на последната микробиология ми се появи Кандида Глабрата-дали ще се изчисти до раждането. На последните тонове ми каза,  че имам и по-силни контракции - аз още не мога да разбера кое точно са контракциите, та изписа и Магнерот. За хемоглобин 119 ми изписа и желязо, пък аз нещо хич не ми се ще да го пия, при положение, че и преди да забременея хемоглобина ми се движеше 118-125. На вас казвали ли са ви до кога се пият всичките неща, или до раждането няма проблем, че моят АГ не е много разговорлив...

# 227
Аз си пия доста неща-от месец за кръвотока пия,пия и магнерот и салбутамол(само стягане имам,тоновете не показват контракций).По принцип знам,че при нормално раждане се срират в началото на 9 месец,при секцио може и до края да си ги пиеш.

Аз имам въпрос към тези,които ходят на тонове.Колко често ходите?От днес съм 35+0 ,казах на доктора ,че един ден много рита,на другия е по-слабичко.Препоръча тонове два пъти седмично.

# 228
Аз засега ходя на тонове през 2 седмици. Моята докторка ми каза, че все по-редки ще са движенията на бебето, защото просто пространството му става все по-тясно и да не се шашкам, че рита по-малко.

Да знаете, че в baby.bg има големи промоции -25%/-30% от днес до петък. Аз ще се възползвам Simple Smile

# 229
Аз ходя по веднъж седмично - вече 4 седмици.

# 230
Момичета, излезе ми реклама за намаление на https://www.baby.bg/ . Не съм сравнявала цени с други сайтове, надявам се, че няма да се приеме като реклама.  newsm30

# 231
Аз ходя на тонове няколко пъти седмично заради моето кръвно.
Изкам да уточня за апаратчета за кръвно които се слагат на китката. От преди време един доктор ми е споделил че те стават за хората до 25 годишна възраст. За повъзрасти подобре да се ползват тези за рамото.

# 232
Отказахте ме да купувам апарат за кръвно. То и с кантарите май е така... И аз съм чела, че апаратите за китка не стават за над 25 години

# 233
Аз си пия доста неща-от месец за кръвотока пия,пия и магнерот и салбутамол(само стягане имам,тоновете не показват контракций).По принцип знам,че при нормално раждане се срират в началото на 9 месец,при секцио може и до края да си ги пиеш.

Аз имам въпрос към тези,които ходят на тонове.Колко често ходите?От днес съм 35+0 ,казах на доктора ,че един ден много рита,на другия е по-слабичко.Препоръча тонове два пъти седмично.

И на Вас ли не ви достига кислород , че пиеш за кръвопоток ?!
Аз съм  34г.с в петък съм на тонове за сефте.

# 234

Имам една неуспешна бременност,приключила в началото...и съм голяма паника.Кръвотока засега е в норма,но е на границата и решихме с доктора за мое спокойствие да ги почна отсега.Нали знаеш....страха е голямо нещо.

# 235

Имам една неуспешна бременност,приключила в началото...и съм голяма паника.Кръвотока засега е в норма,но е на границата и решихме с доктора за мое спокойствие да ги почна отсега.Нали знаеш....страха е голямо нещо.

Факт! Споко, живи и здрави неостана  Hug

# 236
Здравейте мами ,
с наближаване на раждането се замислих за ваксините, които се слагат през първите 24ч. и 48 ч. в болницата. Това ми е втора бременност. За каката сме слагали всичките ваксини, дори в началото не съм се замисляла за вредата от тях.Тогава преди 8 г. нямаше толкова случаи по медиите и соц. мрежи.
Сега след толкова статии и  информация за ползва/вреда от ваксините се страхувам....
Прочетох някъде из форума, че някои майки отлагат първите ваксини в родилното с някаква декларация.
Според мен важното за ваксините е детенцето да е здраво и да няма никаква инфекция, а повечето педиатри според мен слагат дори и при зачервено гърло, сополи....
Също така аз вече съм в началото на 9 месец и започнаха да ме викат всяка седмица на преглед. Понеже бебето изостава с 2 седмици на всеки преглед ми правят доплер, т.е всяка седмица, а четох че все още не е доказано какво влияние има доплера   в/ху бебето и съм доста притеснена, постоянно го мисля.
Ще се радвам ако споделите това, което знаете или сте чели.
Хубав и слънчев ден от мен!

# 237
Без да искам да превръщам темата в За и Против ваксините, смятам, че е твоя отговорност да заведеш детето си за ваксина, когато е здраво. Да, зачервеното гърло може и да не го разбереш, но сополите са очевидни, така че не трябва да се обвинява само педиатъра, че е сложил ваксина на болно дете.
И друго - при положение, че вече си минала по този път, имаш ли реални основания да се притесняваш от ваксините или се основаваш на това кой какво е написал някъде из мрежата? Тотална безотговорност ми се струва НЕслагането на ваксини (когато няма медицински причини, разбира се), но това е лично мнение и не искам да изпадам в спорове.
А за доплера.....не е ли по-добре да следиш какво се случва с детето ти, отколкото да се случи нещо, а ти да не разбереш навреме?!?

# 238
  • София
Добро утро!

Цвете, страх лозе пази са казали хората Simple Smile Малко остана обаче  Hug

dzbhm, сега сигурно много хора ще ме нападнат, но ще ти кажа какво е моето мнение по въпроса, и то като на човек, който от 11 години работи в голяма близост с фарма-индустрията (но не за фарма компания) и знае с най-големи детайли кое и как се случва, на какви проверки подлежи и т.н.

Вкратце - 99,9% от това, което се тиражира от антиваксъри по разни сайтченца са псевдофакти, разпространявани от псевдоучени и неподплатени от нито едно смислено проучване. Голяма част от тях много отдавна са оборени от сериозни проучвания, проведени от сериозни учени, а разпространителите на псевдофактите са осъдени за милиони, както от държавни органи, така и с частни искове от родители, чиито деца са заболели от предотвратими болести и сега носят последствията или изобщо ги няма. Всичките тези болести, за които има задължителни ваксини, са смъртоносни в голям процент от случаите, а ако случайно оцелееш, има последствия за цял живот. Който се интересува, може да потърси снимка на оцелял от полиомиелит, например. Или някой с тежък енцефалит след морбили, който ако е жив, не е човек, а зеленчук. А имунната система на бебетата може да понесе около 10 000 пъти повече, отколкото в момента понася с нашия имунизационен календар. Но определено ваксина се слага само на здраво дете и ако педиатъра претупва прегледа, аз бих го сменила. По въпроса със страничните ефекти - риск има винаги. Риск има и ако отидеш да си купиш био-органик-нам какъв мед от био-органик-нам какъв производител - да направиш анафилактичен шок и да умреш за 2 минути. Ама никой не казва - сакън, не яж мед, че аз познавам един човек, който има алергия и един път за малко да умре. Рискът от странични ефекти при ваксините е десетки и стотици пъти по-малък от риска от усложнения и смърт при действително разболяване. Всеки сам си решава кой риск да поеме.

Теорията за конспирацията на фарма компаниите и как те ти пробутват отрови, защото се интересуват само от пари и  не им дреме за хората и здравето им пък ми е толкова смешна, че не е истина. Както казах - много добре знам под каква лупа ги гледат (и не само тях, ами например нас също като доставчик на услуга) и колко много внимават всичко да е изрядно, защото заради най-малката нередност губят право да патентоват активно вещество, което означава 15-20 години труд и средно 20 милиарда долара на вятъра (толкова струва провеждането на едно клинично изпитание - средно). Да, пука им И за пари и затова не биха си позволили една такава инвестиция (и като пари, и като време) да отиде на кино заради някаква тъпотия. Отделно, че ще ги и съдят и ще платят и огромни глоби и ще отнесат не си представяте какви наказания.

Та така. Не искам да влизам в полемики, всъщност, но това е моето мнение по въпроса. И честно казано, ако утре детето на някоя антиваксърка зарази моето не още ваксинирано поради възрастта си бебе с някоя болест, бих я съдила до дупка и бих я развяла по всички възможни медии - за назидание на останалите и за да си дадат сметка, че това, което засяга един куп други хора, не е лично решение. След като си пускаш детето в обществото, вече не е лично решение дали ще го ваксинираш, защото твоето решение има влияние и върху други хора и ако ти (не визирам конкретно никого) си склонна да поемаш риск и да видиш какво ще стане, ако се разболее от морбили, аз не искам.

# 239
Не отричам ваксините.Слагаме ги на първото си дете, живот и здраве и на второто.Просто този път съм по-страхлива след четене на толкова инф. и ако родя няколко седмици по-рано си мислех за евентуално отлагане на първите. Но се моля да стигна поне до 38 г.с и всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт