За разходка е прекрасно, а на ЮНЧЕТО в корема му е все по-тясно

• 57 493
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Ето една хубава статия за храненето и кърменето  Peace

https://xedra.wordpress.com/2012/11/26/momdiet/

Въобще целия блог си е пълен с много полезна информация  Wink

Много полезна информация. Ако имам кърма и мога да кърмя ще продължа с режима от бремеността поне още няколко месеца, като със сигурност обаче ще добавя кафето. Но ако по някаква причина нямам кърма и бебето мине на АМ ще е по-лесно с храненето, но пък ще е по-кофти за бебето.

# 91
  • София
Статията е наистина прекрасна.

В допълнение мога да кажа, че аз не съм се лишавала от абсолютно нищо докато кърмех дъщеря ми и не е имало проблеми. Имаше колики, но не кой знае колко много, отшумяха изцяло след навършване на 2 месеца. Не съм си променяла храненето; не съм спирала кафета и шоколади - не съм забелязала да ѝ влияят и да не може да спи след това и т.н. Така че - освен ако няма доказана с изследвания медицинска причина за изключване на определени храни, аз бих казала - яжте си каквото ви се яде в границите на нормалното и разумното и нищо няма да му стане на бебето.

# 92
И на мен статията ми беше много полезна.🤗 Съгласна съм с *Cathy*. Karjala,как добре те разбирам за цацата(много обичам и много ми се хапва).
Момичета,да ви питам след като изперете и изгладите дрешките и всички неща как ще ги съхранявате?Направо се прибират в шкафа или в торбички от тези ваккумните?Аз мисля след Великден да започвам да пера и да гладя,че вчера свекито малко ме притесни с мнението,че хубаво било да се изперат само долните дрешки и да се изгладят,а жилетчици,пелени нямало смисъл да се перат и гладят вси пак бебето ще има дрехи от долу.Да и аз не съм някакъв маняк на тема стерилност,не смятам и да се вманиачавам,ама изказването и ме притесни 😂😂😂 А и според нея няма смисъл да пера всичко в началото.Само това,което ще използвам пък другите неща ще си ги пера,когато опра до тях.

# 93
  • София
Аз мисля да изпера всички дрехи размер 0-3 месеца; за по-натам може да оставя по-големите. Нямам намерение да гладя абсолютно нищо - нито горно, нито долно, и всичко ще наредя директно в шкафа. Няма да ползвам специални торби и т.н.

# 94
Момичета, времето минава и все по-малко остава...а има да се подготвят толкова много неща, аз също мисля да изпера и изгладя дрехите с размер 0-3 месеца пък после вече, каквото трябва на момента ще се изпере и подготви.
Вие избрахте ли си педиатър вече? Моля, да споделите някой с добри препоръки, че май това с избора на педиатър не е много лека задача.

# 95
Аз тук съм захванала с миене на прозорците и пране на пердета. Не е лесна работа в 32 седмица да ви кажа.
При нас педиатърката е на 200м от входа в блок. Нея сме избрали и за наша личната лекарка. Simple Smile

# 96
  • София
Днес съм на всяка манджа мерудия  Mr. Green

Бебето ще записваме при педиатъра на каката; д-р Селма Ковачева в 29 ДКЦ. Доволна съм от нея.

С каката когато избирах, критериите ми бяха - 1) да е добър диагностик; 2) да дава направления при нужда, вместо да се има за специалист по всичко; 3) да е в течение с достиженията на съвременната медицина, а не да ми работи според написаното в учебник от 50те години. Не задължително в този ред, по-скоро всички едновременно ми бяха еднакво важни. Не ми е било важно да е наблизо и/или на пешеходно разстояние; активен шофьор съм, имам си кола и мога да отида практически навсякъде.

# 97
Днес съм на всяка манджа мерудия  Mr. Green

Бебето ще записваме при педиатъра на каката; д-р Селма Ковачева в 29 ДКЦ. Доволна съм от нея.

С каката когато избирах, критериите ми бяха - 1) да е добър диагностик; 2) да дава направления при нужда, вместо да се има за специалист по всичко; 3) да е в течение с достиженията на съвременната медицина, а не да ми работи според написаното в учебник от 50те години. Не задължително в този ред, по-скоро всички едновременно ми бяха еднакво важни. Не ми е било важно да е наблизо и/или на пешеходно разстояние; активен шофьор съм, имам си кола и мога да отида практически навсякъде.
Чудесно казано и обобщено,това са и моите критерии,аз също държа да е добър диагностицик и да знае какво прави,все пак му поверяваме най-ценното ни.

# 98
Здравейтее, та и аз да се разпиша по темите, които коментирате, за кърменето и подбирането на храна и аз съм в чуденка как е най-добре, но мисля да пробвам да не се ограничавам чак толкова само от кафето и цигарите, на черешите и аз съм голям фен и ако беба ги понася ще ям  Laughing .

По повод гладенето и прането на дрешки аз вече я свърших тази работа преди седмица две, изпрах и изгладих всичко, наскоро даже ги подредих в шкафчетата на легълцето. Основно почистване мисля да правим през началото на юни като по голямата част от чистенето ще оставя на ММ  Simple Smile .

За матрака ние взехме от Вис Виталис някаква тяхна марка понеже леглото е с малко нестандартни размери и трудно щях да намеря друг матрак (130/70), но ми харесва че е двулицев и има калъф който се сваля да се пере цената му беше нормална около 70лв., но се чудя кога да махна найлона на матрака вие как ще процедирате?

Иначе сме готови вече с всички покупки за беба, остана ми само козметиката и едни силиконови зърна за в родилното да си купя, вие какви ползвате някой хвалят тези на Нук други на Авент?
А за крема за зърна мисля да заложа на Лансинох, за него съм чела най-добри отзиви  Simple Smile
Ако ми потрябва помпа за кърма ще си купя тази: https://www.baby.bg/cangaroo-elektricheska-pompa-za-karma-gentle-touth.html , една мама в ФБ я беше похвалила, че за цената си е страхотна и мисля да се доверя от началото на нещо по бюджетно, но ако видя че не ми върши работа ще си купя сигурно Медела.  Simple Smile

Ето го иначе легълцето:
http://prikachi.com/images.php?images/389/9094389J.jpg
на снимката само липсва една пречка от тази на решетката, защото ни бяха с една по-малко, но си я взехме без проблем  Whistling

А забравих да кажа за педиатър, тези дни се свързахме с една лекарка, която по думите на ММ била много добра, защото преди е била негов педиатър, та сега сме пред чуденка дали да е тя или моята лична, защото тя се занимава с бебенца, въпроса е там че първата лекарка ни е много близко в съседния кв., а моята е чак в Люлин и ни е доста далечко  newsm78 , та малко остана и ще решаваме  Whistling

# 99
Аз вече се замислям за изписване на бебо от родилното. При мен пада края на май начало на юни. Предполагам че ще е 20 градуса навън. Таткото ще дойде с кола и столче за кола за новородени. Въпроса ми, как трябва да облека бебо, сигурно и завивка ше се трябва? Това ми е въпроса.

# 100
Браво Bo0o,вие сте готови вече 🤗 Аз смятам,когато сглобим кошарката,да изпера дрешките и да ги подредя в шкафчета.Нашата кошара е подобна,но по-малкия рязмер.Иначе матрачето и аз се чудя кога да му махна найлоните.Мисля малко преди термин да е,след като почистим основно.И аз съм се насочила към същата помпа за кърма,но не мисля да я купувам предварително.
Karjala,и моят термин е горе-долу тогава.Смятам пеленка да взема и някакво по-тънко одеалце.То зависи от времето тогава.

# 101
Аз точно това направих, взех си една много тъничка пелена розовка с едно зайче, но ми хареса че не е като чаршафче или одеалце ами е някакъв много интересен плат и не беше скъпа за 6лв. мисля от борсата за дрехи  в Х.Димитър и ще видя какво ще е времето като ни изписват та тогава ще реша ако е топличко тази пелена, ако е по хладно имам едно ново одеалце много приятна материя от Айко го взимахме може и с него  Simple Smile

# 102
Аз бих си приготвила 2 варианта и на място спрямо времето бих решила. Така напраивх първия път, питах акушерките дали мога да го пусна по къси ръкави/крачоли (август), те казаха "Да" и така. Пригответе си 2 пелени - тънка и дебела, нещо с къс ръкав, нещо с дълъг, чорапки и едни дълги панталонки и готово.

# 103
Здравейте,
Днес бях на трета ФМ и доктора каза, че всичко е наред с мен и бебенцето. Пожела ми да бъда положителна и да се настройвам за раждането, както и да не се притеснявам, защото няма от какво тъй като сме били здрави двечките. Иначе бебка е 1515 грама в момента, главичката и видях, че в диаметър е 7 см... пораснала е милата. Док и направи и клипче и видях как си смуче палчето.  Heart Eyes

Относно изписването аз също се чудя как да облека беба. Принципно съм решила боди с дълъг ръкав съм взела 50-ти размер, ританки пак дълги, отгоре някаква красива рокличка, която и харесам ( и все още изидирвам) и едно много тънко памучно одеялце, което взех от H&M и разбира се шапчица. Не съм купувала комплект, а реално сама си го направих. Имам и бодита с къс ръкав, ама нали все се коментира, че бебенцата нямали добра терморегулация и реших, че не е добра идея с къс...

# 104
Относно роклите за новородени - има много сладки рокли, но и много непрактични за обличане и събличане. Представи си внимателно как ще я слагаш и сваляш тази рокличка преди да я купиш. Моята ще е с боди, ританки и едно домашно плетено гащеризонче с къси крачоли.

Общи условия

Активация на акаунт