Математически турнири - 44

• 99 361
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
След като приключи ЕК имам въпрос към бургазлии.
"Княз Борис" публикуваха класиране от ЕК, но нито едно друго бургаско у-ще не е обявило резултати. И питам има ли бургаски у-ща на машинна обработка т.е. децата имат резултати или всички останали бургаски деца "не са се явили" на ЕК /освен 4 клас/.
Някой твърдеше, че няма как явилите се на ЕК към СМБ да не бъдат включени в общо класиране. Но и няма как да се случи това след като резултатите на децата от  Бургас са тайна дори за самите тях, а проблемът с обявяването им не е на училищно ниво.
Това е меко казано некоректно спрямо децата от една страна и от друга страна има събрани пари за услуга която не е получена.
В други градове има ли такива случаи?

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 03:02 от Рори72

# 421
Аз все още незнам резултата на детето си от ЕК.Нямаме баркод и от училището не  изнасят резултати.

# 422
На сайта на Математика без граници са махнали скалата. Надявам се да има промени в полза на децата, след като обединят резултатите от чужбина с нашите.

# 423
Аз все още незнам резултата на детето си от ЕК.Нямаме баркод и от училището не  изнасят резултати.
А не може ли да си поискате баркода и да си проверите резултата? Не стига, че задачите не дават на децата, ами някъде и кодовете не са им дали.....

# 424
...

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 10:50 от blueeyes

# 425
Как така квесторът ще попълва бланка? Моето дете има много висок резултат. Открило си е грешки в пренасянето на бланката още докато е бил там. Поправял е нещо. Ако беше му е попълвал квесторът щеше да има медал.
За ЕК ако пишете, няма медали. Има, обаче, покана за втори кръг.

# 426
  • Бургас
След като приключи ЕК имам въпрос към бургазлии.
"Княз Борис" публикуваха класиране от ЕК, но нито едно друго бургаско у-ще не е обявило резултати. И питам има ли бургаски у-ща на машинна обработка т.е. децата имат резултати или всички останали бургаски деца "не са се явили" на ЕК /освен 4 клас/.
Някой твърдеше, че няма как явилите се на ЕК към СМБ да не бъдат включени в общо класиране. Но и няма как да се случи това след като резултатите на децата от  Бургас са тайна дори за самите тях, а проблемът с обявяването им не е на училищно ниво.
Това е меко казано некоректно спрямо децата от една страна и от друга страна има събрани пари за услуга която не е получена.
В други градове има ли такива случаи?
Рори, както писах по-напред, има класиране. Но резултати са казали само на учителите на  наградените деца. Мисля, че може да провериш в ОУ Антон Страшимиров, или където сте се явявали. Там всеки може да види само личните резултати.

Синът ми е в първи клас и има 86 точки, но мисля, че техните резултати не са били машинно изчислявани. Има грамота за отлично представяне, но две класирания ли има?!?

# 427
  • Sofiq
Някаква информация да има за Шуменският турнир вече? Ще пускате ли децата, как ще пътуват?

# 428
Там където се явявахме резултатите много отдавна са получени, но не ги обявяват, нито ги съобщават на децата, а класните казват че не са запознати. Говорила съм. И на мейла на училището питах, но отговор няма.

# 429
В нашето училище също не са обявили резултати, нито ни дадоха код, с който да проверим сами. Имам чувството, че нехаят по въпроса.
И при нас квесторът е нанасял отговорите в бланката, доколкото разбрах на децата дори не са им дали бланки. Това не знам доколко е редно и доколко можем да разчитаме, че един човек ще попълни коректно отговорите на всички.

По отношение на Математика без граници, някой има ли представа ако от училището се е явило само едно дете, то училището има ли право да го изпрати на финал? От публикувания регламент не става много ясно. Синът ми е с медал и от зимния и от пролетния кръг.

# 430
За МБГ говорих с ДАНИС и ми казаха, че при положение, че училището има квота, детето се явява от квотата на училището. Необходимо било да уточня това с училището и те да подадат детето към организатора.
R
Т.е. ако правилно се ориентирам:
Квоти получават училищата организатори, според броя на децата от всички класове. Как училището разпределя квотите между класовете/випуските си е негова работа.
ДАНИС имат квота, но предполагам, че я пазят за деца, които са от училища където НЕ СЕ провежда състезанието.
В случаите, в които в ДАНИС се е явило дете, в чието училище СЕ провежда състезанието, детето трябва да намери начин да се разбере с училището си. (а може и просто нас да са ни отсвирили, знам ли...)

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 20:20 от chickadee

# 431
ДАНИС ще огласи ли публично класираните от тяхната квота за финал?

# 432
А не може ли да си поискате баркода и да си проверите резултата? Не стига, че задачите не дават на децата, ами някъде и кодовете не са им дали.....

Еми няма от кого да го поискам.Опитвам чрез класната ,но според нея резултати още няма:)

# 433
ДАНИС ще огласи ли публично класираните от тяхната квота за финал?

Ами не се сетих да попитам. По-скоро ще излезе общия списък на сайта на организаторите, както е било минали години.

# 434
  • София

Еми няма от кого да го поискам.Опитвам чрез класната ,но според нея резултати още няма:)

И аз бях в същото положение. Пишете на организаторите, кой клас е детето и къде се е явило, те ще ви изпратят кода, за да си проверите резултата.

Общи условия

Активация на акаунт