Математически турнири - 44

• 99 338
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
В какви филми се вкарах с тия състезания...
 #Crazy
За МБГ можете ли да ми кажете, след като е дадена квотата за училището, това означава ли, че училището изпраща този конкретен брой участници и те ВСИЧКИ отиват на финал? Или от тази квотата, организаторите избират няколко?

Не е задължително.
Аз всяка година предпочитам да пропусна финала - лятото Несебър не е най-подходящото място да поеме толкова много хора. Този панаир не мога да си го причиня!
Единствения негатив е разочарованието на класната.

# 496
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
чета и вече не се стърпях, първо за да се отиде на финала на състезанието МБГ трябва да искаш да отидеш...... Смятам, че не всички родители ще тръгнат да водят децата си на това състезание по ред причини... За малките е ваканция, едва ли ще им се готви толкова усърдно, имат вече планове за лятото, тези ,които са представяли училището на МБГ ще се изготви списък..съберете се и преценете кои деца имат шансове да попаднат-резултати от 5-6 точки от двата кръга ми се струват недостатъчни, изпратете списъците и чакайте.... Никоя класна няма да откаже, а мисля и директор ,ако помолите от името на училището да изпратите квота на детето си -/ако то е било единствен участник от училището/, по-голям е шанса от училище да получите квота, а не от школа ,където са струпани високи резултати.... Все пак си помислете какви са шансовете на детето за  състезанието, не е евтино това удоволствие, ако не си го направите и почивка

# 497

Ами на нас тепърва ни е тръпка. 1-ви клас е щерката и явно вълнението е повече от необходимото Simple Smile
От училището казаха, че ще ни включат в псисъка на "потенциалните участници" и аз сега съм в чуденка - ще участваме ли, или да си рамкирам уведомителния мейл, като несбъднала-се "Оскар"-номинация ?

# 498
Аз пак наблягам, че една част в началото се записват, но после се отказват и влизат резерви, минимум две нощувки са необходими, ако се участва в двата кръга и се остане за закриването, които родителите ги поемат, на този кръг се вижда истината, вижда се къде са били подпирани децата в училищата и къде честно е проведено състезанието, много е приятна емоцията, няма е строгостта на другите състезания и затова ние ще ходим за 4 година, но ще останем и на почивка

# 499
Този човек е гений. За втори път, чест и адмирации за организаторите на МБГ.
Уникална е способността да се съобразяваш с нивото на обществото и да предлагаш адекватен продукт за него.
Математическа чалга Simple Smile Всеки знае какво е, ама го кефи.

# 500
На децата в съседен клас са обяснили, че у-щето няма да публикува резултатите от ЕК, защото от МОН  са забранили публикуването на списък с имена, сложили са на децата номера и са ги включили в класирането, но в училището няма информация кое дете с какъв номер фигурира в класацията.
И какво от това, че са включени в класирането като няма как да си разберат резултатите.

# 501
На децата в съседен клас са обяснили, че у-щето няма да публикува резултатите от ЕК, защото от МОН  са забранили публикуването на списък с имена, сложили са на децата номера и са ги включили в класирането, но в училището няма информация кое дете с какъв номер фигурира в класацията.
И какво от това, че са включени в класирането като няма как да си разберат резултатите.
Пробвайте да пишете/обадите на сдружението. Опишете къде се е явило детето и какво са Ви обяснили от училището домакин. Поискайте си кода или направо резултата.

# 502
Този човек е гений. За втори път, чест и адмирации за организаторите на МБГ.
Уникална е способността да се съобразяваш с нивото на обществото и да предлагаш адекватен продукт за него.
Математическа чалга Simple Smile Всеки знае какво е, ама го кефи.

Ми такива сме си ние, кефим се на простите неща, не можем всичко да го вземаме на сериозно....

За сериозните хора са сериозните състезания, на вас ви желая късмет на тях  Grinning

# 503

Ми такива сме си ние, кефим се на простите неща, не можем всичко да го вземаме на сериозно....

За сериозните хора са сериозните състезания, на вас ви желая късмет на тях  Grinning

Всяко състезание трябва и се взима  на сериозно.
Към всяко, участниците изпитват  уважение и респект след като са го уважили с участието си!
Целта на всеки участник е да победи колкото се може повече съперници, а не да забавлява родителите си.
Доказателство за това са последните страници, мисля, че съвсем ясно се вижда колко сериозно се приема МБГ и колко важно е участието във финала.
Затова казах - чест и адмирации за подхода и създаването на масов, търсен продукт.

# 504
ти говориш за математическа чалга, за това ти отвърнах по този начин, нима ЕК не е по-голяма математическа чалга.... Не сте ходили в Несебър, повярвай ми много голям купон става след състезанието родителите си ставаме близки, все пак е лято, самото тържество накрая също е много приятно, стига слънцето да не пече много силно в амфитеатъра на Несебър...

# 505
ти говориш за математическа чалга, за това ти отвърнах по този начин, нима ЕК не е по-голяма математическа чалга.... Н

Естествено, че не е - в България, Кенгуру има силен мотивационен елемент - участие в Национален кръг, за който подборът е доста тежък и спечелването на този кръг носи например държавна стипендия или доскоро - директен прием в СМГ...
Математическа чалга може да ти звучи не на място в първия момент, но определението - комерсиален, масов и търсен продукт е ОК, нали? Ами... какво е чалгата - точно това с всичките си предимства и недостатъци...

# 506
В нашето училище не се провежда МБГ и детето се явява в друго. Не мога да се ориентирам от другото училище ли трябва да очакваме класация или ние трябва да заявим желание за националния кръг?

# 507
  • Пловдив
В нашето училище не се провежда МБГ и детето се явява в друго. Не мога да се ориентирам от другото училище ли трябва да очакваме класация или ние трябва да заявим желание за националния кръг?

Свържете се с училището, в което се е явило детето.

# 508
ти говориш за математическа чалга, за това ти отвърнах по този начин, нима ЕК не е по-голяма математическа чалга.... Н

Естествено, че не е - в България, Кенгуру има силен мотивационен елемент - участие в Национален кръг, за който подборът е доста тежък и спечелването на този кръг носи например държавна стипендия или доскоро - директен прием в СМГ...
Математическа чалга може да ти звучи не на място в първия момент, но определението - комерсиален, масов и търсен продукт е ОК, нали? Ами... какво е чалгата - точно това с всичките си предимства и недостатъци...

Kod, имай предвид, че повечето 'вълнуващи се' от МБГ родители са на деца в началния курс. Пропуснахме есенно-зимните и реално от няколко месеца се сблъсквам с реалността 'състезания в БГ'. Отне ми време (което определенo нямам) да разбера кой какъв е, за какво се бори, къде трябва и не трябва да се явяваме ( тази година за всяко състезание улучваме греда с избора място на явяване).
И нормално ми се струва в началото родителите да се интересуват и да питат повече. Не разбира защо това е причина за епитети, етикети и генерализации...Но се извинявам, ако въпросите ми за чалга състезанията са подразнили ерудитите. Дано стойностните състезания престанат да бъдат безименен фарс, защото ще останем само с анонимните ерудити и чалгата... нищо добро няма да произлезе от това.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 08:49 от chickadee

# 509
нима ЕК не е по-голяма математическа чалга....

ЕК в близкото минало БЕШЕ супер състезание без каквито и да било чалгарски елементи в него. Беше много трудно и в същото време много масово (интересно противоречие), с различен от стандартния тип задачи, давани на НОМ, изискващи по-скоро нестандартно мислене и логика, отколкото супер владеене на материала за съответната възраст. Организацията винаги беше на ниво, резултатите излизаха бързо и децата го харесваха и с трепет го очакваха. А това, че ТАЗГОДИШНОТО издание става някакъв хаос не е вина на състезанието като идея и концепция, а на замесените хора със своите амбиции, мързел, безхаберие и некадърност.

Общи условия

Активация на акаунт