Математически турнири - 44

• 99 386
  • 735
  •   2
Отговори
# 90
  • Sofiq
Не приемам състезание без контестация, с тайни резултати, неясно оценяване, различно оценяване на места и няколко организатора, за сериозно. Ако нямате четвъртокласници, моля и вие недейте.
И да имате-с толкова малък процент, колкото участва в рейтинга-ами не си струва да се ядосваш в този прекрасен пролетен ден(леко дъждовен:)
 Днес е IMAS 2 кръг, желая успех на всички участници. Големи благодарности за качените теми преди два дни.
Искам да помислим за онези, които жертват време и усилия да качват задачи и решения за нас и да правят развитието на децата възможно. Благодаря Ви!
Всички тук разчитаме на вас.

# 91
  • София
Аз сега се замислих за нещо друго. Никой не знае как е "настроена" тази машинна обработка за анализ на данни. На пръв поглед, без да съм правила анализ, резултатите изглеждат доста по-ниски от тези резултати, които вече видяхме публикувани с имена. Възможно е при малко излизане от полето, например, да се отчита грешка, която при ръчна обработка не би била отчетена като такава. Визирам особено малките ученици - 1 до 3 клас. Като прибавим и това, че на практика е било невъзможно да се правят и корекции, което по принцип е възможно навсякъде, наистина - обективно ли ще бъдат оценени децата с прословутите бланки?

Абсолютно същото си мислех и аз като преглеждах резултатите. От огромния списък с номера в първи клас я има я не 10-ина резултата над 80 т. и като цяло средните резултати са доста ниски, докато изнесените за явилите се в СМГ и 125-то у-ще са доста различни.

Според мен е напълно възможно да има проблеми с тези кръгчета. Те са много малки и нашата учителка предварително им е казала да внимават много и да не излизат, защото няма да им се признае резултата. Аз посъветвах сина ми да не ги запълва изцяло, а основно в средата, но според него и това било грешно. Направо е абсурдно. Дори си мисля, дали е възможно неизлезлите още резултати да имат точно такъв вид проблем. Защото от нашия клас има вече резултати от някои деца, от други - не. Няма логика да не са всички и затова мисля,  дали не обработват допълнително работи с недобре попълнени кръгчета. Thinking

Ако е така това обяснява, защо единият ни резултат още липсва. Човекът е една идея по-небрежен от брат си и съм почти 100% сигурна, че е излизал от кръгчетата, неволно разбира се. Подозирам, че при някои от бланките машината е изплюла "грешка" и са върнати за ръчна проверка. 

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 09:35 от miramar

# 92
Аз обмислям ВМС дали да се явяваме или съвсем да намаля бройката на състезанията.

# 93
Имайте предвид, че на бланката на ЕК дори класът на детето се е попълвал с кръгче....

По отношение на писмата - пратила съм и аз, но с мой си текст и то основно за ЕК.
Колкото по-различни са писмата, толкова повече внимание, ще привлекат според мен.
Смятам, също, че не отиват директно в кошчето на пощите, писала съм по мейл и преди по други поводи.
Идеята с медиите ми допада, ще мисля подходящи адреси.

В първи клас дъщеря ми се яви на ВМС, но като че ли вече беше уморена към края на учебната година.
Тази година пропускаме и двете на Секция - Изток: заради намаления брой училища, които го провеждат, за което писах и официално - това е формалната причина. – отговориха ми, ако мога аз да намеря училище, желаещо да домакинства -)
Другата е, че самият период на провеждане - точно около Коледа и в края на годината някак емоционално не е подходящ. Третата и не последна е начина на класиране - никаква яснота колко деца са се явили общо в София и колко са останали извън тези обявени, които коментирахме вчера.

Между другото обърнахте ли внимание, как тихо мълком премахнаха от страницата на ЕК обръщението към уважаемите участници за това как машинната проверка и кодове са едно голямо благо? Вчера исках да го цитирам в писмото си и не го намерих, само преразказах по спомен

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 09:57 от blueeyes

# 94
  • София/Варна
Записвам се в темата в очакване на резултатите от ЕК. Номерата на моите състезатели още не са публикувани.
Ще се радвам, ако успеем да сборим КЗЛД и МОН. Изпратих и аз моят мейл.

# 95
Да питам и в новата тема: знае ли някой дали има някъде обявени резултати от ЕК в Бургас.
В ОУ " Георги Бенковски" има резултати, списък на таблото. В ОУ "Антон Страшимиров" са обявили награждаване за 06.04, но нямат качени резултати в сайта.

# 96
  • Sofiq
Аз обмислям ВМС дали да се явяваме или съвсем да намаля бройката на състезанията.
Същото. Ние няма да ходим на ВМС.

# 97
Предполагам, че няма да се иска потвърждаване, а ще се приема на доверие. Имат ли избор хората?
Твърдението, че ще се имат предвид само резултатите от машинната проверка няма как да е истина. Обратното наистина е по-логично, но що се отнася до Академия 21 век, сигурно ще имат предвид и двете.
А относно другото твърдение - ще видим дали ще има накрая национално класиране на ЕК и как ще го сътворят.
Имат избор.
а) да отсвирят ЕК
б) да го карат на голо доверие
в) да включат резултатите на децата, които са публикувани с имена, клас и училище ( СМБ)
г) да се договорят някак с особата С. Г. за получаване на поименните резултати.
За мен последният вариант е най-малко вероятен.
Национално класиране ще има. Най-вероятно просто ще насвяткат една поредица от номера със съответните резултати в низходящ ред. И национален кръг ще има. Въпросът е как ще бъде изготвен списъкът с допуснати, поканени или както там ще ги нарече НК начело със СГ.

Може ли да попитам за какво всъщност е това класиране на Академия 21 век?  Иначе, тези родители, които имат листче с баркод, могат лесно да докажат резултата на детето си... На нашето листче детето собственоръчно е написало имената си, града, класа и училището, така го донесе от състезанието...

# 98
  • София
Скрит текст:
Предполагам, че няма да се иска потвърждаване, а ще се приема на доверие. Имат ли избор хората?
Твърдението, че ще се имат предвид само резултатите от машинната проверка няма как да е истина. Обратното наистина е по-логично, но що се отнася до Академия 21 век, сигурно ще имат предвид и двете.
А относно другото твърдение - ще видим дали ще има накрая национално класиране на ЕК и как ще го сътворят.
Имат избор.http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL2NhY2hlMi5iZ2RuZXMuYm … xI21zZzM0ODE4MTcx
а) да отсвирят ЕК
б) да го карат на голо доверие
в) да включат резултатите на децата, които са публикувани с имена, клас и училище ( СМБ)
г) да се договорят някак с особата С. Г. за получаване на поименните резултати.
За мен последният вариант е най-малко вероятен.
Национално класиране ще има. Най-вероятно просто ще насвяткат една поредица от номера със съответните резултати в низходящ ред. И национален кръг ще има. Въпросът е как ще бъде изготвен списъкът с допуснати, поканени или както там ще ги нарече НК начело със СГ.
Може ли да попитам за какво всъщност е това класиране на Академия 21 век?  Иначе, тези родители, които имат листче с баркод, могат лесно да докажат резултата на детето си... На нашето листче детето собственоръчно е написало имената си, града, класа и училището, така го донесе от състезанието...
За участие в състезанието Математически звезди, организирано от Академия 21 век и последващо безплатно обучение от тях, както и възможност за участие в лагер-школи с Кортезов и други преподаватели от школата по математика

# 99
  • гр.Варна
Информация,относно записването за ВМС-Варна в ОУ "П.Р.Славейков":
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1491468765s.jpg

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 12:33 от alaskan summer

# 100
  • Варна
Информация,относно записването за ВМС-Варна:
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1491468765s.jpg

В ОУ "П. Р. Славейков" ли е това?

# 101
  • гр.Варна
Да,в Славейков става записването!

# 102
  • Sofiq
Хм, хлапето хич не се е затруднило на IMAS, това е съмнително....чак скучал накрая и си съчинил свои задачи и решил и тях, докато чакал  newsm78 #Crazy

# 103
Здравейте, потърсих резултатите от ЕК и така попаднах на темата.
Благодарение на вашата информация разбрах каква каша е забъркана, но едно не успях да разбера.
Къде, кога и как ще мога да видя резултата на детето. Явила се е в Свищов и има бележка с баркод.
Моля за малко помощ  Laughing

пп: забравих да уточня - 4 клас е

# 104
Включвам се информативно. По мое усмотрение спрях играта на състезания по математика за тази година, но трябва да се настроя за следващата.

Общи условия

Активация на акаунт