Математически турнири - 44

• 99 336
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Най-накрая има резултати за 4 клас! Ура! Някой може ли да ме ориентира съответства ли поредността на кодовете на училището,в което се е явявало детето?

# 511
Kod, имай предвид, че повечето 'вълнуващи се' от МБГ родители са на деца в началния курс.

Знам, права си, ама последните 10 страници с върхово напрежение дали и как ще се отиде на почивка в Несебър са ми свръх възприятията Simple Smile

# 512
  • Sofia
Тъй като някой тук беше казал, че е видял работата на детето си от Кенгуруто, реших и аз да се обадя в училището да питам дали може. От ръководството изобщо не знаеха къде са работите, после проучиха и ми се обадиха да ми обяснят, че на самите "книжки" със задачите повечето деца не били отбелязвали отговори newsm78 , както и, че много не си били написали имената  Sick Потърсили моето и го нямало сред надписаните книжки...

# 513
Най-накрая има резултати за 4 клас! Ура! Някой може ли да ме ориентира съответства ли поредността на кодовете на училището,в което се е явявало детето?

Не мисля, че са поредни номера в едно и също училище. Мен пък ме интересува класиране по градове. За какво ми е това класиране в цялата страна. Медали не искаме, но за прием ни е важно да оценим шансовете.

# 514
ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА
СТОЛИЧНИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с писмо на Частно езиково училище и детска градина „Малкият принц“, град Варна с вх. №РУО1-8094/19.04.2017 г. в РУО – София-град, Ви уведомявам, че на 29.04.2017 г. ще се проведе XI Математическо състезание „Малкият принц“ за деца и ученици от подготвителна група/клас, и I до IV клас, под егидата на РУО–Варна и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, посветено на 20 години от създаването на Българската асоциация на частните училища.

Регламентът на състезанието включва условия за провеждане на състезанието извън град Варна, които приложено Ви изпращам.   

Време и място на провеждане – 29.04.2017 г., от 10:00 до 12:00 часа в съответната образователна институция, оторизирана за провеждане на състезанието.

Регистрация и записване може да направите до 25.04.2017 г., 17:00 часа на електронната поща: office@edu-varna.com.

Приложения: Писмо с вх. № РУО1-8094/19.04.2017 г.
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2017/04/21/Reglament_MSMP_2017.doc

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА,
НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

# 515
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Тъй като някой тук беше казал, че е видял работата на детето си от Кенгуруто, реших и аз да се обадя в училището да питам дали може. От ръководството изобщо не знаеха къде са работите, после проучиха и ми се обадиха да ми обяснят, че на самите "книжки" със задачите повечето деца не били отбелязвали отговори newsm78 , както и, че много не си били написали имената  Sick Потърсили моето и го нямало сред надписаните книжки...

Аз писах, че сме видели работата на детето.  Peace
Според бащата, името на детето е написано от друг, но драсканиците по страниците и решенията в полетата са си негови.
И двамата пишат изключително грозно и са лесно разпознаваеми  Blush

След твоя пост ми стана ясно защо не приемат контестации  Crazy

# 516
Тъй като за 4-ти клас ЕК е балообразуващо в повечето градове, а нямаме ориентир дори по град кой колко е изкарал, пускаме формуляр, който може да се попълни:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemm6obSBh3zBoMBru_AVdF … wform?c=0&w=1

А резултатите можете да видите тук:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1V8CLm28lgfaFN8nUNZKF2uTG … it#gid=1834695529

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 14:23 от maria77bg

# 517
  • Sofiq
В 4 клас има доста деца с оценка над 90. Дали всичките ще ги поканят за националния кръг и ако е така, това значи ли, че ще компенсират тази бройки (понеже са доста), като намалят бройката на децата в другите класове? Интересен казус.

# 518
В 4 клас има доста деца с оценка над 90. Дали всичките ще ги поканят за националния кръг и ако е така, това значи ли, че ще компенсират тази бройки (понеже са доста), като намалят бройката на децата в другите класове? Интересен казус.

Едва ли. Винаги е било 3 клас с по-малко точки от 4-ти. 5-ти клас с по-малко точки от 6-ти и т.н.
Т.е. сигурно с над и вкл. 95 ще са от 4-ти клас и с над и вкл. 90 или 91 от 3-ти.

# 519
  • Стара Загора
Извинете, но къде са публикувани резултатите за 4клас? Рефрешвам и не виждам нито на страницата на МОН, инспекторат и МГ. За Стара Загора търся резултати.

Редактирам се-намерих ги. Обаче по градове как да се ориентирам?

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 11:13 от rossitza1

# 520
Лично за мен това:
http://www.bulgarian-kangaroo.eu/2017/final/4%20%D0%BA%D0%BB%D0% … 7%D0%BA%D0%B8.pdf
е пълна подигравка и се радвам, че не взехме участие в такъв долнопробен цирк.
Много хубаво е посочено наименованието в линка "българско кенгуру" - изключително подходящо и красноречиво.
Въобще през последните години определено намирам, че математическите състезания, вкл. олимпиадите, са изцяло въпрос на бизнес - подготовка, организация, провеждане, с изключително некачествено изпълнение от страна на организаторите. Не без помощта на родители. Отвратена съм. Подобно нещо заслужава пълен бойкот. В коя държава има такава огромна камара от състезания за деца? Че и в детските градини!
Чистота и полза биха били налице евентуално, когато се организират само няколко състезания в годината, но качествени, с хубави задачи с различна сложност и ясен регламент, с нормална възможност за запознаване с работата и контестации.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 15:41 от Judy

# 521
Мария 77, благодаря за таблицата, аз лично виждам закономерност Simple Smile

# 522
  • Sofiq
Винаги е било 3 клас с по-малко точки от 4-ти. 5-ти клас с по-малко точки от 6-ти и т.н.
Т.е. сигурно с над и вкл. 95 ще са от 4-ти клас и с над и вкл. 90 или 91 от 3-ти.
Ако вземат само децата с над 90т от всички класове, дори да включат тези от цялата страна без кодове,
едва ли ще напълнят квотата от 400 деца. В регламентът пише,че (копипейстнато, предполагам) за голяма и малка група, визирайки групи като 3-4 клас. Но тази година за тях няма обща група. Дори да приемем правилата за верни, и да се добавят 4-класници с 95+, ако добавят останалите деца от всички класове с 90+ т, пак няма да я запълнят тази квота. Миналата година си спомням,че запълваха с деца с резултати от други състезания, тази година това го няма в регламента. Доста интересно ще е какъв подход ще измисли комисията за подбор.

# 523
Според мен не биха допуснали повече от 25-30 деца на випуск.

# 524
  • София
Защо? Миналата година 2 клас са били 39 деца. 3-4 общо са били 124 (по 60 деца от клас). 5-6 са били 93 (пак над 45 деца от клас). Горните класове са били по 25 някъде, но там са участвали по-малко деца.

Общи условия

Активация на акаунт