Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 129-та тема

• 313 478
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Кутия с обяд - оризови топки и пилешко

# 556
  • Русе
Яхния със свинско месо и картофи

Свинска пържола на фурна

# 557
  • у нас

Може ли рецептата? Изглежда божествено!

# 558
Нямам рецепти, казвала съм го много пъти в темата.
Готвя на око и вкус, а този сладкиш не е нищо особено - какао, брашно, захар, мляко, сода, олио и мисля, че добавих яйце, не помня. Разчиствах в нас и открих отворен пакет какао, останало малко мляко в хладилника и така изобщо ми дойде на ум да направя сладкиша. Залях го с разтопен шоколад. Това е.

Banana bread / Бананов сладкиш

# 559
Бъркани яйца

Яхния със зеленчуци

# 560
  • Русе
Панирани тиквички със смляно месо

# 561
# 562
  • Русе
Шарлота с малини

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 19:22 от i_peych

# 563
i_peych, шарлотата е разкошна!

У нас череши- сурови на закуска и обяд и на вечеря след салата и някаква супа - черешови десерти Simple Smile
Шоколадово клафути с череши

Черешов тарт с маскарпоне

Черешов чийзкейк без захар и бисквити

# 564
Ванка, браво! Шарлота-та е един път.
Даде ми идея и на мен за десерт днес, но аз скромно - направих баварски крем в купички, а отгоре сложих сладко от череши.

# 565
Пица  и милфьой

# 566
sway, добре дошла в темата! Продължавай все така.

Вчера Тревър Джеймс пусна поредното си видео и гледайки този път кадрите от Сиан, ми се приядоха jianbing/дзиенбин (китайските палачинки с пълнеж).
Моите в случая ги напълних с лют сос, зелен лук, пилешко, пресен спанак и задушени моркови. Нарязох ги на ролца.

# 567
  • При децата ми
Росониера, може ли рецептата за сладкото от череши?

# 568
Дядо ми казва: "И на цървула да сложиш захар и от него ще стане сладко". И аз така.

От вчера правя, днес пак сложих една доза. Много череши имаме тази година в градината.
Махам костилките на черешите с безопасна игла (понякога ги срязвам и на две) и включвам всички вкъщи в атака, защото става бавно.
И след това действам на око със захарта. Сега съм сложила около 3 кг. череши, сложих може би повече от килограм захар (много са сладки и преценявам горе-долу, на вкус). Слагам на огън и периодично бъркам, докато не се сгъсти, да им поизври сока. Понякога слагам към края и лимонов сок, но не винаги. Захар и плод, нищо друго.
Пълня веднага в бурканчета, докато е горещо, слагам капачката, затягам добре с хавлия и обръщам. Завивам ги с кърпа и така няколко часа. След това всички в килера.
Не съм имала случаи последните години да не ми хлътнат капачките.

# 569
  • При децата ми
Росониера, благодаря!

Имах известни опасения, че ще кажеш пак, че няма рецепта и го правиш на око!:smile:

Общи условия

Активация на акаунт